1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH a dysk i GTA

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bluebot, Grudzień 7, 2013.

  1. Bluebot

    Bluebot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć. Mam przeróbkę RGH i jestem amatorem co jest ważne dla tej sprawy. Podłączyłem do konsoli dysk zewnętrzny 500gb i sformatowałem w ustawieniach konsoli, aby był widzialny. Potem chciałem wgrać GTA V. I sprawa wygląda tak. Na tym moim dysku mam Content/16zer/545408A7/00000002 i w środku te 4 pliki, o których jest mowa w poradach. Oprócz tego, w 545408A7 mam folder 7AA7931FF6863459F017.data w który mam 50 plików .dat(Takie coś otrzymałem po przerobieniu ISO na God). Oprócz tego luźno w dysk wrzuciłem folder z rozpakowanym iso płyty pierwszej. Ok. Teraz odpalam konsolę. Wchodze w katalog Gry; i nic nie ma. Nie pokazuje mi tej gry... Wczesniej próbowałem wrzucić god 2 płyt, ale wyskoczyła mi informacja że potrzebne jest zalogowanie się(przy włączeniu płyty 2. Przy włączeniu pierwszej pisało, że płyta nie może być odczytana). Gdzie leży wina? Źle wgrałem GTA? Czegoś nie zrobiłem? Czy może nie tak sformatowałem dysk? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    pierwszą płytę DVD 1 musisz przerobić do formatu XEX (programem EX-ISO gui)i wtedy ten folder 5454.... wrzucasz na dysk konsoli (content/16 zer/ i tu folder 5454... z pierwszej płyty DVD1 ) dtugą płytę przerabiasz do formatu GOD i wrzucasz na dysk zewnętrzny tam gdzie trzymasz gry i gra powinna zadziałać
     
    1 osoba to lubi.
  4. Bluebot

    Bluebot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tak jak poleciłeś. Gre znalazło, jednak gdy chcę ją uruchomić to mam migowanie świateł i wyskakuje komunikat; "Ta wersja gry wymaga sieciowego profilu użytkownika"
    Może to byc wina, że wszystko wrzucam na hdd? Dysk podłączyłem do konsoli, sformatowałem, aby 32gb poświęcić. Ale nie wiem jak oddzielić pliki czyli np. folder jeden na usb, drugi na hdd..
     
  5. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    napewno dobrze wrzuciłeś pierwszą płytę ?? na dysk wewnętrzny?? do odpowiednich folderów ?? content/16 zer/ i tu folder 5454.... ??? jak tak i wyskakuje ci taki komunikat to w dashlunchu musisz wyłączyć(lub włączyć już nie pamiętam:fat:) funkcję FAKELIVE (chyba tak to się pisze)
     
    1 osoba to lubi.
  6. Bluebot

    Bluebot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To wszystko jest chyba dziwne. Konsoli sam nie przerabiałem. Dostałem ją i był tam pendrive z 2 folderami; FreeStyle i Xbox Orginal. Po normalnym włączeniu mam standardowy Dashboard, a gdy podłączę pendrive, z tymi folderami to mam nowe menu. Mogę jakoś sprawdzić czy mam Xexmenu czy DashLaunch? Bo domyslam się, że to ten drugi ma w sobie opcje FAKELIVE.
     
  7. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    podłącz pendrive (z tymi 2 folderami) pod komputer i zobacz czy tam jest plik o nazwie LAUNCH.INI ,jak tak to edytuj go za poomocą notatnika i dopisz taką linijkę
    fakelive = true , potem zamknij notatnik i zapisz zmiany i teraz podłącz pendrive pod konsolę i zobacz czy gra ruszy
     
  8. DamasenPL

    DamasenPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki, też skorzystałem :)
     
  9. Bluebot

    Bluebot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie mam takiego pliku. Próbowałem go utworzyć i zrobić linijkę z fakelive'm ale gra nadal nie działa i dostaję ten sam komunikat.
     
  10. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    punkt 2.3 tu http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/ pobierz dashluncha i go włącz za pomocą FSD (pewnie masz gdzieś tego dashluncha na pendrive lub dysku wewnętrznym) i jak nawet poprosi cię o aktualizację to się zgodz (bo lepiej mieć najnowszego ) i wtedy tam poszukaj sobie opcji fakelike i jak znajdziesz to pamiętaj o zapisaniu ustawień
     
    1 osoba to lubi.
  11. Bluebot

    Bluebot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ustawiłem fakelive, jednak problem nadal występuje ten sam. Ścieżki do gry wyglądają u mnie tak:
    [​IMG]
    Są to te 4 pliki z DVD1
    Plus, dodatkowo, "luzem" na dysk wrzucone jest DVD2
    [​IMG]
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  13. Bluebot

    Bluebot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zagadka rozwiązana. Musiałem wrzucić DVD1 przez program Horizon. Wygląda na to, że konsola nie odczytała folderu content.
     
Wczytywanie...

Poleć forum