1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH Jasper 512 CB 6751 moj maly fix ;)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ZiK, Listopad 6, 2011.

  1. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Walczylem kawal czasu ze swoim jasperem. Raz udalo mi sie nawet odpalic xella przy niezliczonych probach co nie pozwalalo mi tak latwo odpuscic temu upartemu klokowi ;] Do szczescia wystarczyl patyczek po lodzie :D Jesli ktos bedzie mial problemy z odpaleniem xella niech proboje "podniesc" czipa wyizolowac od innych kabelek od cpu_ppl_bypass i podlutowac pod niego 220pF (tylko taki mialem) ponoc 670pF bardzo dobrze sobie radzi (dzieki Sajdor). Moj klocek za kazdym razem wstaje bez problemu raz zajmuje mu to sekunde za drugim 15 wiec roznie z tym bywa. Nie mam zamiaru juz w nim grzebac bo stracilem juz wystarczajaca ilosc czasu na niego :) Najwazniejsze ze wszystko smiga :) Dajcie znaka czy moj fix da rade waszym upartym konsolka ;]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    i tutaj macie dowód, że RGh to nie jest hop siup :)
     
  4. yp2

    yp2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zik spróbuj przy okazji innej konsoli wydłużyć przewód od CPU_RST. W moim falcon'ie mam 50 cm. Robiony na CmodC2. Wstaje szybko - 5-10 sek. Dla slimów podobno optymalna długość to coś koło 28-32 cm (co ponoć zależy od użytego chip'u). Ogólnie radzą zacząć od 50cm i ciąć po 1-2 cm i sprawdzać. I jeszcze jedno kabelek musi być podzielony na dwie części i zlutowany.

    Widzę, że także skorzystałeś z alternatywnego punktu dla pada koło Hany :) Pain in the ass...
     
  5. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    falcon i jasper 16 ktorego robilem wstaje w momencie wcisniecia przycisku power wiec nie musze nic wydluzac ;) ta moja bestia okazala sie bardziej oporna ;]
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie wiem po co ten fix?? przecież nowy multi builder załatwia tą sprawę....

    360_Multi_Builder_v0.2 on 03/11/2011
    ------------------------------------
    - Added Proper Support for Jasper with CB 6751 (where a donor CB 6750 will be used)
    - Please note that Jasper with CB 6752 are not Glitchable even if the image was created
    - Added Proper Support for Zephyr with CB 4578 (Program now supports both 4578 & 4579)
    - Added a notification to the Python Script about the Falcon CB 5772 being not Glitchable

    Credits to ggbuild/fbbuild/freeboot/360FlashTool & Dashlaunch teams and devs.
    Credits and big thanks to BestPig for sharing his awesome fcrt_extractor.exe program.
     
  7. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    jakby zalatwil sprawe to by go nie bylo co wydaje mi sie dosc oczywiste ;)
     
  8. graveler

    graveler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płońsk
    W końcu udało mi się odpalić moją konsolę - Jasper 512MB.
    - Wyczytałem na różnych forach że idealnie sprawdzają się przewody od taśm IDE od kompów - ja użyłem taśmy od stacji dyskietek.
    - Do matrix glitchera kupiłem cały wahlarz kondensatorów począwszy od 200pF do 100nF (na takich konsole wstawały - wyczytane na różnych forach).
    - U mnie konsola najszybciej wstaje na 470pF - ok 1-3 sekund. Na 270 też było ok ale po którymś razie konsola w ogóle się nie podniosła.
     
  9. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    Wszystko dobrze tylko to co już było pisane są konsole a zwłaszcza jaspery i falcony i czasem slim się trafi co nie chcą bootować w slimach sprawa wygląda prosto wystarczy wsad zmienić w chipie i sekfencja restowania się zmienia po tym zabiegu 99% slmczaków odpala i bootuje do max 30 sek w jasperach jak i falkonach to już gorzej z tym bootowaniem trzeba kable odizolować , i na 100% pomaga przelutowanie kabelków.
    Czasami jednak dostaniemy RODZYNEK i tu 2 dni z głowy za nim coś się wymyśli czasem pomaga bezpośrednio podenie zasilania prundu _______ :) na chip .
     
Wczytywanie...

Poleć forum