1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH + Falcon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez backoo, Luty 22, 2014.

  1. backoo

    backoo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich!

    Ostatnio w moim Xboxie wysypał mi się napęd i zacząłem zastanawiać się czy zamiast w napęd nie byłoby lepiej zainwestować w RGH.
    Tak jak w temacie - w Xklocku mam płytę Falcona.
    Moja prośba jest taka, żeby wypowiedział się ktoś, kto posiada RGH na Falconie lub przerabia Xboxy, jak to śmiga ogólnie i czy lepiej RGH do tej płyty czy jednak nowy napęd.
    Słyszałem, że super sprawuje się Xecuter R-JTAG ale jednak koszt idzie w górę, a wiadomo - konsola ma już swoje lata i w niedalekiej przyszłości trzeba będzie zacząć zastanawiać się nad czymś nowym, także nie chcę wydawać na ten cel zbyt dużo.

    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Boll

    Boll Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    214
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zduńska Wola
    Najlepiej sprzedać falcona i zainwestować w jaspera albo slimke, są one praktycznie nie awaryjne. Zależy jaki masz dash w falconie, jak 14719 i wyższy to rgh2 trzeba robic, i wtedy koszty od 150 w zwyz. Jak niższy dash niz 14719 to rgh1 i wtedy wszystko ładnie jest a cena rgh to 120-130zł

    P.S przy czym jak rgh2 w falconie to zazwyczaj trzeba robić edycje SMC, bo jak nie to będzie łapał zwiechy.
     
    1 osoba to lubi.
  4. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wysypał się napęd co masz na myśli?
    Jeśli to laser, a zapewne tak to koszta 30zł + Wysyłka i działają gdy dalej, a nie zaraz wymiana napędu.

    RGH2 (Chip) i działa iiiiiiiiiiiiii nie na 80% działa, w pozostałych 20 też działa ale nawet modyfikacje/poprawki mogą nie dać rady bo i tak będzie się zawieszać, losowo, czasem od razu a czasem może po dłuższym czasie.

    Minusem RGH jest że płyta główna musi być zdemontowana z kosza, co powoduje że płyta (laminat) będzie wyginana, a że konsola starawa i bywająca awaryjna wyciąganie płyty i uginanie nie wskazane (może paść podczas przeróbki lub w niedługim czasie po)
     
  5. backoo

    backoo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie - nie chodzi o laser i z całym szacuneczkiem ale nie chciałem zagłębiać się w problemy z napędem i dlatego też temat dotyczy RGH na Falconie.

    Na takie rady właśnie liczyłem - dziękuję.

    Tak, rzeczywiście konsola starawa, bo z lipca 2008, dlatego też właśnie zastanawiam się co zrobić w obecnej sytuacji. Jeśli chodzi o awaryjność to chyba miałem farta, bo ani raz od kupna nie miałem z nią problemów - nie licząc problemów z napędem.

    Cóż, wygląda na to, że najlepszym wyjściem będzie jednak kupno napędu.
    Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi.

    Pozdrawiam!
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    tz nie mówię że RGH2 na Falconie to zło, trzeba do tego podchodzić dość uważnie a płytę nie traktować jak cegły, zwracać uwagę na to by ją najmniej uginać, puki co mi się jeszcze nie zdarzyło aby Falcon padł podczas przeróbki albo po jakimś czasie po, jednak wielu osobom padło w trakcie lub że tak powiem RGH przyspieszyło awaryjność.

    Napęd pytanie czy ten napęd co masz czy PCB jest sprawne, ponieważ jeśli sprawne to klucz DVD trzeba z niego wyciągnąć, a potem ten klucz zaaplikować w nowy napęd.
    Jeśli napęd padnięty na amen to i tak trzeba zrobić wpierw na konsoli RGH po to aby wyciągnąć klucz DVD, RGH można zostawić lub jeśli cię nie interesuje to demontuje się chipa, a mając wyciągnięty klucz DVD key pod RGH aplikujemy w nowym napędzie.
     
  7. backoo

    backoo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pocinas - dziękuję za Twoje zaangażowanie w temat, ale naprawdę nie mam żadnych pytań odnośnie napędu. :D Jednak jeśli chcesz wiedzieć to PCB sprawne, klucz wyciągnięty. :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum