1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH HDMI nie działa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sp33d, Maj 17, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. sp33d

    sp33d Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam następujący problem. Grałem spokojnie wieczorkiem. Rano odpalam ekran pusty. To sobie myślę kabel HDMI szlak trafił. Poszedłem do kumpla sprawdzić kabel okazuje się dobry. Sprawdziłem również konsole u niego na dwóch odbiornikach TV działa. U mnie na dwóch odbiornikach (Grundig Vivance 32' i LG 42') nie działa. Co ciekawe również PC miałem podłączonego do TV przez przewód DVI-HDMI przestał działać po około 12 godzinach po konsoli. Próbowałem również odpalić na kablu HDMI od kumpla. Ręce już mi opadają bo wyczerpały mi się pomysły. Wejście TV HDMI jest dobre. Podpiąłem laptopa od znajomego i działa. Nie działa z moim PC i Xboxem. Nawet przeinstalowałem winde bo myślałem że może to jakiś wirus. Może macie jakieś sugestie? Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    Jak wszedzie działa, a u ciebie na monitorze nie, to wina minitora ;) Sprawdz czy, aby na pewno dobrze wpiąłeś i pozycz od kolegi kabel i sprawdz u siebie ;)
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  5. sp33d

    sp33d Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem już tego resetu, problem w tym że u mnie na tv nic się nie pokazuje jak go załączam, po prostu niebieski ekran ( bo taki jest standardowy jak nie ma źródła sygnału ). Nawet u kumpla byłem z xboxem i przełączyłem rozdzielczość na najmniejszą. TV jest dobry bo podłączałem laptopa po hdmi i działa. Tym bardziej że grałem na nim 1,5 roku i wszystko działało. Jak przerobiłem na RGH pograłem może godzinę i tak się stało. Najlepsze jest to ze mój stacjonarny pc podpięty po dvi do hdmi nie pokazuje nic, nie wykrywa tv. Stało się tak wszystko w przeciągu 12 godzin.
     
  6. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Bardzo ciekawy przypadek. Pierwsze co bym zrobił to pogrzebał w ustawieniach i posprawdzał czy wszystko jest ok. Następnie odinstalował RGH i przywrócił wszystko tak jak było przed przeróbką. Jak to nie pomoże to znaczy że wina leży między układem obsługującym HDMI o monitorem. Po prostu te dwa urządzenia nie mogą się dogadać. Miernik w łapkę i do roboty.
    Miałem kiedyś podobny problem na HDMI konsola nie dawała obrazu. Jednak nie było potrzeby rozwiązywania tego problemu.

    PS. rozkręć konsolę i sprawdź czy kable od RGH dobrze leżą. Czy nie dotykają czegoś. Mogą wywoływać w jakiś sposób zakłócenia. Przez co jeden monitor działa a drugi nie. Nawet jak byś nie miał obrazu teoretycznie powinien być czarny obraz. Oznacza to że monitor wykrywa podłączone urządzenie, lecz odbiornik nie nadaje obrazu tylko sygnał "kontrolny". Należy pamiętać, iż każde urządzenie ma inny dopuszczalny błąd dlatego też takie sytuacje nie są niczym nowym.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Knsola spraena, szlak trsfil hdmi w tv.
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Akir jak zwykle mam nadzieje trafia w dziesiątkę.

    Wczoraj odebrałem konsole do poprawki od użytkownika sp33d. Testowałem ją na kilku TV, moim i sąsiadów, na różnych kablach HDMI.
    Bawiłem się także samym portem hdmi, szarpiąc kablem tak aby sprawdzić czy wchodzi w grę zły styk, aczkolwiek za każdym razem rezultat taki jak na filmiku, który zrobiłem dzisiaj rano



    Stawiam na problem z TV, lub jakieś pole siłowe na obszarze mieszkania ;-)
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum