1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH a dysk zewnętrzny 2,5cala

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kierszniak, Luty 2, 2013.

  1. kierszniak

    kierszniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich którzy zechcieli poświęcić chwilkę aby pochylić się nad moim problemem

    Kupiłem xksa z RGH i kupiłem sobie dysk zewnętrzny 1TB z systemem plików NTFS - co mam zrobić żebym mógł zrzucić gre na dysk i żeby ona była widoczna pod xboxem - dokładnie chodzi mi o to żebym mógł ja z dysku zewnętrznego poprostu zainstalować na dysku w konsoli. Wiem że trzeba przerobić system plikw na FAT32, kolega mi sformatował ale z 1 partycji zrobił mi trzy 2 po 32BB a jedną 880GB
    Czy tak to ma być czy nie - czy można sformatować cały dysk

    Druga sprawa jak chciałem rozpakować gre na dysku z FAT 32 wyskoczyło mi że nie obsługuje takiego rozmiaru. Co mam z tym zrobić

    Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam jeśli zduplikowałem temat, szukałęm odpowiedzi na te pytania troche czasu i nie mogłem znaleść -

    dodam że jestem w miare zielony w temacie więc prosze o tłumaczenie prostym językiem
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Może ale nie musi, równie dobrze możesz mieć 1 partycje, byle w FAT32 ;) co do rozpakowywania - jak to robiłeś?
     
  4. kierszniak

    kierszniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a wiec jak zrobić zeby była jedna partycja w fat 32
    a co do drugiego pytania to miałem 3 pliki spakowane na kompie i ustawiłem żeby wypakował plik na dysk g - jedna z partycji fat 32
     
  5. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. pod windows'em: Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zarządzanie komputerem -> Menadżer dysków (?)
    ew. zewnętrzny program do partycjonowania (googluj)
    2. czym spakowane i co jest w środku (plik, rozszerzenie, rozmiar)
     
  6. kierszniak

    kierszniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niewiem czym spakowane chyba winrarem, i nie wiem co jest w środku
    pełen rozmiar to 8,14 i jest to gra sleeping dogs
     
  7. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    To w środku znajduje się pewnie obraz iso. Zrób tak:
    1. Wypakuj to na swój dysk w komputerze
    2. Odpal program iso2god
    3. Wczytaj, otrzymany po rozpakowaniu, plik i go przerób
    4. Na dysku zewnętrznym (na partycji FAT32) stwórz folder GRY, a w nim kolejny folder z nazwą gry
    5. Do niego wrzuć otrzymane po przerobieniu pliki

    jak masz problem z obsługą programu to w dziale JTAG/RGH masz tutoriale.
     
    1 osoba to lubi.
  8. kierszniak

    kierszniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok odezwe sie jak to zrobie

    a skad wziaść ten program iso2god

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  9. Kamilmix

    Kamilmix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ossowice
    Odp: RGH a dysk zewnętrzny 2,5cala

    Z internetu, google się kłania.

    Tapnięte z Galaxy Ace
     
  10. alfamaniek

    alfamaniek Banned XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Śląsk,jura krakowsko-częstochowska,okolice ;-)
  11. kierszniak

    kierszniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki

    strasznie długo sie rozpakowuje, po rozpakowaniu 3 plików zrobiło ich się ze 40 też spakowanych więc jeszcze jakieś 20 min zanim je rozpakuje - uruchomiłem ten program i w nim nic nie musze zmieniach w ustawieniach po prostu zapodać iso i je przekonwertować na dysk ntfs a dopiero potem isć dlsza instrukcją

    //Nie pisz post pod postem, korzystaj z opcji edycja
    Już dostałeś upomnienie słowne, teraz warn
    ~z0nk31



    Mam już sformatowany dysk pod fat 32, dzisiaj nie mam czasu zeby się bawić w kopiowanie gier bo mam kupe roboty ale jak wczoraj próbowałem przekonwertować bo tylko jak mu ałądowałem plik iso to wyskoczyl komunikat że czegoś nieznalazał jakiegoś xextool i była dalsza część polecena ale dla mnie nie zrozumiałą po angielsku Czy jak ściągne ten program iso2god to trzebaw nim ustawiać jakieś kokretne parametry czy wystar y wrzucic obraz i wskazać miejsce gdzie ma wrzucić przekonwertowane pliki
     
  12. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Trochę to potrwa, po konwersji wgraj to tak jak mówiłem wcześniej ;)

    PS nie pisz posta pod postem (zrobiłeś to już 2 raz w tym wątku), jak chcesz coś dodać to w prawym dolnym rogu posta masz opcje edycji ;)
     
  13. kierszniak

    kierszniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiem ze nie moge pisać posta pod postem ale jak załadowałem iso to wyskoczył mi komunikat could not lokate xextool try disabling User Access Control if its it enabled - niewiem co to znaczy - dzisiaj sobie daruje lece do roboty, dziękuje a wszelką pomoc odezwe się jak wygram z tym programem
     
  14. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeżeli masz system Vista/7/8 to musisz uruchomić go jako administrator.
     
  15. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Dyski w formacie fat32 obsługują do max 4gb naraz dlatego wersje GOD są w partach po kilkadziesiąt/kilkaset MB
     
  16. kierszniak

    kierszniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dysk sformatowany i program działa pzerobiłem jeden obraz i co teraz mam wrucić na dysk zewnętrzny.

    Na dysku zewnętrznym utworzyłem folder gry a w nim folder sleeping dogs i do tego folderu mam wrzucić to co mi wyszło z przerobienia iso. ale tam jest jeden jakis plik i folder pełen innych plików. Mam to skopiować w całości czy tylko same pojedyńcze pliki bez folderu
     
  17. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kopiujesz cały folder z zawartością. Na forum masz wszystko opisane tak ciężko poszukać i poczytać ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum