1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH na nowych Slimach z Coroną V3 v4

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez thomsonvt, Grudzień 14, 2012.

  1. thomsonvt

    thomsonvt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy możliwe jest już robienie rgh na najnowszych konsolach?Ja np mam slima z 03.07.2012 z dashem 14719 a zdania są podzielone.Widziałem że chyba już wyszedł corona v3 v4 fix solution. Czy to oznacza że nowe slimy będą bezproblemowo robione pod rgh czy jeszcze musimy poczekać?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    na swieta podobno ma wyjść oficialnie dla slimów rgh dla corony z dashem 16197/16202 a po nowym roku dla fatów
     
  4. morbid

    morbid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest RGH z dashem 16202, godzine temu bawiłem sie przerobioną konsolą. Przeróbka robiona w Krakowie.
     
  5. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    morbid ale pytanie czy konsola była robiona wcześniej i zaktualizowana czy robiona na dashu 16202, mowisz o slim?
     
  6. ^^|Martines|^^

    ^^|Martines|^^ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Czemu pleciesz głupoty na dziń dzisiejszy możesz zrobić RGH z dash max 14xxx nie większym dopiero jak zrobisz RGH to aktualizują do najnowszego dasha.
    A jest jeszcze jeden myk którego niektórzy przerabiacze nie mówią jak zrobisz przeróbkę pod LT -3.0 to zablokują ci możliwość zrobienia RGH bo tak samo wgrywają najnowszego Dasha.
     
  7. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    No nie tak do końca moze pleść głupoty bo na stronce team-xecuter juz pisali o rgh na slimach corona pod koniec listopada a 2 dni temu przedstawili podstawke pod rgh.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: RGH na nowych Slimach z Coroną V3 v4

    Nie mówimy o coronach tylko o najnowszym dashu. NIKT nie robi jeszcze rgh na dashu wyzszym jak 14719. Corony v3 można już zrobić, można się w procek wpiac.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. thomsonvt

    thomsonvt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ja mam z dashem 14719 i w Krakowie sobie nie poradzili z moją konsolą.Czy to zależy od umiejętności czy na serio tak jak koleś mi powiedział że mam nietypową płytę główną i narazie się nie da.?
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: RGH na nowych Slimach z Coroną V3 v4

    Po prostu nie ma sensu ryzykować. Najlepiej poczekać na przystawke.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    V3 i V4 Problemem jest sygnał POST_OUT którego nie ma na ścieżkach/punktach, a jest dopiero pod procesorem, dobrze że ostatni skrajny rząd. Dlatego też są 2 możliwości podpięcia się, albo użyć Adaptera Postfix albo trochę Hardcore opcja ale nie trzeba Adaptera tz. i co juź na forum ktoś wstawił "lekkie delikatne Drillowanie narożnika/rantu procesora" talk aby dolutować się do kulki/padu pod CPU w ostatnim rzędzie. Podejrzewam z braku dostępności Adaptera firma z Krakowa nie zrobiła, bojąc się Drillować CPU. 2ga sprawa w przypadku płyty V2 i V2 trzeba NAND zczytywać poprzez Kartę SD i czytnik SB, co też jest kolejnym lekkim utrudnieniem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum