1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH a stary Dash (2.0.13599)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Drake89, Luty 20, 2014.

  1. Drake89

    Drake89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zależy mi na błyskawicznej odpowiedzi. Jutro chciałbym wziąć konsolę do pracy i po robocie pojechać przerobić.
    Jest temat odnośnie aktualizacji dasha, ale temat nie do końca tylko tego dotyczy. no i trochę dawno ostatni post był tam ;)

    Chcę zrobić RGH - posiadam Falcona z wgranym LT2 (nie pamiętam czy 2.0 czy 2.1) jakoś 2-3 lata temu ;p
    Dashboard 2.0.13599

    I tutaj pojawia się "problem" - informacja sklepu, gdzie chcę wykonać modyfikację mówi, że wykonują dla "XBOX 360 z dashem >14.719!"
    Więc teraz pytanie - czy powinienem podłączyć konsolę do neta (pójdzie ten cały cichy update) czy może wykonać aktualizację ręcznie z pendrive'a? Sklep oferuje darmowe LT 3.0 dla RGH konsol FAT, więc bym się załapywał. Chociaż nie będzie dual nand, więc za wiele się mi to nie zda, tym bardziej, że nie posiadam odpowiedniej nagrywarki.. ;)

    Czy też może w sklepie będą na tyle mili, że wykonają wpierw update i wtedy wykonają całą robotę.. Jeśli tutaj nie uzyskam informacji będę jutro dzwonił do sklepu, ale trochę mi to pokrzyżuje plany, bo i tak planuję urwać się o 15 z pracy, sklep do 18. Nie wiem czy zdążę w razie czego wrócić na mieszkanie, zrobić update i pojechać do sklepu. Jutro z samego rana jeszcze mógłbym to zrobić u siebie na miejscu.

    Ponadto, aktualnie nagrane gry przestaną działa, zgadza się (np. CoD: BO)? Nim zakupię HDD pod konsolę trochę minie, mam dostęp do pendrive'a 8 i 16 GB bodajże, a chciałbym jutro popykać z kumplem w to co mam.

    Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Falcon i RGH to nie jest najlepsze wyjście ..
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Na tym dashu rgh to najprostsza sprawa...niech nie robia zadnego update...ewentualnie daj komus innemu do zrobienia bo ten serwis cos kreci...

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. Drake89

    Drake89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    #Jabar ---> Jakieś konkrety dlaczego? Linki do forum, cokolwiek? :)
    Z tego co tutaj wyczytałem, to aż takich przeciwwskazań nie ma. Tylko na XENONach jest odradzana, bo działa wolno:
    http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/czy-na-mojej-konsoli-mozna-zrobic-jtag-rgh-146164/
    "Jeżeli wasza płyta główna to Zephyr, Opus, Falcon lub Jasper przeróbka na RGH będzie możliwa

    Dla konsol Phat z dashboardem D:2.0.14719.0 i D:2.0.14717 wykonuje się RGH2.0
    Dla konsol Phat z dashboardem D:2.0.14699.0 lub niżej wykonuje się RGH1.0

    Na konsolach z płytą główną XENON przeróbka RGH jest możliwa, ale działa na tyle fatalnie że nie opłaca się w to inwestować pieniędzy i nerwów, aktualnie RGH dla XENON'a służy do wyciągania klucza napędu."

    ---

    Robiłem tam te kilka lat temu przeróbkę LT 2 dwukrotnie (za pierwszym razem z własnej głupoty zainstalowałem update, bodajże po włożeniu do napędu FEAR 3, o ile mnie pamięć nie myli)
    http://allegro.pl/rgh-2-0-xbox-360-fat-slim-15574-16203-16547-krakow-i3948362879.html
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Nie rob zadnego update bo wlasnie wtedy bedzie problem...

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie napisałem ,że się nie da ... falcon'y z rgh to też swojego rodzaju loteria. Nie każdy się chcę podjąć montażu.
    Zapraszam tutaj:
    Usługi

    a nie do jakichś pseudo serwisów :D
     
  8. Drake89

    Drake89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hm.. Okej :)

    Przez Alledrogo znalazłem jeszcze jedno miejsce w Krakowie
    RGH SYSTEMU DLA XBOX 360 - WSZYSTKIE MODELE -GW!! (3984380013) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Mówicie, że lepiej nie pchać się do tamtego sklepu jednak? Jutro przedzwonię sobie do obydwu i dopytam, a update robić nie będę.

    Cena 30 zł wyższa (przy obydwu mógłbym uszczknąć jeszcze 5% cashbacku z Sync, bo to ostatni miesiąc kiedy się da ;)), a później wciąż dochodzi zakup dysku.. Wiem, że to starczy już na zawsze, kwota też w sumie śmieszna..

    Co do pseudo-serwisów - nie chce się bawić w wysyłkę, fajnie byłoby zrobić to na miejscu :)
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    180 ...pfff .. - dział USŁUGI na forum.
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Jab falcon z tym dashem to nic trudnego...ale nie za 180 zl....

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Drake89

    Drake89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli za drogo..
    Kurde, tylko nie chciałbym się bawić w wysyłkę, bo wtedy wyjdzie cenowo zasadniczo tyle samo a i zagrożenie uszkodzenia sprzętu podczas transportu jest wyższe..

    ~opeael2 ---> U Ciebie, w jaki sposób działa zakup usługi z kurierem. Płacić trzeba dwa razy (w dwie strony) czy to jest jednorazowa opłata za odesłanie konsoli i otrzymanie jej z powrotem?
     
Wczytywanie...

Poleć forum