1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH a okładki do gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Vharias, Styczeń 7, 2014.

  1. Vharias

    Vharias Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Witam.

    Chciałbym zapytać o wgrywanie okładek do gier w przerobionej konsoli RGH z zainstalowanym Freestyle Home'm. Widziałem poradniki na forum, gdzie do wgrywania okładek wykorzystuje się połączone przez router Xbox'a i PC. Ja niestety mieszkam w akademiku i dostęp do internetu mam za pomocą kabla RJ45. Widziałem na YT, że Freestyle Home pozwala na automatyczne pobranie okładek do gier z internetu. No i tu moje pytanie: jaka jest szansa, że jeśli podepnę przerobioną konsolę do internetu to dostanę na nią bana? Ewentualnie, czy istnieje sposób na wgranie okładek np. przez pendrive? Z góry dziękuję za pomoc. ;)

    PS.

    W świecie Xbox'a jestem kompletnie zielony. Sprzęt mam od wczoraj i póki co, nauczyłem się wgrywać gry i puszczać filmy. :smile:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdź sobie na wszelki wypadek czy w pliku launch.ini masz liveblock oraz livestrong na true.
    Jeżeli to masz ustawione to na 100% nie dostaniesz bana, gdyż się nie podłączysz pod XBL.
    Wtedy tylko wystarczy, że wybierzesz grę, i potem Refresh Artwork.
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  5. Vharias

    Vharias Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    W tym pliku (z głównego folderu dysku) mam zapisane takie coś:

    [QuickLaunchButtons]
    Default = hdd:\FSD\default.xex
    [Settings]
    nxemini = true
    pingpatch = true

    Czy mam dopisać te dwie linijki, o których pisał Pixel i podmienić plik? Może to głupie, że pytam, ale jestem zielony w tych sprawach i nie chcę zepsuć konsoli.
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli masz tylko te dwie to dopisz:
    Potem zapisz ten plik i podmień ze starym. Nic się nie stanie - akademik nie wybuchnie :D
     
  7. Vharias

    Vharias Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Haha, dzięki. Rozumiem, że mogę normalnie podmienić to z poziomu File Manager w Freestyle Home, tak? ;)

    EDIT:

    Podmieniłem plik przez file managera i chyba działa, dlatego że udało pobrać mi się okładki, a przy sprawdzaniu połączenia pokazuje mi:

    Sieć: Połączono
    Internet: Nie połączono
    Xbox Live: Nie połączono

    Rozumiem, że wszystko jest jak należy, tak?
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No skoro nie łączy z Xbox Live a pobrałeś okładki to znaczy, że jest wszystko OK :)
     
  9. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Witam dziś przyjechała mi konsola zRGH i jak wrzucam grę do to wyskakuje mi kilkanaście okładek z ta grą co jest nie tak bo siedzę już 4 godzinę ! Plssssss
     
  10. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mialem ten sam problem i szczerze nie poradzilem sobie zmienilem fsd na aurore problem znikl
     
  11. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    a jak tę aurorę zainstalować bo jestem świeży wcześniej tylko LT latało?
    OK już mam :)
     
    Ostatnia edycja: Luty 27, 2015
  12. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wpisz w google aurora 0.5 beta pobierz i wzuc na dysk konsoli lub zewnetrzny pozniej wejdz na hddx i tam jest plik ini kopnij go na penka na kompie otworz notatnikiem i zmien sciezka z fsd na aurore proponuje wrzucic aurore tak gdzie jest fsd na hddx
     
  13. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    juz ja pobrałem tylko nie wiem co to jest "hgdx"
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dysk twardy
     
  15. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Partycja na dysku menagerem plikow musisz lrzezucic proponuje wpierw z penka recznie odpalic aurore i poustawiac sobie ja sciezki i takie tam jest ona po pl wiec nie jest ciezka
     
  16. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    dobra juz zainstalowalem jednak wciaz to samo :( ciag okladek z ta sama gra...
     
  17. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W opcjach ustawia sie sciezki gier folder 0000000000000 i tam gdzie masz gry i juz
     
  18. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    dobra juz sie kapnale wczesniej jednak caly czas to samo ciag okladek z ta sama gra..... zalamka
     
  19. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hmm jaka gra ? Ilu plytowa ?
     
  20. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    just dance 2014 na jednej idzie ale nie wazne bo jak wrzucam jakas Arcade to jest to samo. Dodam ze na FSD ktorego mam na penie (dodatek do konsoli) jak go odpale to wszystko jest OK. Jednak wolalbym miec to wszystko na HDD a nie moge podmienic FSD tego z pena na HDD bo wtedy nie wstaje.
     
  21. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak wstanie jak ini edytujesz mozesz jeszcze w ustawieniasz dash orginalnego wyczyscic cache konsoli moze gdzies jakis blad zlapala mialem tak jak ty na fsd ale na aurorze nigdy nie dublowalo mi okladek
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Filip9966
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    443
  2. Mavcus
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    538
  3. Reus 7
    Odpowiedzi:
    5
    Wyświetleń:
    1322
  4. Nexicoll
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    1800
  5. Reus 7
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    661

Poleć forum