1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH czy warto ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez WOKNAP, Maj 22, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. WOKNAP

    WOKNAP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadam slima 4GB z lt 3.0. Kupiłem sobie do niego kinecta. Posiadam również dysk zewnętrzny 500GB, którego nie używam i zastanawiam się czy zrobić sobie RGH. Który chip będzie lepszy coolrunner czy matrix ? Ciężko się instaluje gry na dysk ?
    Z góry dziękuję za odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deejaydex

    deejaydex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    109
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krosno Odrzańskie
    Wszystko jest bajecznie proste na RGH (obsługa), co do samej instalacji RGH się nie wypowiem, bo mi robiono to za pieniądze :) Gry można potem kopiować za pomocą FTP (po sieci) lub bezpośrednio przepinając dysk do komputera. Zastanawiam się tylko czy skoro masz LT 3.0 to opłaca Ci się robić RGH? W praktyce da Ci to tylko to, że będziesz odpalał gry z dysku a nie z płyt.
     
  4. WOKNAP

    WOKNAP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie zależy mi na tym by odpalać z dysku. Nie chce się męczyć jak ostatnio jak nagrywałem Max Payne 3. Podobno działają emulatory starszych konsol. Jakie są jeszcze zalety korzystania z RGH ? i który chip lepszy ?
     
  5. deejaydex

    deejaydex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    109
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krosno Odrzańskie
    Co do chipu się nie wypowiem, nie montuję RGH. Co do samego RGH, to tak... można odpalać pobrane gry XBOX LIVE ARCADE, można też uruchamiać emulatory (sam gram w gry z GameBoy Advance). A same uruchamianie gier jest bajecznie proste, ściągasz grę, przerabiasz obraz iso programikiem do "xex" i wrzucasz na dysk. W RGH ustawia się w opcjach gdzie ma szukać gier (katalog) i on automatycznie dodaje gry do listy. Co do kopiowania polecam od razu wpięcie się kabelkiem z PC/Laptopem ze względu na wygodę kopiowania gier. Ze wszystkim pomogę jak coś (instrukcje od A do Z) ;)


    @edycja

    Co do gier, ja nie patrzę nawet co ściągam, XGD3 czy 2 czy inne takie pierdoły, działa mi nawet gra, którą ściagałem 2 lata temu dla kolegi, który miał iXtreme 1.6 czy jakoś tak. Generalnie działa mi wszystko :)
     
  6. WOKNAP

    WOKNAP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja też nie montuje RGH ale na allegro znalazłem kilka ofert i chyba się zdecyduję na montaż u użytkownika z Poznania msFormat. Ja mam dysk zewnętrzy i będę mógł go podpiąć bezpośrednio pod laptopa. Muszę jakoś sformatować dysk by x go wykrył ? Rozumiem, że na FSD mi bez problemu wykryje te 500 gb ?
     
  7. deejaydex

    deejaydex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    109
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krosno Odrzańskie
    Sam posiadam 500GB dysk na usb do konsoli, 3,5 cala ma moj dysk. Aby działał trzeba go sformatować do systemu plików FAT32, w windowsie ciężko to osiągnąć bez programow firm trzecich, najłatwiej podpiąć dysk do konsoli i sformatować go w ustawianiach :) Oryginalny dashboard będzie widział 16gb tylko na swoje pliki (możesz tam kopiować dane dodatkowe z gier, DLC i te sprawy) natomiast FSD będzie widział cały dysk normalnie.
     
  8. WOKNAP

    WOKNAP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To fajnie. A jest opcja by odpalać jakieś filmy np. w formacie mkv ? Przepraszam, że zadaję tyle pytań ale od zawsze miałem tylko przeróbkę LT+. W zeszłym roku jak mialem falcona i teraz kiedy Mam slima. Gdzieś czytałem, że można zamiast napędu podłączyć dysk 3.5 cala. Długo się przerabiają gry do "xex" Czy można doinstalowywać łatki do gier (ma wyjść latka spolszczająca do max payne 3 i chciałbym ją mieć) ? Jeśli tak to w jaki sposób
    ?
     
