1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH konsola nie widzi gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez chrissmarks, Lipiec 10, 2014.

  1. chrissmarks

    chrissmarks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Was wszystkich, wstępnie napiszę, że zerwałem z Sony i zakupiłem XBOX'a360 z przeróbką RGH i dyskiem 120gb. Mam pewien problem, konsola ma wgrane te całe nowe menu dla rgh itp itd, wszystko ładnie działa, dostałem od sprzedawcy poradnik i wg niego zrobiłem tak:
    -MGS5 przerobionego odpowiednio w iso2god wrzuciłem na PEN/Gry Xbox360/
    -w menagerze plikow skopiowałem z HDD0 na HDD1/Gry Xbox360/"tutaj"
    Gra pokazała się w grach, działa super elegancko.

    Każdą inną grę, która w ten sam sposób przekopiowuje już jej nie widać mimo, że kopiuję w te samo miejsce (przykładowo skopiowałem folder MGS5, który zwał się: 4B4E085C/00007000/519A5B89E8AEBC23BE3F.data/tu pojedyncze pliki

    Dziękuję z góry za pomoc, oczywiście z czasem będę udzielał się na forum, do tego lubię kombinować w takich przeróbkach, może z czasem to ja będę mógł pomóc ;), pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Fsd masz po angielsku czy po polsku?
     
  4. chrissmarks

    chrissmarks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po Polsku, jeszcze zauwazylem jedna rzecz. Przeniosłem z HDD1/Gry XBOX360/,,gra,, do HDD1/Content/00000000000000/tutaj, gry dalej nie są widoczne, ale gdy wejdę w USTAWIENIA i poprzez to jestem w oryginalnym dashboardzie, wtedy jak wejdę w gry to one są... :D, nie rozumiem tego, natomiast w FSD w dziale gry nie ma nic.
    Zależy mi na tym, by w FSD były te gry z okładkami, by był łatwy dostęp do nich.
    Apropo, w USTAWIENIACH wchodze w polaczenia z wifi, wszystko ok, ale dalej nie chce laczyc, bo chce zrobic polaczenie testowe z XBOX LIVE, czy mimo wszystko mogę je wykonać i mi niczego nie zablokuje?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli w fsd masz adres ip znaczy ze ma dostęp online. Test na polaczenie wykonac możesz. Wykasuj fsd wgraj na nowo
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28151
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  7. chrissmarks

    chrissmarks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @~akir : teraz nie mam jak sprawdzić IP, a co do FSD jestem totalnym laikiem, nie umiem tego zrobić od A- Z, by usunąć, wgrać może jeszcze bym potrafił...

    @-=SETH=- tak, to już było ustawione przez sprzedającego, dlatego też podałem przykład, że MGS5 widzi
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Fsd tak ma ze lubi sie wysypac. Jest to normalne trzeba si3 nauczyć
     
  9. chrissmarks

    chrissmarks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mogę nigdzie znaleźć poradnika, jak usunąć FSD i wgrać nowe, ogółem nie grozi to niczym, jak sam zacznę to robić? Chodzi o to, że spotkałem się z wieloma poradnikami, i zazwyczaj były tak, że odbiegały od tego co mam przed sobą (przykładowo zmiana oprogramowania w telefonie)
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Do tego nie trzeba tuta. W xexmenu np. usuwasz cały folder z FSD i na jego miejsce wrzucasz świeżego :D
     
  11. chrissmarks

    chrissmarks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Czyli znaleźć gdzieś poradnik jak wgrać FSD i tak jak w poradniku ogarnąć to?
    2. Szczerze mówiąc, widzę, że jesteście nieźle cierpliwi, na każdym innym forum już byłby temat do zamkniecia zapewne :D, ale mam nadzieję, że zrobie to wszystko, bo wiecie... weekend się zbliża ;)
     
  12. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    W tym wątku niebieskim drukiem masz jak ja to robiłem:
    http://xboxforum.pl/oprogramowanie-198/freestlye-3-beta-rev-735-a-162541/
     
    1 osoba to lubi.
  13. chrissmarks

    chrissmarks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Super, jak wróce z pracy, to to ogarnę, a kinect będzie mi działać w grach Kinect Sports itp?
     
  14. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No skoro teraz działa to po zmianie FSD nadal działał będzie :D
     
  15. chrissmarks

    chrissmarks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem w XEX Menu i niemam nic z FSD, mam tylko foldery: cache/ content/ gry xbox 360/ mindex/ Programy/ launch.ini/ name.txt
     
  16. chrissmarks

    chrissmarks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poprawiam, doszedłem do tego że z poziomu XeX Menu usunąłem całkowicie rev735, potem wgrałem spolszczenie (zaledwie 10% słow mam przetłumaczonych oczywiście reset konsoli był wł/wył) ścieżkie gier ustawiłem na content/000000000000 i dalej nic, robiłem też ścieżkę gier poprzednią i również nic..., dodam że gry dalej są widoczne jak wyjdę z tego RGHowego menu i przejdę do tego oryginalnego.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To uzyj nxe2god zobaczysz czy czasem nie wymagają przerobienia. Masz spolszczenie nie pod wersje fsd
     
Wczytywanie...

Poleć forum