1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH a LT

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DominiX, Grudzień 7, 2011.

  1. DominiX

    DominiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam ochotę przerobić x'a jeszcze w tym tygodniu. I mam pytania związane z przeróbką RGH a LT.
    Dużo czytałem o RGH (mam w d**** live) i wszyscy go chwalą jaki jest wspaniały i wszechmogący. (gry bez pie... patchy i te nawet z dystrybucji cyfrowej) Jednak większość osób woli LT 2.0/3.0, dlaczego? (no właśnie dlaczego, może RGH ma jakieś wady które przeoczyłem)
    Czy nie lepiej zapłacić 150/200zł i mieć raz na zawsze a nie co pół roku aktualizować LT na wyższy (4.0/5.0)?? Pewnie jest to spowodowane brakiem live ale i tak po miesiącu prawdopodobnie nas zbanują. I jeszcze pytania:
    -Czy wyjdzie LT 3.0 w tym tygodniu?? (może ma ktoś info?) Jak nie to biorę RGH :cool:
    -Jest informacja że łata on problemy z XDG3 i AP2.5 na dobre, czyli na pewno nie będzie dalszych wersji??
    -Jaki format polecacie na RGH xex czy god? Nie zamierzam gier ucinać
    -długo się gry przenoszą w xex: komputer ---> pendrive ---> HDD x'a ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ltplus

    ltplus Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak masz RGH to nie pograsz na live.
     
  4. DominiX

    DominiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem ale ja mam gdzieś "live" jak napisałem wyżej.
    Na LT też nie pogramy długo bo dostaniemy bana.
     
  5. ltplus

    ltplus Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Fali banów nie było od 2 lat, MS za dużo by stracił.
     
  6. Vegeto

    Vegeto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2011
    Posty:
    348
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    AyuCity
    No wieksze prawdopodobienstwo, ze dostaniesz bana na live jest na RGH ale i tak nie uzywasz xbl to mniejsza z tym.
    RGH nie ma wad bynajmniej ja takich nie zauwazylem do single player jest najlepszy, no i nie bededziesz wydawal na plyty to Ci sie zwroci. Najlepiej uzywac XEX sam uzywam tylko tego polecam.
    http://xboxforum.pl/oprogramowanie-...konwertowanie-obrazu-gry-pod-jtag-104943.html
    Przesylanie szybko idzie ja przesylam przez FTP to ok 10minut 8GB sie przesyla.
     
  7. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ludzie pewnie wybierają LT a nie RGH bo do LT łatwiej przerobić.
     
  8. DominiX

    DominiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki, nie chce live dlatego wezme RGH

    Sent from my E15i using Tapatalk
     
  9. uszyneq

    uszyneq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    753
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    wybieraja poniewaz pograsz se na live, cena jest 5 razy niższa bo lt - 50zl a rgh 250zl no i samemu mozna przeprowadzic aktualizacje..

    Ja osobiscie na live nie gram wiec zdecydowalem sie na RHG i robie to na poczaku roku..
     
  10. DominiX

    DominiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @up
    Na allegro widzialem za 150zl.
    Wiecie moze czy wyjdzie dzisiaj lt 3.0?? Na stronie c4eva potwierdzil przed chwila ze niedlugo wyjdzie.
    Edit:
    Chyba live mi sie jednak przyda biore lt (chore to moje myslenie za 5 min. bede chcial RGH :p )
    Sent from my E15i using Tapatalk
     
  11. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    ja bym wział rgh ale trzyma mnie jeszcze lt ponieważ mam 2 lata gearancji na konsole jeszcze po tym czasie to odrazu wgrywam rgh i bedzie spokoj
     
  12. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Ja miałęm LT i od soboty mam RGH, rgh to wygoda i wolność, ustawiasz sobie wszystko jak chcesz, nie musisz zmieniac plyt, masz najnowsze DLC i patche za darmo, a LT to takie przerabianie co 2 miesiace, 3 przerobki i sie zwraca RGH ;]
     
  13. DominiX

    DominiX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    Po wielu minutach myslenia i wielu wyliczankach biore RGH bo daje wiecej mozliwosci (Teraz ja jestem wszechmogacy na mojej konsoli a nie microshit)
    Sent from my E15i using Tapatalk
     
  14. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja kupiłem nowiutką slimke z kinectem tylko z myślą o RHG. Mam jeszcze starego fata z hitachi i wkurzało mnie to ciągłe wgrywanie i przerabianie co 3 miesiące (mimo tego że sam to robiłem) a najbardziej to że jak nowa gra to nieraz na abgx trzeba czekać itd itd. Kolega ma jtaga jakieś 3 lata i nawet w gears of war grał na nim 4 miechy przed premierą bo gdzieś wyciekły. Pozatym na RGH też jest rozgrywka online poprzez X link kai. Jeszcze mało ludzi ale już niedługo zapewne się to rozwinie. Trzecia sprawa to płytki. Do hitachi 79 black opsa wypalałem już 4 razy po każdej zmianie dasha. Więc suma sumarum dużo więcej zaoszczędzisz na RGH.
     
  15. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Tylko dolicz sobie jakieś 200 stówy do RGH na porządny dysk
     
  16. paluch69

    paluch69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja także mam zamiar kupić nową konsolę z przeróbką. Wstępnie zdecydowałem się na RGH. Ale mam jeszcze pytania:
    1. Doczytałem się, że nie można przy RGH uruchamiać kopii gier z płyty (zostało mi trochę ze starego X, te bez AP2.5), ale czy łącząc LT z RGH można je uruchomić? Pytam, bo w Alledrogo konsole zawierają często gratis LT, a za RGH i tak muszę zapłacić pełną cenę. Czy tych wynalazków nie można łączyć?
    2. Czy przy RGH można grać na połączonych kablem lan konsolach?
    3. Rozumiem, że jak dostanę komplet zgranych z box'a danych (nand itp) będę mógł bez specjalistycznego sprzętu aktualizować dash. Czy są takie aktualizacje, które wymagają większej ingerencji w sprzęt?
    Pozdrawiam
    Świeżak Paluch
     

Poleć forum