1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH dysk wewnętrzny nie działa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bulczas, Grudzień 22, 2012.

  1. bulczas

    bulczas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    kupiłem dla syna konsole z wgranym już RGH i LT, powiem szczerze że nie znam się na tym za bardzo.
    Konsola to slim 4GB. Dokupiłem dysk WD Scorpio Black 320GB 2,5" SATA 7,2krpm
    Dysk sformatowany na FAT32, wrzucone gierki i konsola nie widzi tego dysku.
    Jak podłączam za pomocą przejściówki USB to dysk jest widoczny i gry działają, jak wkładam do konsoli to w Freestyle File Manager w root mam tylko Game: i OnBoardMU:

    Jesli się nie da inaczej to trudno, ale z tego co się zdążyłem zorientować to na RGH powinny działać wszystkie dyski te wewnętrzne i te zewnętrzne...

    Dysk już wkładałem wyciągałem dopychałem... bez skutku.

    Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

    Pzdr.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: RGH dysk wewnętrzny nie działa

    Fat32 to na usb. Jesli do srodka to przechodzisz do oryginalnego dasha i formatujesz dysk. Gry,bedziesz mogl wrzucac po ftp lub z usb kopiowac na ten hdd. Pc nie bedzie widzial juz zawartosci dysku.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  4. bulczas

    bulczas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, dzięki, a jak sie przełączyć na orginalny dash?
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wciśniety rb przy starcie
     
  6. jmik76

    jmik76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wewnetrzny dysk ma format exfat, wiec jest widoczny tylko z poziomu konsoli.
    dostep do niego tylko przez menagera w fsd, albo po ftp.
     
  7. bulczas

    bulczas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przecież exFAT jest normalnie widoczny w Windows, coś kręcisz...
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  9. jmik76

    jmik76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Faktycznie,moj blad. chodzilo mi o to ze konsolka wewnętrzny dysk musi mieć jako exfat, bo fat32 to tylko po usb widzi.
     
  10. mumingr

    mumingr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Podepnę się pod temat gdyż mam podobny problem. Zakupiłem dla synka (10 lat) konsolę XBOX 360 SLIM +4GB +RGH + RGX + LT 3.0 + DUAL NAND, dokupiłem do niej oryginalny twardy dysk 500GB. Po włożeniu go do kieszeni konsoli i sformatowaniu w oryginalnym menu, konsola go "widzi" i mogę kopiować na niego gry. Natomiast gdy uruchomię konsolę w trybie RGH w menadżerze plików dysk jest niewidoczny. W w root mam tylko Game:, Hdd1: i OnBoardMU:. Proszę o radę co mam zrobić by dysk był widoczny i można było z niego gry uruchamiać. W prawej górnej części ekranu są widoczne dyski 3,2 Gb i 460,9 GB. Próbowałem samodzielnie znaleźć rozwiązanie tego problemu czytając to forum ale bez powodzenia. Dodam, że w temacie Xboxa 360 ja i mój synek jesteśmy zieloni jak szczypiorek na wiosnę. Za wszystkie rady będę wdzięczny . Pozdrawiam.
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie prawda. Dysk po sformtowaniu w konsoli i jest widoczny to SPOKO. Ale można ten dysk wpiąć pod USB i laptop czy pod SATA PC, a w Windowsie w menedzerach plików widoczny owszem NIE JEST, ale takie aplikacje jak PARTY BUFFALO, czy HORIZON jak najbardziej go widzą.




    mumingr Hdd1 to właśnie twój dysk 500GB :)
     
  12. mumingr

    mumingr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki za pomoc, byłem przekonany, że Hdd1 to dysk 4gb. Bardzo dziękuję w swoim i syna imieniu za odpowiedź i poświęcony czas.
    Pozdrawiam.
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    OnBoardMU to 4GB, a HDD1 to 500GB

    JMIK76 poradziłeś sobie z tym dyskiem bo jednoznacznie nie piszesz?
     
  14. czort

    czort Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podpinam się pod temat. Zakupiłem większy dysk wewnętrzny, jak najszybciej skopiować wszystkie pliki ze starego. Czy można to zrobić a może ktoś robił to programami do klonowania dysku? Z góry dzięki
     
Wczytywanie...

Poleć forum