1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH czarny ekran

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dux_inf, Sierpień 30, 2012.

  1. Dux_inf

    Dux_inf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mam problem , zrobiłem samemu RGH z Matrix Glitcherem 1 i po odpaleniu konsoli (hdmi) mam czarny ekran - na początku sądziłem, że bootowanie zajmuje tyle czasu, jednak się myliłem.
    Co do lutów nie ma możliwości żeby były złe (lutował elektronik ze sporym doświadczeniem) . Korzystałem z instrukcji z InfinityMod : http://infinitymod.com/Download/Matrix_Glitcher_Tutorial.zip

    Odkopuję jeszcze kabel a/v żeby pod nim sprawdzić. Nie mogę się doszukać rozwiązania. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i przepraszam za wszelkie błędy w poście.

    P.S. Zielona dioda na układzie z przyciskiem uruchamiającym miga, a następnie świeci się nieprzerwanie. Płyta główna: Jasper 512Mb

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli ma wgrany ecc. Dodaj kondka na bypass 68nf/100nf.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Dux_inf

    Dux_inf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra odkryłem problem, ale nadal potrzebuję porad :) Okazało się, że potrzebowałem rgh 2.0 - przelutowałem CPLD na 2.0 ale dalej to samo - czy jeszcze jest jakas szansa dla mojego Xa? czy poprostu trzeba przeprogramować glitchera za pomocą plików pod RGH 2.0 ?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Oczywiscie, ze trzeba zaprogramowac chip

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. Dux_inf

    Dux_inf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeprogramowałem i przelutowałem pod RGH 2.0 i dalej to samo. Może mam złe pliki jed - ściągałem od team xecuter były oznaczone *_A.jed itd az do D. Reflashowałem za pomocą każdego i dalej to samo.

    Z tego co czytałem to nie powinno byc problemu z hdmi wiec raczej nie tu lezy problem.

    Luty sprawdzone , wszystko ok.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Usunales kondensator i dodales rezystor?

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rgh 2.0 to inna bajka, trzeba sie napraciwac zeby miec rezultat

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. Dux_inf

    Dux_inf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kondek usuniety i dolutowany rezystor 10 ohm pod A. Przelutowane - teraz podlaczone A..E , F odlutowany

    Moze ten czarny ekran miec zwiazek z STBY_CLK (C2B2 R4B24) Jesli sie nie myle ?

    Bo wczesniej troche nie poszlo lutowanie (lutownica troche ciulowa bo lutowie nie trzymalo sie na koncu grotu tylko uciekalo na bok :( ) i konsola wogole sie nie podnosila, ale zrobione zostalo obejscie i teraz normalnie sie podnosi tylko ten przeklety czarny ekran juz meczy :(


    Edit:

    Reflash NAND i przeprogramowanie Matrixa ... dalej to samo juz mi rece opadaja :(
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wgraj oryginal czy ona działa.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum