1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH - kopiowanie oryginalnych na HDD?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Y3low, Luty 27, 2013.

  1. Y3low

    Y3low Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich, mam pytanie szykuję się do przeróbki na RGH w moim xboxie, posiadam kilkanaście oryginalnych gier które przed sprzedażą chciałbym zgrać na HDD, był ostatnio nowy temat o tym jak to zrobić tutaj http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/przerabianie-iso-161835/ ale jest już zamknięty a ja chciałem się dopytac jedną rzecz czy orginalną gre na DVD mogę skopiować do ISO na komputer przy pomocy obojętnie jakiego programu np CloneDVD, nero, alcohol i później prze konwertować iso przez iso2god?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    zgrywasz orginały normalnie przez xboxa na dysk potem przerabiasz je specjalnym programem wgranym na xboxise ,
     
  4. Y3low

    Y3low Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale ja nie mam jeszcze przerobionego x-a chce najpierw zgrać wszystkie płyty na hdd za pomocą komputera (nie wiem czy się tak da) i dopiero sprzedać orginały żeby mieć kasę na przeróbkę ;)
     
  5. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    to chyba tylko do formatu iso musisz zgrać, chyba że masz dużą pojemność dysku w konsoli to tam możesz zgrać
     
  6. Y3low

    Y3low Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No mam slima 250GB starczy tylko nie wiem czy tak się da zrobić? mogę zgrać wszystkie gry na dysk w konsoli dam konsole do przerobienia tylko co dalej z tymi grami na hdd co zgrałem wcześniej?
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    1 osoba to lubi.
  8. Y3low

    Y3low Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok czyli rozumiem że mogę zrobić teraz kopie gier za pomocą x-a dać konsole do przerobienia i później tym programem przerobić gry które zgrałem wcześniej na dysk, a tym sposobem co pisałem wyżej też będzie działać? zgrać płytkę przez kompa do iso obojetnie jakim programem i później przerobić w iso2god?
     
  9. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    tak jak kolega wyżej napisał tym programem NXE2GOD je przerobisz na konsoli i będzie wszystko śmigać

    też będą działać

    //Nie pisz posta pod postem tylko korzystaj z opcji edycja
    ~z0nk31
     
    1 osoba to lubi.
  10. Y3low

    Y3low Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze tylko mam ostatnie pytanie czy przy RGH i wgraniu Freeboot oraz FreeStyle Dash można też jakoś wejść/odpalić oryginalnego Dasha Microsoftu z sterowaniem kinectem??
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Mozna wchodzic do woli
     
    1 osoba to lubi.
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Bez problemu.
     
    1 osoba to lubi.
  13. Y3low

    Y3low Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki za wszystkie odpowiedzi! Jutro daje do przerobienia :)
     
  14. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Oryginalnych płyt nie da rady zgrać na PC. Jest do tego potrzebny napęd ze specjalnym firmware. Najlepiej będzie jak sobie zgrasz te oryginały przez Xboxa,ale po zrobionej już przeróbce na rgh.
     
Wczytywanie...

Poleć forum