1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH, LT 3.0 DASHBOARD, Gry. Zielony

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez rudi9933, Marzec 7, 2013.

  1. rudi9933

    rudi9933 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Na wstępie powiem że jestem totalnym świeżakiem. Już dłuższy czas myślę nad kupnem xboxa przerobionego, sam nie mam zamiaru tego robić ponieważ nie ogarniam takiego czegoś. Widziałem parę ofert ale nie rozumiem niektórego słownictwa... więc:

    1. Co to jest dashboard? do czego to służy i jak sprawdzić wersję.
    2. RGH i lt 3.0 to przeróbki tak?
    3. Jeśli to przeróbki to czy wszystkie gry działają? Jak nie to prosił bym o stronę/program który mi to umożliwi oczywiście jeśli istnieje.
    4. Działają przeróbki na s250?(najnowsze)? Czy tylko Elite(starsze) i w dół?
    5. Gdzieś wyczytałem że potrzeba specjalnej nagrywarki aby gry śmigały to prawda?
    6. Co to ihas?
    7. Czy do xbox s4 gb można zamontować jakoś dysk twardy?
    8. Przerobione gry można załączać przez pendrive?

    Pozdrawiam! i Jeśli ktoś zna jeszcze jakieś przydatne informacje dla noob'ka to z chęcią przeczytam.

    Edit: Co mi się przypomina do zapytania to edytuje ;D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1 system
    2 tak
    3 tak
    4 tak
    5 jesli masz przerobke lt
    6 to wlasnie ta specjalna nagrywarka
    7 tak
    8 tak
     
    1 osoba to lubi.
  4. rudi9933

    rudi9933 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje!

    Jeśli dobrze zrozumiałem to jak konsola ma RGH i lt 3.0 to mogę nagrywać zwykłą nagrywarką?

    Jeśli tak to znaczy że jak ma RGH i lt 3.0 to nawet jeśli ma dasha powyżej 13604 to wciąż nagrywać zwykłą a nie specjalną?

    Jeśli konsola ma samego RGH albo sam lt 3.0 to jaka wkońcu różnica jeśli są wgrane osobno albo razem?

    Freestyledash co to takiego?
    FREEBOOTEM 16202 również nie wiem co to może być...

    Edit: Zadaję tak dużo pytań ponieważ nie chcę kupić źle, sami pewnie rozumiecie żeby nie wydać kasy w błoto ; )
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    1 - Dashboard to innymi słowy MENU konsoli - wersję dash'a sprawdzasz w USTAWIENIACH SYSTEMU w org dash'u NXE
    2 - RGH - przeróbka czipowa - pozwala na grę z dysku ,lub pendrive'a - bez płyty - możliwość w gry XBLA , granie po sieci w gry obsługujące SYSTEM LINK - narazie brak XBOX LIVE
    LT 3.0 przeróbka (flash) napędu - pozwala na grę przez XBOX LIVE , trzeba nagrywać płyty, najlepiej nagrywarką IHAS
    3 - Tak, to przeróbki, przy RGH możesz grać we wszystko - nie ma blokady regionalnej
    4 - RGH na każdej konsoli zrobisz , a cena uzależniona jest od daty produkcji konsoli oraz wersji DASHBOARD' u
    5 - przy LT 3.0 potrzebna jest nagrywarka IHAS , lub nagrywarka spełniająca wymagania LT Ultimate
    6 - nagrywarka
    7 - można zamontować dysk, ale ma to sens tylko przy przeróbce RGH - gdyż miejsc potrzebne jest wtedy na gry
    8 - Tak, można , ale tylko przy RGH
     
  6. rudi9933

    rudi9933 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem więc jeśli znajdę konsole z wgranym RGH to niemam się czym martwić o dashe i te sprawy tylko nagrać?
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna

    Co chcesz nagrać ?? Przy RGH możesz sobie napęd wykręcić i wywalić na śmietnik jak masz ochotę, gry kopiujesz bezpośrednio na HDD
    Aktualizację dash'a czasem trzeba robić, bo nowsze gry czasem wymagają nowszego, ja długo miałem 14719 ,
    ale DANCE CENTRAL 3 wołał o 15... więc musiałem zaktualizować - tutoriale są na forum
    Jeśli np wgrasz sobie najnowszy: 16203 to powinieneś mieć spokój przez kilka dobrych miesięcy ;)
     
  8. rudi9933

    rudi9933 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Załapałem;D No to teraz tylko zakupić; )
    Dziękuje jeszcze raz wszystkim;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum