1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

rgh - fsd wiesza się chwilę p uruchomieniu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piotreck_s, Marzec 18, 2012.

  1. piotreck_s

    piotreck_s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Problem mam tego typu konsola zawiesza się chwilę po uruchomieniu fsd. Mniej więcej co trzeci raz uruchomi się poprawnie i już do wyłączenia działa bez zarzutów. Każdemu zawieszeniu zawsze towarzyszy dźwięk (taki jak naciśnięcie przycisku środkowego na padzie, lub zalogowania się). Wyłączyłem możliwość korzystania z Xbox live, na odłączonej sieciówce też tak się dzieje

    Proszę o pomoc w diagnozie przyczyn takiego działania
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wheelman

    Wheelman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2009
    Posty:
    296
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Resetuj ustawienia, tez takie cos mialem, skonfigurowalem drugi raz i juz sie nie wieszal
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jak podlaczony do internetu to odlącz i zmien jakość pobieranych okladek na low lub med
     
  5. piotreck_s

    piotreck_s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety po resecie ustawień poprawiło się, aczkolwiek dalej zdarzają się zawieszenia podczas poruszania się po HDD tak więc zapewne tu leży problem.
    Dziękuję za pomoc
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Napewno gruba konsola i na 90% to jasper. Trzeba kable dobrze ułożyć, szczególnie ten od punktu F.

    Wysłane z mojego LGP920 za pomocą Tapatalk
     
  8. piotreck_s

    piotreck_s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak to gruby jasper. Myślisz że coś nie tak z kablami? Na płycie głównej nie wygląda mi żeby coś było nie tak, żeby coś zwierało. Możesz rozwinąć myśl ?
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wyjmij dysk, pochodz po dashu , jak bedzie wieszal to instalacja....
     
  10. piotreck_s

    piotreck_s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    XELL i dash bez dysku (na napędzie) chodzi poprawnie, nie wiesza konsoli. Konsola zawiesza się tylko w fsd i temu zawsze towarzyszy dźwięk, stąd mój wniosek że problem jest softwarowy lub hdd. Konsolę rozbierałem żeby wymienić pastę termoprzewodzącą i nie zauważyłem nic złego jeżeli chodzi o instalację RGH. Nic też nie uszkodziłem składając konsolę.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Kabel od punktu F to powoduje. Jestem pewien na 100% gdyż ten problem znam z autopsji.

    Wysłane z mojego LGP920 za pomocą Tapatalk
     
  12. piotreck_s

    piotreck_s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    DEXTER: co mogę zrobić żeby problem rozwiązać?
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Dać luźno kabel od f, nie podłączyć napędu i nie składać obudowy. Sprawdzić czy wtedy działa dobrze. Jeśli tak to już wiesz ze to napewno kabel. Wtedy trzeba kombinować z ułożeniem.

    Wysłane z mojego LGP920 za pomocą Tapatalk
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Skoro pisze ze dysk powoduje problem to czemu kazesz mu grzebac w kablach?

    Wgraj fsd na pena i wtedy zobacz...

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Bo takie przypadki nie są mi obce ;-) dysk może też powodować zakłócenia i to też będzie wina kabli.

    Wysłane z mojego LGP920 za pomocą Tapatalk
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ale chyba warto najpierw sprawdzić czy wiesza np tez z pena niż zacznie grzebać w kablach....tym bardziej ze grzebaniem może oderwać kabel lub coś innego...ale co ja tam mogę wiedzieć...
     
  17. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    ja tez tak czasem mam, wiesza sie po wlaczeniu neta, przy zmienianiu profilu i przy czymstam jeszcze. ale wystarczy wyczyscic dane i zawsze dziala dobrze. nie wiem czemu, ale po kilkunastu czy kulkudziesieciu uruchomienach lepiej czyscic dane w fsd i bedzie spoko.
     
    1 osoba to lubi.
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Może pomóc zmiana skórki, na metrodash pomogło w wielu przypadkach,
     
  19. piotreck_s

    piotreck_s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bawiłem się dzisiaj trochę dyskiem, generalnie po wykasowaniu danych w FSD oraz zablokowaniu wyszukiwania informacji o grach w katalogu content na HDD nie zawiesił się ani razu. Przy próbie dodania ścieżki content do wyszukiwania tytułów wiesza się, jednak samo poruszanie się po katalogach w file manager nie powoduje zawieszenia. Kable od RGH wyglądają ok, nic raczej nie zwiera. Zauważyłem też że temperatury podczas grania są niższe niż podczas pozostawienia konsoli w fsd co chyba nie jest do końca normalne?
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zmoen skin, nie widze w temp lroblemu

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  21. maniunio

    maniunio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jak czyścić te dane FSD? Może i głupie pytanie zadałem ale mam to "cacko" dopiero dwa tygodnie i potrzebuję odrobinę pomocy. Z góry dzięki i pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum