1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[RGH] Jak przełączyć dash Freestyle 3 na oryginalny ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jak781, Styczeń 24, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. jak781

    jak781 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    74
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    CK
    Witam. Jestem zielony w tych tematach. Posiadam przeróbkę RGH i chciałbym się dowiedzieć jak przejść z dasha Freestyle 3, który uruchamia sie automatycznie z włączeniem konsoli na oryginalnego dasha. Po co mi to ? Chciałbym skonfigurować dysk zewnętrzny do pracy z Xboxem.
    Dysk ma pojemność 250GB i jest obecnie w formacie Fat32. Co dalej ? Przekopałem kilka tematów i wiem jedynie, że muszę ustawić coś z pamięcią masową w ustawieniach konsoli....


    Bardzo proszę o pomoc.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nic nie musisz robić. Sformatu dysk na FAT32 i jest gotowy do pracy z Xem jtag/RGH
    Podaj konfig konsoli i z czego uruchamiasz FSD 3 (pewnie usb???). Jeśli nie masz dysku wewnętrznego to można założyć na tej 250GB katalogi systemowe dla DLC i TU, ale na początek Ci to niepotrzebne.
    Pozatym dysk możesz dostosować w systemie konsoli w każdej chwili opcją dostosuj dysk (nie skonfiguruj bo to po naszemu format)
    Wejście do oryg.dashu: Guide (środkowy X), potem w prawo 2 razy, ustawienia systemu, tak i jesteś
     
  4. jak781

    jak781 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    74
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    CK
    Dobra. Dostalem sie do ustawien, ogarnalem dysk i jest juz caly do dyspozycji do xbxa. Dash FSD mam zainstalowany na pamiec konsoli, mam 4gb wdubowanej w slimce.
    A kolejne pytanie. Czy bezpiecznie jest podlaczyc moja konsole do neta za pomoca wi-fi, chodzi mi o pobieranie okladek do gier. Jak mam to zrobic? Poprzez Freestyle czy oryginalny dash ?
     
  5. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To jest dysk wewnętrzny (OK), czy zewnętrzny (źle)
    Sorki ale na dysku zewnętrznym można opcją dostosuj założyć tylko 16/32GB folder systemowy.
    Jak sformatowałeś dysk (skonfiguruj) to sformatowałeś dysk zewnętrzny do max 16/32GB (sprawdź w systemie/w FSD rozmiar dysku)
    Przeinstaluj FSD na dysku, 4GB pamięci sie zaraz zapełni jak chcesz ściągać ikonki.
    W oryginalnym dashu ustawiasz ustwienie routera dla karty sieciowej /Wifi, a potem działasz z FSD
    W ustawieniach systemu załóż blokade rodzicielską z opcją nie łącz się z live i nie twórz konta na livie (dodatkowa ochrona konsoli przed przypadkowym wejściem do live)
     
  6. uomenajzer

    uomenajzer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    mój problem wygląda tak że wciskam środkowy przycisk pod fsd i np wybieram ustawienia konsoli wyskakuje mi monit o zakończeniu sesji wybieram tak (czyli powinno przejść do dasha systemowego) ale konsola się tak jak by restartowała i znowu odpala się FSD... strasznie to irytujące bo nie mogę przejść do ustawień...
    wie ktoś może jak się z tym uporać ?
    pozdrawiam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum