1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH 50ohm

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez XDPolskiXD, Marzec 15, 2014.

  1. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    Po co jest ten kabel gruby i gdzie go przylutować ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    On generalnie jest od Punktu D czyli od linii CPU_RST raczej się go nie wykorzystuje, choć zależy w jakim chipie, np w Cool Runner Rev. C taki chet chet czasu bywał, teraz w Proto chyba występuje ale czy się go używa w tym Proto to ci nie powiem, tz w pudełku jest i zastosowanie może i ma jednak nie wiem czy monteży nie stosują zamiast niego zwykłego.
     
  4. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    Bo ja zamontowałem w moim Xenon , CoolRunner rev.D i nie wiem czy go montować czy nie ale raczej jak mam kabel w zestawie to go chyba nie muszę montować

    Ten kabel co był w zestawie montuje tak jak na zdj do http://team-xecuter.com/coolrunner/install/phat_xenon.jpg wymontowałem ten opornik i przylutowałem kabel
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Xenon powiadasz hahahah. A jaką wersję dashobardu masz?

    Jeśli 14717, 14719, 15574, 16202, 16203, 16537, 16547 to zapomnij o RGH2 bo ci to na Xenonie nigdy nie zadziała, jeśli jednak masz któryś z dashboardu niżej niż te cio wymieniłem to robisz już RGH1 ale i tak z bootem (wskoczeniem obrazu) liczyć się musisz do 12h
     
  6. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Zobacz post wyżej. Najnowsza czyli na dziś dzień 16547 to zapomnij o RGH2, bo nigdy w życiu ci to nie zadziała na XENONIE i nawet nie próbuj dalej robić bo może się uda, bo wiem co pisze w końcu zajmuje się tym i wiem że nie zadziała. RGH1 owszem zadziała jednak czasu zabootowania konsoli to do 12H, i owszem używa się RGH1 ale tylko w celu wydobycia klucza napędu a potem zdemontowania, inaczje mówiąc RGH wogóle sensu nie ma na Xenonie, no chyba że nie masz xenona tylko inną konsolę, Pewny jesteś że Xenon?
     
  8. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    a mogę wgrać stary dash ?
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Stary dash co masz na myśli? Kopię oryginalną czy wcześniejszą wersję dashboardu np 16537, 16203?
     
  10. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    wcześniejszą wersję dashboardu żebym mógł wgrać RGH1 lub 2
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jesli chcesz wgrać taką wersję dashboardu i co by zrobić RGH1 to nie ma takiej możliwości, ponieważ aktualizacje RETAILA sa nie odwracalne i nie da się ich cofnąć, ponieważ w momencie aktualizacji procesor w sobie zalicza tak zwane , wypalanie FUSES, oraz zmienia tak zwane CB, które jest nadpalone (cyfrowo w procesorze) co spowoduje że zalicza się już pod dashboardy powyżej 14717, a robiąc RGH zalicza się to już do RGH2, więc aktualizacja jest nieodwracalna a RGH2 niemożliwe. Jedyne co możesz zrobić to wrócić kopią nanda do oryginalnej zawartości i dalej ją używać z napędu DVD, zaś lutowanie i używanie Chipa w postaci RGH2 niemożliwe
     
  12. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    a mogę napęd Hitachi GDR-3120L przerobić LT 3.0 ?
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Jasne. W twoim przypadku to jedyna możliwa modyfikacja jaką można wykonać
     
  14. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    a jak mam go przerobić bo jestem w tym zielony ?
     
  15. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Odnosnie LT3.0 na Hitachi oto lektura http://xboxforum.pl/artykuly-206/fl...ich-napedow-hitachi-fat-jungleflasher-108795/


    Odnośnie jeszcze RGH abym nie był gołosłowny w tym linku http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/xell-klucz-dvd-keys-189344/#post1344358 ostatni 8 post kolegi Ununhexium który ładnie i technicznie to opisał

    cytuje
    "Zasadniczo problem z RGH na tych wersjach płyt jest ze względu na CPU - działa bardzo nie stabilnie po powrocie do pełnej prędkości (po i2c(RGH2) jak i po PLL bypass(RGH1)).

    Dodatkowo, w xenonie jest zastosowany inny generator zegarowy. Przez to nie działa RGH2 tj. brak możliwości spowolnienia CPU poprzez i2c.

    Kiedyś tam coś była mowa o chipach do xenona. Stawiam że te chipy miały sterować bezpośrednio zegarem referencyjnym dla CPU (podawać 520Khz), ale na co to komu potrzebne...

    Do autora, sugeruje zainwestować w nowszą wersje konsoli."
     
  16. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    mam napęd 47 a tam co mi podałeś jest 79 to mam robić to co tam jest napisane czy nie ?
     

Poleć forum