1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH i początki.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DonLegionX, Kwiecień 5, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. DonLegionX

    DonLegionX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2013
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Czołem,

    właśnie przyniosłem mojego X'a po zrobieniu RGH.
    Po odpaleniu konsoli mam Freestyle 3, dash 3.0b Rev735, karnel 2.0.16203.0 <--- czy to najnowszy dash i karnel?
    Mam jakiegoś najdroższego chipa, slimka, 2012.09.30.
    Konsola nie zawsze zaskakuje, średnio bootuje 10-20sek, to dobrze?

    Chciałbym se go spolszczyć, jak to zrobić?

    Na dodatkowy dysk zewnętrzny wgrano mi 100GB gier (oczywiście przerobionych pod RGH), tylko teraz krok po kroku jak je odpalić bo wybierając z menu xbox 360 games mam "no games found".
    Że trzeba coś pogrzebać w menu i wskazać konsoli ścieżkę do gier to wiem, że głębokość katalogów też wiem ale wszystko prezentowano mi na PL menu a tu po EN i leżę :<

    Niestety gość od przeróbki jest dziś i jutro nie osiągalny a ja po ciężkim tygodniu w robocie chciałbym się troche rozerwać przy Tomb Raiderze i Mafii II ; )

    Proszę o porady krok po kroku.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SlawekMMM

    SlawekMMM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Hej,
    jak spolszczyć manu to nie wiem, natomiast jeżeli chodzi o gry to wejdz w MENAGER FILES tam masz wszystkie pliki z grami, otwórz plik z grą w którą chcesz zagrać i znajdź plik defaylt.xex - odpal go i gotowe:)
     
    1 osoba to lubi.
  4. kamilolos123

    kamilolos123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2013
    Posty:
    30
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wystarczy, że wejdziesz w content, Game Patch i ustawisz mu ścieżkę gdzie znajdują się gry. Ustaw mu też automatyczne skanowanie. Po tej operacji będziesz miał katalog gier w "Xbox 360 Games". Wcale nie trzeba grzebać w file managerze. :)
     
    1 osoba to lubi.
  5. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    1 osoba to lubi.
  6. DonLegionX

    DonLegionX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2013
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Jak wchodzę w Content Settings to mam Game List Settings ale żadnej funkcji do ustalania ścieżki.

    A właśnie jak wchodzę w managera plików to mam tylko rioot po lewej i prawej, tak jak by dysku nie widziało.
    Po odpięciu i wpięciu x wywala komunikat że wykryto urządzenie, odśwież..

    Ktoś pomoże?
     
  7. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    poczytaj poradnik który zamieściłem powyżej punkt 3.1 tam masz pokazane jak ustawić ścieszkę do gier,

    jak wyciągnełeś dysk i znowu wsadziłeś to musisz zresetować konsole bo może ci dysku nie znaleść,

    Tutaj masz informację o polskim fsd jak to zrobić http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/freestlye-3-beta-rev-735-a-162541/,

    To na obecną chwilę jest najnowsze Freestyle 3, dash 3.0b Rev735, karnel 2.0.16203.0 ,

    A z buttowaniem konsoli to jest wszystko ok nawet dobre czasy , jak by butowała ok 2 minut to wtedy jest coś nie tak:topsy_turvy:
     
    1 osoba to lubi.
  8. grisza133

    grisza133 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Grodziec, Bielsko, Poland, Poland
    Tak masz najnowszego kernela z najnowszą nakładką FSD. Jeśli chodzi o spolszczenie, to tutaj masz skórki pl do FSD: http://xboxforum.pl/oprogramowanie-198/fsd-3-0b-rev735-pl-pelne-spolszczenie-do-freestyle-dash-162637/. Bootowanie konsoli całkiem niezłe, niekiedy slimy startują nawet do minuty. Tutaj masz filmik pokazowy, jak się dodaję ścieżki do gier:

     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
    1 osoba to lubi.
  9. DonLegionX

    DonLegionX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2013
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Ten poradnik mi wiele wyjaśnił jednak nie rozwiązał teraz najpoważniejszego problemu jakim jest podpięty dysk twardy.

    Mam podpięty stary dysk 200GB ATA przejściówką ATA>USB do X'a, niestety nie widać go w konsoli.
    Dysk na pewno jest zrobiony pod FAT32, dysk był przygotowany przez gościa z serwisu (współpracownik następnego dnia przerabiał konsolę więc nie testowano dysku z konsolą).
    Jakie mogą być przyczyny takiego stanu rzeczy?
    Dodam że konsola wywala komunikat że podłączono pamięć.

    Dodam że przepiecie dysku z konsoli pod PC daje natychmiastowy rezultat odpalenia dysku pod Windows, widać gry, DLC, dodatkowe style..
     
  10. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa



    podłącz dysk i zresetuj konsolę zobacz czy to pomoże
     
    1 osoba to lubi.
  11. DonLegionX

    DonLegionX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2013
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    2 reset konsoli z podpiętym dyskiem nic nie dał, nadal po 2 stronach widzę prawdopodobnie tylko zawartość dysku wbudowanego w X'a.
    Na pasku stanu u góry menu po prawej od temperatur widnieje tylko dysk 4GB X'a.

    Dla odmiany poniżej dysku wpiąłem pendraka który odpalił od razu i właśnie leci z niego film DIVX..

    O co chodzi?
     
  12. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    spróbuj podłączyć dysk do portu usb z tyłu konsoli i zresetuj
     
    1 osoba to lubi.
  13. DonLegionX

    DonLegionX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2013
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Tak wygląda ten dysk podpięty pod Winde:

    [​IMG]
     
  14. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    W xexmenu dysk wykrywa ?
     
    1 osoba to lubi.
  15. DonLegionX

    DonLegionX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2013
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Moje gry....

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  17. DonLegionX

    DonLegionX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2013
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    W instrukcji jest napisane że xexmenu to alternatywa dla managera plików, nie kumam o co Ci chodzi z tym "moje gry"..
    Sory ale nie kumam tematu X'a zupełnie.
     
  18. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa

    xexmenu odpalasz w orginalnym dashbordzie konsoli , czyli musisz wyjść z fsd do orginalnego dashborda i zakładce moje gry masz xexmenu
     
    1 osoba to lubi.
  19. DonLegionX

    DonLegionX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2013
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Wchodząc w moje gry w oryginalnym dashu wywala mi komunikat "nie znaleziono elementu gry. Pobierz go z obszaru Sklep z grami."
     
  20. DonLegionX

    DonLegionX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2013
    Posty:
    39
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Problem prawdopodobnie rozwiązany, podpiąłem pod tą przejściówkę inny dysk twardy na którym trzymam filmy do TV, jego konsola też nie widzi. Z tego wychodzi że X ma problemy z dyskami podłączanymi przez przejściówki ATA > USB. Mam nadzieję że jak kupię dysk przenośny 3,5 cala 2TB to konsola nie będzie miała problemu aby go zobaczyć..
    Musi być jakiś specyficzny pod RGH czy może być dowolny?
    Chcę kupić dysk WESTERN DIGITAL Elements Desktop 2TB WDBAAU0020HBK.
     
  21. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na usb dowoly 2,5", max 2 TB

    Xexmenu możesz mieć nie wrzucone na dysk konsoli więc pobierz sobie z netu, najlepiej ISO - 30mb zajmuje i wypal na cd-r, włóż w napęd i odpal :)
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum