1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[RGH] GTA V - Resetowanie gry (Rozwiązanie problemu)

Temat na forum 'GTA V' rozpoczęty przez jak781, Wrzesień 22, 2013.

  1. jak781

    jak781 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    74
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    CK
    Witam. Po dlugim czasie w koncu zanalazlem rozwiazanie problemu z resetowaniem sie gry podczas przechodzenia poszczegolnych misji.
    Ponizej napisze, co i jak trzeba zrobic, aby wszystko hulalo :)

    Potrzebne programy(zalecam sciagnac wersje z podanych linkow, zadne inne !):
    Horizon Download
    www.realmodscene.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=135


    1. Z DVD 1 wypakuj content i zgraj 4 pliki przez Horizon tym sposobem - http://xboxforum.pl/gta-v-261/tutorial-zgrywanie-contentu-na-pendrive-gta-v-dvd1-175214/

    2. Programem XBOX Image Browser wypakowujemy CALA zawartosc DVD 2 (podobnie jak w punkcie powyzej)

    3. Zgrywamy wypakowana DVD 2 na dysk przenosny metoda "kopiuj/wklej" (nie przez Horizon)

    4. Gotowe - cieszymy sie graniem bez resetowania sie GTA podczas przechodzenia misji.

    Ten sposob jak narazie pomogl tylko w mojej sytuacji. Bardzo prosze o sprawdzanie i pisanie, czy u Was takze dziala :)

    Pozdrawiam !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grzecho2815

    grzecho2815 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak ty to robisz ze wypakowujesz DvD2 u mnie sie nie da?!

    !-zrobiłem jak ty zgrałem dvd1 na pendrive ale o co chodzi z tym dvd2?

    Pomóż mi wypakować dvd2 bo u mnie sie nie da ;(
     
  4. jak781

    jak781 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    74
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    CK
    Ladujesz obraz DVD 2, potem zaznaczasz "gtavdisc2.iso" prawym myszy i naciskasz "Extract". Wybierasz lokalizacje, potwierdzasz i sie wypakowuje :)
     
  5. grzecho2815

    grzecho2815 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Juz wiem jak ;) a czy to będzie chodzić na lt.3.0.?
     
  6. TwojPsycholog

    TwojPsycholog Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbing, Elblag, Poland, Poland
    Robiłem tak nie raz i nie działa.
     
  7. jak781

    jak781 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    74
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    CK
    Nie mam pojecia. Sprawdzalem tylko na RGH u siebie.

    @Up: A sprobuj tak zrobic tylko sciagnij programy podane w temacie z tych linkow. Wyczysc FSD i daj znac, czy pomoglo.

    Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 4
     
  8. grzecho2815

    grzecho2815 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Lol....Za każdym razem gdy wlaczam konsloe wyskakuje bi fatall error.!!! . więc dla posiadaczy lt.3.0 nie radzr tego sposobu. ;)
     
  9. jak781

    jak781 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    74
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    CK
    No to nie wiem.... u mnie w RGH pomoglo :) i teraz gram sobie w GTA V elegancko :)

    Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 4
     
  10. search1133

    search1133 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wątpie aby rodzaj przeróbki miał znaczenie, sprawdzę dzisiaj na LT 3.0 i dam znać, bo resetuje mi się z powodu złej nagranej płyty.
     
  11. wzw54

    wzw54 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam podpinam się do tematu zrobiłem wszytko tak jak napisałeś a nawet (3 raz + do tego innych uzytkoników pomysły) ale gra dalej się restartuję.Dokładnie w misji Mission 18: Mr. Philips kiedy dojeżdżam do kucharza pojawia się filmik jak wychodzi ze sklepu i gra się w tym momencie restartuję.Dysk mam zewnętrzny 500 GB .
    Ps : Po restarcie mam komunikat gra została ponowanię uruchomiona z powodu problemów z urządzeniem na którym zainstalowano grę.
    A jeśli nie ma pomysłów jak to rozwiazać prosił bym sejwa od razu po tym .
    Dzięki
     
  12. krakow2000

    krakow2000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Posiadacze RGH i Jtag-a mają ułatwioną sprawę bo mogą ściągnąć gotowe, przerobione obrazy gier. Ja tak zawsze ściągam gry i NIGDY żadna mi się nie przycinała, zawieszała czy coś podobnego a mam ich ponad 450gb na dysku zewnętrznym.
    Co do LT to macie to chyba tylko ze względu na rozgrywkę LAN... tak czy siak życzę powodzenia bo widzę iż niektórym potrzebne... polecam wujka google i zagraniczne fora... jak nie umie ktoś angielskiego to google translate pomoże... jest sporo o tym problemie...
     
  13. anadrol95

    anadrol95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam pytanie do użytkownika jak781, bo będę poraz pierwszy w życiu nagrywał grę, mam przerobionego xboxa na rgh powiedz mi tylko czy to co ty zrobiłeś wystarczy by gra się włączyłą ? czy jeszcze oprócz tego coś trzeba zrobić
     
  14. krakow2000

    krakow2000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Co do działania gry masz wiele tematów z opisem co i jak... to czy będzie ci działać czy nie nawet TEN użytkownik ci nie powie bo nie wie jak zachowa się twoja konsola... no chyba, że jest jasnowidzem... zapewne ci pomoże w tej sprawie jak błąd który opisuje pojawi się u ciebie... jak masz przerobioną konsolkę do RGH to na tym forum masz poradniki jak uruchamiać, instalować GTA 5 na takowej przeróbce... nie masz co pytać czy ci zadziała puki nie sprawdzisz tego sam...
    Wystarczy to co ci napisał... oczywiście gra musi być przerobiona/skonwertowana odpowiednim programem ale do tego też są poradniki na forum...
    Jak w przyszłości nie chcesz się bawić w przerabianie gier na RGH to szukaj takich co są już przerobione JTAG=RGH... ściągając taką grę masz wszystko gotowe, przerobione...
     
  15. esselu

    esselu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli komus resetuje się gra - konsola lt 3.0 bez RGH to aby rozwiązać problem należy wyczyścić pamięć podręczną w xboxie
     
  16. matixu

    matixu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Niestety .. twój sposób w wyczyszczeniem pamięci kolego nie działa... lt3.0
     
  17. kazimierz

    kazimierz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2013
    Posty:
    124
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    siema!

    A ja mam zupełnie inny problem!
    A polega on na tym że : Po załadowaniu gry pogram przez chwilę i nagle......bęc gra nie wiedzieć czemu wczytuje się sama od ostatniego zapisu.....przy czym pojawia się komunikat takiej treści "Gra uruchomiła się ponownie z powodu problemu z urządzeniem magazynującym. Jeśli problem ponownie zmień urządzenie magazynujące i ponownie zainstaluj grę” !!!! O co chodzi ????? Dodam, że nie zawsze gra sama wczytuje się od ostatniego sejwu ale jest to niestety bardzo upierdliwe i nie pozwala cieszyć się z rozgrywki ! Pomocy !!!!! konsola elite z RGH dash 16537 dashlaunch 3.10. Dodam jeszcze tylko, że GTA V mam zainstalowaną na dysku twardym konsoli. Ostatnio ktoś mi polecił aby grę odpalać z dysku USB. Tak też zrobiłem ale ku mojemu zdziwieniu konsola wyłączyła się. Wszystkie inne gry odpalone z dysku USB działają! drugą płytę GTA V mam przerobioną do XEX z pierwszej CONTENT wrzuciłem na dysk twardy konsoli
     
Wczytywanie...

Poleć forum