1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

rgh...fat32...problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Paweł Nowogrodzki, Styczeń 17, 2014.

  1. Paweł Nowogrodzki

    Paweł Nowogrodzki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie wszystkich!!
    Mam mały problem z konsolą. Konsola slim przerobiona na rgh.
    Szukam jakiś informacji ale jakoś mi to nie wychodzi. Wszędzie jest napisane, że wystarczy format a tu rzeczywiście tak nie jest (przynajmniej tak mi się wydaje).
    Staram się nagrać plik większy jak 4GB na dysk zewnętrzny ale nie mogę tego zrobić bo dysk został sformatowany na fat32 (automatycznie przez konsolę [w ramach przystosowania dysku do systemu xboxa]).
    Załóżmy, że sformatuje dysk przez laptopa na NTFS lub exFAT aby przegrywać pliki większe jak 4GB ale wtedy zaczyna się problem z wykryciem dysku przez system xboxa.
    Jak to obejść?
    Nie ma problemu jeśli chodzi o jakieś mniejsze wartości (gry xbox arcade śmigają aż miło [przegrywam je podłączają dysk zew. pod laptopa]).
    Proszę o jakąś podpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Konsola nie czyta iso wiec nie masz po co kopiowac iso na usb. Dormat ma byc fat32 gra wypakowana na pliki

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Paweł Nowogrodzki

    Paweł Nowogrodzki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za szybką odpowiedź. Dokładnie jak mówisz nie odczyta ISO.
    Czyli może inaczej na konkretnym przykładzie.
    Próbuje nagrać Need For Speed. Przekonwertowałem plik ISO na ten właściwy...nie pamiętam nazwy ("dot" czy "dod"). Nagrałem na dysk (jest tak jak mówisz-jest kilkanaście mniejszych plików). Tyle, że konsola nie odtwarza gry. Wyświetla się ekran startowy gry a na nim informacja, że trzeba nagrać 1,5GB danych gry aby w ogóle zagrać. A więc klikam potwierdzenie instalacji tych dany i konsola się zawiesza.
    Co robię nie tak?
    Czy to może odosobniony problem z tą grą?!
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    NFS wymaga dodatkowej instalacji na dysku. Musisz wypakowac do XEX. Masz dysk w konsoli?

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  6. Paweł Nowogrodzki

    Paweł Nowogrodzki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    XEX? Czy tu chodzi o samą konsole (pamięć konsoli)?
    Dysk w konsoli mam ale bardzo mała pamięć.
    Tyle, że nawet jeśli będę chciał zainstalować ten wymagany dodatek to konsola się zawiesza.
    Czy mam to zrobić przez "freestyle dash"?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wypakuj gre do xex xbox backup creatorem. Dysk sformatuj pod konsola aby zrobilo specjalna pamiec dla dodatkow i save. Tam skopiujez folder content z gry.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Paweł Nowogrodzki

    Paweł Nowogrodzki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki. Sprawdzę i dam znać!


    EDIT
    Dobra...muszę poświęcić temu trochę więcej czasu.
    Akurat ten Need For Speed to nadzwyczajny przypadek.
    Znalazłem coś na Youtube NFS Rivals HD Content fix xbox rgh/jtag - YouTube
    Postaram się jeszcze jutro pokombinować i dam znać czy coś z tego wyszło.

    Info orso6// Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     

Poleć forum