  9. deejaydex

    deejaydex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    109
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krosno Odrzańskie
    Już odpowiadam,

    Co do filmów, sam chciałbym je odtwarzać ale jeszcze nie wiem jak, podobno jest jakiś program. Zamiast napędu można podłączyć dysk 3,5 i jest to prawda. Gry do xex przerabiają się zależnie od komputera jak i gry, u mnie trwa to koło 6-7 minut. Łatki do gier kopiuje się właśnie na te 16GB, które utworzy sobie konsola. Konsola przy formatowaniu dysku, automatycznie tworzy tam folder "Xbox360" tam kopiuje się wszelkie DLC, pliki gry, łatki itd. Podejrzewam, że jeżeli masz zamiar odpinać dysk od xboxa i wpinać do laptopa aby kopiować gry to u Ciebie przeróbka gry do xex + kopiowanie potrwa nie dłużej jak 15-20 minut. Pamiętaj tylko aby odpinać dysk zewnętrzny opcją bezpiecznego usuwania z systemu, system plików FAT32 nie lubi nagłych braków zasilania. Podobnie w konsoli, najpierw wyłączasz konsolę potem wypinasz dysk.
     
    1 osoba to lubi.
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W tym momencie odpalanie filmow bardzo sabo dziaa trzeba czekac na porzadny odtwarzacz. Update do gier pobierzesz bezposrednio z dasha, bajecznie proste
     
  11. deejaydex

    deejaydex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    109
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krosno Odrzańskie
    Co do chipu, ja posiadam Coolruner rev.b i wszystko jest ok. Jedyny mankament, że czasami do 1 minuty trzeba czekać nim konsola odpali.
     
  12. WOKNAP

    WOKNAP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale konsola nie będzie podpinana do internetu. Jest opcja by łatki wrzucać bezpośrednio na dysk ? DLC będę musiał wrzucać tam gdzie będę miał tylko 16 gb systemowe ?
     
  13. deejaydex

    deejaydex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    109
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krosno Odrzańskie
    Ja wrzucam bezpośrednio na dysk i działa. Tak, dlc na te 16Gb się wrzuca.
     
  14. WOKNAP

    WOKNAP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czas bootowania mnie nie martwi. Zdecyduję się na to RGH ponieważ od jakiegoś czasu konsola często po włączeniu lub włożeniu kopii zapasowej lub oryginalnej gry pokazuje komunikat :eek:dtwórz dysk dvd. Muszę niekiedy kilkanaście razy restartować konsolę by zaczęła normalnie widzieć grę. A lepiej od wymiany napędu zrobić RGH. Prawda ?
    Czyli dysk utworzy sobie dodatkową partycję ? Ile średnio zajmuje jedna gra dlc ?
     
  15. deejaydex

    deejaydex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    109
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krosno Odrzańskie
    Nie partycję a folder po prostu. Ten folder wydaje mi się, że nie ma ogranicznika miejsca, te 16GB to tylko taki wymysł microsoftu :) Wydaje mi się, że mam więcej jak 16GB DLC w tym folderku. A co do DLC, no tutaj nie da się określić. Mam np zainstalowaną drugą dvd z forzy motorsport 4 (około 7gb) tam, a z kolei następny dlc do forzy (kilka aut) ma tylko niecałe 2Gb. Wszystko zależy od konkretnego DLC ;)

    No tutaj masz rację, RGH jest dla Ciebie najlepszym wyjściem, tym bardziej, że masz już dysk.
     
  16. WOKNAP

    WOKNAP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jeśli mam oryginalne gry jak i kopię zapasowe będę mógł je przegrać bezpośrednio przez konsolę na dysk ? i je później odtwarzać bez płyty w napedzie ? Myślę, że napęd jeszcze trochę wytrzyma a pożyczyłem kilka oryginalnych gier od kolegi i wiem, że będę musiał mu niebawem oddać ;(
     
  17. deejaydex

    deejaydex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    109
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krosno Odrzańskie
    W FSD jest opcja zgrywania płyt bezposrednio na dysk. RGH z FSD to prawdziwy kombajn ;)
     
    1 osoba to lubi.
  18. WOKNAP

    WOKNAP Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To naprawdę rewelacyjnie. Nie będę się już musiał męczyć z tym przegrywaniem. A czy jak wyjdą gry z nowymi zabezpieczeniami będzie możliwość ich odtwarzania na RGH czy jeszcze nie wiadomo. Bo już się nie mogę doczekać GTA V
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rgh jesy nie tykalne
     
    1 osoba to lubi.
  20. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Oczywiście że będzie można!
     
    1 osoba to lubi.
  21. deejaydex

    deejaydex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    109
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krosno Odrzańskie
    Wystarczy aktualizacja FSD (o ile będzie wymagana) i grasz... Ale nie zawsze aktualizacja jest potrzebna, ja odpaliłem minecrafta na FSD, który wyszedł długo przed minecraftem.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum