1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH + launch.ini, pytania

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kotlin, Czerwiec 9, 2012.

  1. kotlin

    kotlin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Koledzy, może mi ktoś wytłumaczyć jak to jest ze zmianą ustawień w pliku launch.ini w konsoli z RGH (phat, jasper)??
    Z tego co wyczytałem w internecie można wyłączyć komunikat o braku połączenia z live zmieniając opcję fakelive=false na true. Problemem jest tylko to, że u mnie nie ma takiego pliku, przekopałem dysk na wszystkie strony i nie znalazłem go. Ale jeżeli dobrze zrozumiałem to umieszczenie pliku launch.ini na pendrivie lub dysku wewnętrznym spowoduje przekopiowanie ustawień z niego do nandu. I teraz moje pytania:

    - czy to działa tak jak napisałem czy też coś zrozumiałem na opak??
    - jeżeli to działa w ten sposób, to czy muszę umieszczać w tym pliku wszystkie ustawienia od nowa, czy tylko te które chcę zmienić??

    Nie mam zbyt dużego doświadczenia z RGH, i nie chciałbym czegoś namieszać, zwłaszcza że xbox działa dobrze i poza losowym "critical crash encountered" nie mam z nim żadnych problemów. Jedynie ten komunikat mnie irytuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    zrozumiałeś na opak. lanunch.ini możesz sobie zrobić na dowolnym dysku i przy boocie brany jest ten wg. kolejności skanowania dysków. usb, hdd....
    fakelive to patch na coś związanym z live,ale co to jest pewnie okaże się z czasem
     
  4. kotlin

    kotlin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, czyli jeśli utworzę ten plik na hdd to będą wczytywane z niego ustawienia. Ale to będą wczytywane tylko te które są uwzględnione w pliku, a reszta zostanie nie zmieniona, czy też te które nie były podane przyjmą wartości default??? A może w ogóle ktoś zna lepszy sposób jak się pozbyć tego denerwującego komunikatu
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    czyta z tego co masz w pliku launch.ini, reszta nie zdefiniowanych parametrów będzie miała wartość default.
     
  6. kotlin

    kotlin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, czyli praktycznie wszystko jasne. Jeszcze tylko dla upewnienia się. Z tego co wyczytałem, ustawienia z pliku launch.ini nie są wgrywane do nand i po wyjęciu nośnika ze zmodyfikowanym przeze mnie plikiem wrócą ustawienia które były wprowadzone przez osobę która instalowała mi rgh (czyli tak jak jest w tej chwili. Czy tak??
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wgrywasz te ustawienia dashlaunchem
     
Wczytywanie...

Poleć forum