1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

rgh cina się....

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kossity1, Maj 7, 2012.

  1. kossity1

    kossity1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ładuje sie wszystko ok, temp 59-61 stopni, włączam kopie zapasową z głównego hdd, idzie ładnie, potem załączam druga z usb hdd, cina sie cała giera, resetuje konsole ,wchodzę znów do giery tym razem z usb hdd która zaciela sie odpalam no i nie cina problem powtarza sie nawet z hdd glownego z gierek xbla, też cinają nie da się grac, nic. problem znika po resecie, ale jak już mówiłem włączę drugi tytuł znowu zaczyna się ciąć i znowu trzeba resetować, ktoś zna przyczynę ....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. koshin

    koshin Banned

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    527
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pszczyna
    jak poprawisz interpunkcję to może coś pomożemy
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak, kable. Daj temu kto robil, niech poprawi.
     
    1 osoba to lubi.
  5. kossity1

    kossity1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na stówę kable? .... bo ja już nie wiem sam, co jakis czas problem powtarza się, ale zaś teraz znów jest w porządku nic nie cina, ale tak już wcześniej miałem.... co mogę jeszcze powiedziec do objawów to ze fsd nie cina tylko sama gra jak się już ją włączy zaczyna grac, a czasem to juz w menu zaczyna, temp. są cały czas w porządku, myślałem ze nabroiłem ostatnio coś z profilem ale wsadziłem backupa i problem pozostał.
     
  6. koshin

    koshin Banned

    Dołączył:
    Październik 19, 2007
    Posty:
    527
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pszczyna
    czasami wystarczy kondensator
     
    1 osoba to lubi.
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    to chyba nie są kable, gry z napędu DVD chodzą ci normalnie? Ja stawiam na problem z dyskiem
     
  8. kossity1

    kossity1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    cina z obydwu dysków wewnetrznego xboxowego i zewnętrznego usb ....
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Pytam o napęd dvd a nie dyski...

    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  10. kossity1

    kossity1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    napęd liteon, ale ja nie odpalam zapasów z dvd....+
     
  11. Amoralez

    Amoralez Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Jako, że nie mogę zakładać własnych postów, podpinam się pod ten. Posiadam niedawno przerobionego jaspera chipem cool runner. Od kiedy go odebrałem, po wrzuceniu fsd na pendrive, konsola się zawiesza. Niestety nie jest to z góry określone :/ Za pierwszym razem odpaliła się normalnie. Potem parę razy po załadowaniu FSD zawiesza się. Czasem odrazu, czasem po chwili. Piszę posta, bo konsola się zwiesiła 14 razy pod rząd, aż w końcu załapała i działa do tej pory. Przerabiałem wgrywanie nowego fsd, zerowanie ustawień itd. Sam nie wiem czy pomogło, czy nie - bo tjw... nie wiem kiedy konsola zacznie się zawieszać. Co jeszcze mogę zrobić ? Nie chciał bym oddawać konsoli spowrotem, jeśli jest to wina softu. PS. Częściej zwiesza się, gdy fsd odpalam z dysku ... choć z usb także występuje ten problem.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    odpal gre z poziomu zwyklego dasha, nie fsd. jak sie zawieci = kable, jak nie - wina fsd.
     
  13. kossity1

    kossity1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie no centralnie nie chciałem jechać do gościa z naprawą i zacząlem szukać rozwiązania na swój sposób no i wyszło mi takie coś.... gdy mam podłączonego xboxa kablem ethernet do kompa nie cina mi, a jak go odłącze zrestartuje konsole zaczyna cinać ,zgupiałem centralnie, to nie wina zadnych dysków usb czy też wewnętrznego wszystko działa jak kabel jest podłączony do sieci.... przez fsd prubowałem działa przez xex działa jak odłączam ten kabel przez nic nie działa zadna gra tzn tak jak napisalem w poście cina po wejściu do gry a w niektorych od rozpoczęcia rozgrywki..... big help nie wiem czy to wina connectx czy też w launch ini mam coś zrąbane, posyłam wam co tam mam nabazgrane....

    [QuickLaunchButtons]
    BUT_A =
    BUT_B =
    BUT_X =
    BUT_Y =
    Start =
    Back =
    LBump =
    Default = Hdd:\FreeStyle\default.xex


    [Settings]
    nxemini = true
    pingpatch = true
    contpatch = false
    fatalfreeze = false
    fatalreboot = false
    regionspoof = true
    dvdexitdash = false
    xblaexitdash = false
    nosysexit = false
    exchandler = true
    noupdater = true
    debugout = false
    liveblock = true
    livestrong = true
    remotenxe = true
    nohud = false


    [Plugins]
    plugin1 = Hdd1:\connectx.xex
    plugin2 =
    plugin3 =
    plugin4 =
    plugin5 =
     
  14. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    connectx.xex ??
    Na marginesie , człowiecze spróbuj przeczytać to co piszesz. Jeśli chodzisz jeszcze do szkoły to powinieneś ćwiczyć interpunkcję , jeśli nie to juz coś powinieneś umieć.
     
  15. maniunio

    maniunio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mi na problemy z zawieszaniem się konsoli i gier pomogło wyrzucenie fsd i wrzucenie go na nowo na dysk oraz skonfigurowanie nowego launch.ini (chociaż pewnie i tak bez tego też dałoby radę). Clear data u mnie praktycznie nic nie dawało a po wrzuceniu świeżego fsd jest ogromna różnica. Spróbuj z tym pokombinować. Pozdro
     
  16. matizc

    matizc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    143
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    u mnie na szczęście clear data pomogło ;). Pamiętajcie aby odpalić grę z poziomu dasha, a nie FSD. To wiele wyjaśnia jeśli gry się zacinają (a nie cina, co kolega tak pisze nie po polsku.) Jeśli gra normalnie leci z Dasha to jest to wina źle wgranego FSD lub problem z dyskiem, jeśli się zacina to wina złego rgh (zazwyczaj kabel). Wtedy mamy już wszystko wyjaśnione.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak widzę tytuł tego tematu to nóż się w kieszeni otwiera .. Najprościej to wrzucić czystego freeboota dodać czysty launch.ini oraz FSd i jest już coś jasne
     
  18. E1N1O1

    E1N1O1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    163
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nakło nad Notecią
    Witam na jednej konsolce występowało to samo czyli przycinanie + zawieszanie, nie pomagały: zmiany kondka, reinstalki fsd, format hdd.
    Rówież działała bez problemu z podłączonym kablem sieciowym.
    Blokada Live w launch.ini nie dała spodziewanych efektów.

    Rozwiązaniem o ile pamiętam okazało się założenie blokady na Live w profilu w org. dashu M$ od tego czasu zero problemów.
     
Wczytywanie...

Poleć forum