1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH jaki dysk dokupic

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Artifcb, Grudzień 21, 2011.

  1. Artifcb

    Artifcb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W najblizszych dniach planuje oddac konsole w celu zrobienia RGH a ze posiadam model Slim Arcade 4gb to zamierzam dokupic dysk. Tutaj pojawia sie problem, bo nie moge sie zdecydowac. Dysk chcialbym zeby mial pojemnosc 200-300 GB.

    a) kupic dysk zewnetrzny pod usb
    b) kupic dysk normalny i do niego kieszen na usb
    c) kupic oryginalny dysk do xbox
    d) kupic dysk 2,5cala i kiszen do xboxa

    Co polecacie? Nie ukrywam, ze sklaniam sie ku pierwszej opcji, bo na pewno lepsza estetyka niz normalny dysk w kieszeni usb i dodatkowo gry chcialbym kopiowac przez komputer na dysk a nie przez ftp, nie wiem czy to najlepsze rozwiazanie, ale najbardziej by mi pasowalo. Bo jak dobrze zrozumialem, to wrzuce sobie obraz przepuszczony przez XEX na zewnetrzny dysk sformatowany w FAT32, postapie wedlug instrukcji i gra bedzie hulac tak? Jesli wyjme ten dysk i podlacze go ponownie to gra juz bedzie na liscie czy znowu bede musial cos konfigurowac? Czy takie gry sie jeszcze instaluja zajmujac dodatkowo miejsce? Pytam, poniewaz zanim przyjdzie dysk chcialbym poprobowac na pendrivie ewentualnie plycie DVD (o ile uda sie XEXem zmniejszyc do pojemnosci mniejszej niz 4,7gb). Przypominam, ze mam wersje arcade 4gb.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. materac48

    materac48 Banned

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rybnik
    Dla mnie wariant d :) Bierz dysk 1TB ;]
     
  4. Artifcb

    Artifcb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy wariancie d pozostaje mi tylko mozliwosc zgrywania przez ftp tak? Dlugo trwa kopiowanie gry, jak to wyglada czasowo w porownaniu z kopisowanie przez usb na dysk zewnetrzny?

    A dysk 1TB chetnie bym wzial, ale ograniczaja mnie finanse ;)
     
  5. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    ~10min 8gb przez FTP. Najlepsza opcja moim zdaniem dysk USB :)
     
  6. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    to wez 500gb , wszystko będziesz naraz grał?
     
  7. Artifcb

    Artifcb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pisalem ze chcialbym 1TB w odniesieniu do posta wyzej, bo wiadomo im wiecej tym lepiej, ale jak wspomnialem w pierwszym poscie mam zamiar kupic 200-300gb. Ponawiam pytanie, czekajac na dysk chcialbym przetestowac jakas gre na pendrivie albo DVD(zwyklym), czy gra zrobione XEXem [o ile sie uda zmniejszyc do mniej niz 4,7gb, a czytalem ze niektore owszem da rade] ruszy bez problemu, czy bede sie instalowaly dodatkowo piliki i pamiec arcade 4gb to za malo?
     
  8. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Sam mam jtag'a i nie jest tak jak myślisz. Tutaj im większy dysk tym lepszy ponieważ kolega nie będzie wypalał na płyty więc jeżeli coś skasuje żeby wgrać coś nowego a potem go najdzie ochota to nie wystarczy, że znajdzie sobie płytkę. Na twoim miejscu inwestował bym w 2 TB bo kupisz taki i masz spokój na wieki wieków . 2tb ~ 200gier
     
  9. esej

    esej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jest jakieś ograniczenie konsoli co do dysków? czy można np. mieć standardowy w konsoli dysk np 250 + np dwa zewnetrzne? czy jest jakies ogarniczenie pojemności?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    mozesz miec tyle co konsoa portow zew oczywiscie format fat32

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  11. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Czy jest jakikolwiek sens kupować w tym momencie dysk? Ceny są tak wywindowane, że szok. Sprzedawcy popodnosili ceny czasem nawet o 150 % z powodu powodzi w tajlandii. Poczekaj aż ceny dysków spadną.
     
  12. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Mam dysk 120GB oryginalny do 360. Opłaca mi się kupować dysk pod USB? Mowa tutaj o 1TB. Miałbym 1.1TB.
    Czy lepiej kupić dysk 2.5" i wsadzić go w kieszeń od 360? Tylko ceny cholernie wysokie.
     
  13. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Za 2.5' zapłacisz taką kasę, że na drugiego Xbox'a by starczyło :) Moim zdaniem lepiej kupić 3.5' większy i do tego adapter sata->usb :) może nie jest super eleganckie ale to raczej nie problem. Jeżeli masz dużo pieniędzy to jednak i tak lepiej USB ponieważ nie musisz przesyłać gier przez FTP tylko bezpośrednio podpinasz pod PC. Zawszę trochę zaoszczędzisz dużo czasu.
     
  14. blax16

    blax16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może tu mi ktoś odpowie. Czy można sformatować dysk firmy seagate (nie WD) pod RGH tak by działały na nim gry i reszta DLC?
     
Wczytywanie...

Poleć forum