1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH IoTimedOut:No more bytes! POMOCY

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez elektronix, Sierpień 5, 2015.

  1. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam problem ze zgraniem Nandu konsoli ,posiadam jasper 16mb.za kazdym razem jak chce zgrac nand dioda JR2 programmer (klon) jedna swieci sie na zielona a druga miga na czerwono i po chwili wyskakuje komunikat:

    Version: 10
    Flash Config: 0xFFFFFFFF
    IoTimedOut

    IoTimedOut:No more bytes!
    Reading Nand to C:\Users\Jake\AppData\Local\Temp\Rar$EXa0.038\J-Runner v02\output\nanddump1.bin

    Wrong Version.

    Probowalem na 2 systemach jeden 64 drugi 32 ,caly czas to samo ,lutowalem na nowo punkty skracalem kable ,wgrywalem firmware na nowo do jr2 ,mierzylem miernikiem na kazdym przewodzi i nic.Zalaczam zdjecia montazu (luty sa swiecace a nie matowe) uzywam duzo topnika warton brown flux

    DSC_0312.JPG

    DSC_0316.JPG
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Daj jeszcze fotkę programatora A co to za biały przewód?
     
  4. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bialy kabelek niejest przylutowany ,wisi sobie

    DSC_0325.JPG
     
  5. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Masz podłączony zasilacz do plyty od xboxa podczas próby odczytu nandu ??
     
  6. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Wasnie widze jak masz to polutowane. Czarny kabel na programatorze masz oznaczony jako GND a masz go przylutowanego do pierwszego pinu, a powinien byc tam gdzie masz przylutowany zyloty. Poka foto w jakiej kolejnosci masz kable pdolaczone do programatora to Ci napisze jaki kabel do jakiego pola wlutowac. Bo masz na bank zle polutowane. Pozatym do odczytu nandu masz kable podlaczone zle nie do tego zlacza. Powinno byc do tego gdzie jest 7 pinów(pisze pod nim spi nand)
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 5, 2015
    elektronix lubi to.
  8. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sugeruje sie kolorami kabli i tym schematem:

    phat.png

    zdjecie programatora:

    prog.jpg
     
  9. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Masz kable do tego gniazda po prawej (wg Twojego zdjecia) ?? 7 Kabli powinno byc. I podłączone po prawej. Podłącz 7 kabli do tego gniazda poka fotke, a tamte wylutuj.
     
    elektronix lubi to.
  10. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Podłączyłeś nie pod te gniazdo.Podłącz tak jak pisze kolega wyżej pod prawe gniazdo SPI-NAND i napewno pójdzie.
    [​IMG]
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 5, 2015
    elektronix lubi to.
  11. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podlaczylem ,polutowac wg.schematu kolorami?
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 5, 2015
  13. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Tak
     
    elektronix lubi to.
  14. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    teraz mi wyskakuje taki komunikat:

    Version: 10
    Flash Config: 0x00000000
    Can not Continue

    A zielona dioda na programatorze isę pali?
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Sierpień 6, 2015
  15. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak ,mozliwe ze uwalilem programator przez wczesniejsze zle podlaczenie?
     
  16. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Wydaje mi sie że nie a J-Runner rozpoznaję programator?
     
  17. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    rozpoznaje ,to co moze byc nietak? polutowalem identycznie jak z pierwszego obrazka co przeslalem
     
  18. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Nie pamiętam które przełączniki i w jakiej pozycji maja być ustawione bo dawno już nie używałem tego programatora.A tak na marginesie to jak zczytujesz nand to zasilacz masz podłączony do płyty?Może być problem ze sterownikami
     
  19. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam podlaczony ,zaraz polutuje jeszcze raz i sprawdze jeszcze na 32 bitowym systemie ,ale j-runner rozpoznaje programator i w menadzerze niema zadnych wykrzyknikow
     
  20. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Spróbój jeszcze w ten sposób,podłączając programator do kompa przytrzymać przycisk JP-RST mi nieraz pomagało.
     
    elektronix lubi to.
  21. elektronix

    elektronix Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2015
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam go trzymac przy zgrywaniu nandu czy tylko przy podlaczaniu i po podlaczniu puscic?
     
Wczytywanie...

Poleć forum