1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH a dysk 2 TB

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Ruten, Marzec 8, 2013.

  1. Ruten

    Ruten Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Cześć! Od dwóch dni mam RGH na swojej konsoli. Chciałem przerzucić gierkę z dysku na konsolę, ale xbox nie widzi go. Mam dysk 2tb sformatowany tak, że jedna partycja 1tb to ntfs, druga 1tb to fat32. Podpinam dysk do konsoli i w FSD w menadżerze plików nic nowego się nie pojawia, gdy wchodzę w oryginalny dash i w ustawienia pamięci masowej, wyświetla oprócz dysku konsoli 4gb i dysku konsoli dołożonego 250gb, że coś podłączone jest na usb, ale jak próbuje to 'dostosować' to wyskakuje błąd, że nie można ukończyć polecenia. Co robię źle?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Rozumiem ,że dysk przenośny na USB.
    Grę z poziomu PC'ta przegraj na partycję sformatowaną na FAT32 , podepnij do konsoli i dopiero włącz konsolkę, ustawiłeś ścieżki w FSD ??

    W dash NXE nie formatuj, bo przydzieli Ci tylko 32 GB z tego dysku

    Jeśli nie pomoże , to sformatuj pod komputerem raz jeszcze takim programikiem: "guiformat"

    Gry oczywiście masz w formatach GOD lub XEX , chyba nie próbujesz obrazu ISO na dysk wrzucić ?
     
    1 osoba to lubi.
  4. Ruten

    Ruten Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Sam nic nie kombinowałem z FSD, oddałem konsolę do przerobienia. Dysk podłączałem i tak i tak i nic nie pomogło. O co chodzi z tymi ścieżkami? Przeróbkę robił kolega z forum i raczej zrobił to profesjonalnie, więc powinno być chyba wszystko poustawiane ok?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ścieżki do gier ustawiasz w FSD ,abyś potem gry widział w bibliotece gier :)
    Sformatuj tym programem dysk na PC'cie

    Ja mam dysk przenośny 320GB , zrobiłem sobie 2 partycje 200gb i 100gb, przy czym 200gb mam pod gry we FAT32, a 100gb w NTFS, i bez problemu FSD dysk widzi
     
  6. Ruten

    Ruten Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Jakim programem?:>
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  8. Ruten

    Ruten Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Super! Dzięki za pomoc, jak wrócę z zajęć popróbuję i mam nadzieję, że problem uznamy za rozwiązany :)
     
  9. krasnal1992

    krasnal1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pierwsza partycja musi być fat32 inaczej xbox jej nie będzie widzial.
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jesteś w błędzie , ja jak wyżej pisałem ,mam 2 partycje , jak podłączam dysk pod kompa to wykrywa mi dysk przenośny literami "H" i "I" ,
    przy czym na "H" (ntfs) mam multimedia (filmy , mp3, zdjęcia) , a przy "I" (fat32) gry na X'a (i w GOD, i w XEX)
     
  11. dekoder

    dekoder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Skądinąd
    Ale o ile dobrze zrozumiałem to kolega chce przerzucić gre z dysu usb na dysk w konsoli
    a nie grać na usb więc ścieżki mu niepotrzebne
     
  12. Ruten

    Ruten Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Ok! Tak chcę przerzucić grę z dysku USB, gra w formacie xex na konsolę. Mam problem z tym programem, gdy próbuję użyć formatowania programem guiformat na partycji do xboxa wyskakuje mi błąd:
    Wszystkie programy, okna itd są wyłączone, nie wiem o co chodzi.
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To sformatuj najpierw pod WINDOWS'em
     
  14. dekoder

    dekoder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Skądinąd
    Dysk po fat32 powinien być widoczny w managerze plików po podpięciu do usb bez żadnych kombinacji
    Jeśli jest inaczej to coś jest z dyskiem nie tak
    Formatować w konsoli nie ma co bo Ci usunie grę i co przerzucisz:friendly_wink:
    A może konsola nie wykrywa nośników o tak dużej pojemności
    ale tu tylko strzelam bo nigdy tego nie praktykowałem:friendly_wink:
     
  15. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: RGH a dysk 2 TB

    polecam program fat32format.exe i formatowanie spod cmd.

    Wysłane z pociągu kolei mazowieckich na trasie W-WA Wileńska-Małkinia:)
     
  16. Ruten

    Ruten Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Ok, tak chcę przerzucać jedynie gry z dysku USB na dysk konsoli.
    Ogarnąłem ten guiformat, zrobiłem dwie partycje jedna fat32, jedna ntfs, ale dysku dalej nie widzi. W defaultowym dashu dalej widzi urządzenie na usb, ale nie da się nic z nim zrobić 'dostosuj' i ta druga opcja wywala błąd, że nie można ukończyć polecenia. Jakieś pomysły?
    Program fat32format mi się nie odpala na komputerze, mam windows 7, gdy go włącze odpala się jedynie okienko cmd i za chwile znika. A co do pojemności dysku, rgh powinien chyba ogarniać dyski do 2tb? Ten ma faktycznie jakies 1,8


    edit: ma coś wspólnego, że dysk obsługuje usb 3.0?
     
  17. dekoder

    dekoder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Skądinąd
    Spróbuj sformatować w programie HP USB DISC STORAGE
    Ten dysk ma tylko USB3 czy zgodny jest też z wcześniejszymi wersjami
     
  18. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Miałem kiedyś podobny problem i okazało się,że dysk jest uszkodzony. Sprawdziłem go na kompie programem Hdd Tune i okazało się,że ma 1 bad sector.
     
  19. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: RGH a dysk 2 TB

    jak chcesz sformatowac fat32format.exe to kopiujesz go na c. odpalasz cmd z polecenia uruchom i wpisujesz. C:\fat32format.exe X: -c64 (gdzie X to litera partycji ktora chcesz sformatowac. klikasz enter potem y i czekasz. wazne zeby najpierw utworzyc sobie 2 partycje ntfs i formatowac na fat32 ta pierwsza.

    Wysłane z pociągu kolei mazowieckich na trasie W-WA Wileńska-Małkinia:)
     
  20. brzana

    brzana Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    kielce
    Podlaczam się do tematu. Mam ten sam problem posiadam 2TB sformatowany jedna partycja na Ntfs a duga fat32 no i po podłączeniu USB do slim250gb konsola go nie wykrywa ale jak podłączenia pena pod USB to go widzi.
    Napisałeś ze 1wsza partycja musi być fat32 a 2 może być ntfs no u mnie jest na odwrót ale ktoś tam wyżej pisał ze kolejność jest nie istotna. Co zrobić aby konsola wykryla dysk?
     
Wczytywanie...

Poleć forum