1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH Corona V2 i X360RUN POMOCY !!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez djsyk, Styczeń 11, 2014.

  1. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    Witam bardzo proszę o pomoc to mój pierwszy post dopiero co się wtajemniczam o przerobieniu Xboxa 360 SLIM
    a wiec tak mam Xbox 360 SLIM na CORONIE V2 4GB dash 16547 zakupiłem płytkę X360RUN oraz mam karte SD do odczytania nanda i cpu-key [​IMG] i sprzedawca powiedział ze najlepiej będzie to zrobić w AutoGG nie mam pojęcia jak to zrobić na YouTube o tej płytce jest mało o innych np. CoolRunner jest :) Podłączenie do Corona V2 jakieś FOTO oraz jak wyciągnąć nanda klucz i co dalej ?? Czekam na pomoc jak wlutować SD CARD wiem ale jak wlutować x360run niestety nie

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wszystko zrobisz w jrunner

    Wysyłane z mojego SM-N9005 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    oki ale proszę o jakieś namiary jak i dokładnie gdzie mam wlutować ten układ X360Run na płycie oraz jak z czytać dane przez ta kartę co mi będzie potrzebne i później co mam dalej zrobić ?? w programie jrunner ?? czekam na info


    [​IMG]


    Pozdrawiam
     
  5. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    619
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    w odpowiednie punkty na mobo twojej konsoli
    x360run RGH Trinity Corona tut | Se7enSins Gaming Community

    X360Run Glitcher board have SIX wire to be connected,them are:
    1. Power Wire: VDD,
    2. Ground Wire: GND,
    3. I2C_SCL(E),
    4. I2C_SDA(F),
    5. POST_OUT(C),
    6. CPU_RST(D)
    The 1-4 Wire direct connect to Glitcher board Œabout 10cm
    The 5-6 Wire direct connect to Glitcher board about 4cm to 7cm.can
    adjustment the length of 5-6 Wire in 4cm to 7cm carefully,then get the
    best effect.
     
  6. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    No ok już teraz wiem wielkie dzięki. A co do programu j-runner co mam zrobić po kolei jak odczytać nanda i klucz oraz o później jakoś to mam zmodyfikować czy jakiś wsad ściągnąć do corony V2 ?? proszę o instrukcje
     
  7. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    oraz czy podczas odczytu nandu i wyciągania klucza muszę zrobić mostek z krawca do tego rezystora i kiedy ten mostek się ściągą ? po całym procesie a przed wlutowaniem x360run czy jak ?
     
  8. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam
    Musisz sciagnac mostek (prosciej jest przeciac przewod w polowie zawsze mozesz do potem zlultowac) z kwarca do gnd podczas uruchomiania konsoli - czyli wówczas gdu utworzysz ecc (obraz xella) i wgrasz go do konsoli rozlaczasz mostek, pozniej spowrotem przylutowujesz mostek gnd-kwarc, tworzysz Xe-build image i wgrywasz go do nand. Pozniej rozłaczasz mostek i patrzysz czy jest glitch. A reszte musisz doczytac bo narazie nie wiesz co robisz a to niebezpieczne.
     
  9. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    ok a inny użytkownik napisał cytuje "X360Run ma swój kwarc ale nic nie odłączasz, nie odlutowujesz co by kwarc odłączyć, spokojnie nanda musi iść odczytać " a wiec jak to jest ?
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mylisz kwarc na płycie i kwarc na chipie. To dwie różne sprawy. Kwarcu na chipie nie ruszasz bo w coronie musi być załączony. Kwarc na płycie podłączasz do GND żeby odczytać/zapisać nand

    Wysyłane z mojego SM-N9005 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    oki dzięki już wiem o co chodzi z tym kwarcem na płycie glownej
     
  12. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    Witam pisze jeszcze odnosnie x360run

    [​IMG]

    Czy punkt 3v3 czerwony to jest punkt na płycie x360run Power Wire-VDD ??

    [​IMG]
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak

    Wysyłane z mojego SM-N9005 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    ok wielkie dzieki :) za info
     
  15. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    A GND lepiej przylutowac do płyty głównej tak jak na foto.wyżej czy tak jak coolrunnerach?
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  17. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Ok. Więc na płycie będzie dobrze.
     
  18. djsyk

    djsyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2014
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gostyń
    jasne że tak :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum