1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH Konsola się wiesza

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gamer89, Luty 4, 2013.

  1. Gamer89

    Gamer89 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie forumową brać!

    Wiem, że podobne problemy były już poruszane na forum, jednak większość wątków kończy się w środku niczego, nie dając żadnych satysfakcjonujących mnie odpowiedzi. Dlatego też proszę o pomoc.

    Mam świeżo zrobione RGH na Jasperze 512 mega na chipie Coolrunner Rev. "B". Dashboard to 16202, dashlaunch 3.06, FSD Dashboard 3.01 Pl. Problem jest taki, że konsola najzwyczajniej w świecie się wieszała. Nie ważne, czy odpalałem FSD, czy też NXE, wieszała się w trakcie buszowania po dashu, xexmenu oraz w trakcie grania (o ile w ogóle udało mi się grę odpalić). Problem występował tak przy podłączonym, jak i odłączonym dysku. Próbowałem odpalić FSD z pendrive'a z odłączonym dyskiem, jednak nic to nie dało - konsola łapała zwiechy. Jedynie w trakcie grania z płyty wszystko śmigało pięknie - żadnych problemów. Dodam, iż resetowałem ustawienia FSD, czyściłem pamięć podręczną i nic - dalej się wieszało. Oddałem konsolę do człowieka, który ją przerabiał - oddał ją twierdząc, że bez dysku wszystko działa bez problemu. Niestety, nie działało...

    Rozwiązanie okazało się bardzo, hmm, "dziwne". Po wyjęciu z konsoli napędu (stacji dysków), konsola działa bez żadnej zwiechy... Stąd moje pytania: co może być przyczyną takiego problemu, oraz czy istnieje jakieś rozwiązanie, dzięki któremu mógłbym wsadzić napęd z powrotem do konsoli? Dodać muszę, iż jeden z kabli przeróbki (taki długi żółty) poprowadzony jest u góry płyty głównej konsoli (przechodzi pod stacją dysków, której już nie ma:tongue:), nie zaś, jak to chyba być powinno, od spodu. Podobno były problemy z punktem, w którym kabel miał być lutowany, dlatego został on przylutowany do alternatywnego punktu.


    Pięćdziesięciu przeglądających i nikt nie ma chociaż pomysłu na to, czym problem może być spowodowany? Czy jest to aż tak rzadki przypadek...?:ambivalence:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Były problemy z punktem hehe :)
    To takie dobrze powiedziane "przerwałem ścieżkę".
    Rozwiązaniem może być poprawienie kabli lub pewna indiańska metoda którą podesłałem Ci na PW :)
     
  4. dragon12

    dragon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2013
    Posty:
    63
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Przetestuj czy na prawdę działa dobrze bez napędu. Dziwne to.
     
  5. Gamer89

    Gamer89 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobrze, przełknąłem (choć z ogromnym bólem) fakt, iż mój xbox ma w przednim panelu brzydką, wiejącą pustką dziurę. Da się z tym żyć, problem jednak stał się poważniejszy, mianowicie konsola zaczęła łapać zwiechy i bez napędu. Czasem potrafi zawiesić się kilka razy pod rząd, już po chwili grania, a czasem śmiga bezproblemowo przez długi czas. Da się grać, jednak takie nieoczekiwane zwiechy są niezwykle frustrujące. Jeżeli ktoś ma jakąś ciekawą teorię, czym może być to spowodowane, chętnie się w nią wczytam ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum