1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH Corona V2 4GB

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kropekm, Maj 23, 2014.

  1. kropekm

    kropekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam pewien problem ze zrobieniem RGH.
    Mam konsolę Corona V2 4GB, zrobiłem już zrzut nandu za pomocą R/W Kit, zaprogramowałem glitcher, glitcher to coolrunner rev. d. (posiadam również matrix glitcher v3). Nie mogę znaleźć tutorialu do których punktów mam dolutować glitcher i jakiej długości muszą być przewody przy tej płycie. Ma jeszcze jedno pytanie po zgraniu Nand mam wlutować glitcher czy dopiero po wgraniu zmodyfikowanego Nandu ? W necie jest dużo informacji, ale jest to trochę nieuporządkowane, dlatego pytam Was. Proszę bardzo o pomoc i z góry za nią dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Yyyy 10 sekund google


    [​IMG]


    Chip inny ale jak ruszysz głowa to bedzie git


    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. kropekm

    kropekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odzew.
    Mam jeszcze jedno dwa pytania:
    1. Czy jest jakaś różnica w tych punktach lutowania między coroną 16MB a 4GB ?
    2. Mam już utworzony plik ecc, ale jak klikam w jrunner write ecc to nic się nie dzieje. plik ecc ma wielkość 1,28MB. Czy mam robić write ecc z wlutowanym chipem czy przed jego wlutowaniem ?
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    1) nie ma różnicy
    2) Plik ecc klikasz wlasnie Write ecc a nie zwykle write. Poniewaz ecc wgrywa sie w inne komórki niz zwykly nand

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  6. kropekm

    kropekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem, że trzeba kliknąć write ecc, ale jak to kliknę to nic się nie dzieje. Zrobię wszystko na świeżym systemie dla pewności. Jak możesz to jeszcze odpowiedz mi na to: Czy mam robić write ecc z wlutowanym chipem czy przed jego wlutowaniem ? Czy nie ma to znaczenia ?
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Mozesz z wlutowanym chipem

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  8. kropekm

    kropekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie, problem wygląda następująco. Mam wlutowany R/W kit, zczytałem nand, ale jak klikam Create ecc to od razu pojawia mi się "create finished". W tutorialach widziałem, że po kliknięciu create ecc w jrunner pojawia się taki długi "log" a na koniec "create finished", u mnie tego "logu nie wyświetla. Jak klikam write ecc to nie pojawia się nic. Co może być przyczyną ?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na wyższych dashach jrunner wgrywa gotowca, dlatego masz od razu create finished. Potem klikasz write ecc, klikasz na liście czytnik i na koniec write. Jeśli nie idzie to problemy z czytnikiem

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  10. kropekm

    kropekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ~-=DEXTER=- zrobiłem tak jak napisałeś i mam taki log w jrunner. Czy jest to ok. ?

    Checking Files
    Finished Checking Files
    Initializing nanddump1.bin..
    Corona 4GB
    RGH2 Selected
    Nand Initialization Finished
    ECC created
    Writing to M:\ from D:\rgh\output\image_00000000.ecc
    Done!
    in 0:00:791 min:sec:ms
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    No i super, jedziesz dalej...

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. kropekm

    kropekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oK. teraz tak, podłączyłem konsolę i włączyłem ją, nie wyświetla ekranu a na chipie mruga zielona dioda co kilka sekund. Timing na glitchu wgrałem 2_3. Spróbować z innym czy to nie to ?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Najpierw ulozenie przewodow zabawa jak nie działa to inny wsad

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  14. kropekm

    kropekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chodzi ci o długości kabli ?
     
  15. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A jaki chip polutowałeś? Rev. D czy Matrix? Wsad i tak po Corone powinien na początek być RGH2 1-3
     
  16. kropekm

    kropekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    coolrunner rev d. w zestawie były przewody, więc pewnie długości są ok. W poniedziałek spróbuję ze wsadem 1-3 i poinformuję o efekcie. Tymczasem trzeba iść na grilla póki ładna pogoda :)
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Gdzie ok... cr z przew9dami wyszedl jak nie slyszano o coronach... to tak nie dziala ze przylutujesz na przewodach i bedzie startować....

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  18. kropekm

    kropekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tak: Wsad 1_3 przewód cpu_rst 50cm przylutowany do c5r11. Mruga cały czas zielona dioda na czipie, ale jak kliknę ip scan to nie wykrywa xboxa. Na czipie mam coś lutować ( w sensie zworki, kondensatory itp.). Czy kombinować z długością cpu_rst i wsadem ?
     
  19. @siwy

    @siwy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W jrunnerze masz zakładkę Images dalej coolrunner slim i wybierasz corona. Wszytko masz tam opisane. wraz z fotkami. Dioda debug ma mrugać aż wskoczy xell. Czasem jest to od strzła a czasem trzeba czekać. Jak już będziesz miał klucz to będziesz kombinował z ułożeniem i długością kabla chyba że nie xell nie "odpali".
     
  20. kropekm

    kropekm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie w tym problem, że xell nie odpala. Czytałem, że w coronach po wgraniu ecc nic się nie wyświetla.
     
  21. @siwy

    @siwy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola ma przestać glithować (ma przestać migać zielona dioda i konsola ma się uruchomić) rool ma zakręcić. Corony jeszcze nie robiłem ale większość robi się podobnie. Potem klucz po lan-ie. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi

    Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum