1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH nie pokazuje wszystkich gier, długie bootowanie.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xxminekxx, Grudzień 8, 2013.

  1. xxminekxx

    xxminekxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam na dysk zew mam wgrany dash (fsd1) i na tym samym dysku gry, nie sa w żadnych folderach tylko na odrazu na dysku, od czasu wgrania dasha na zew nie pokazuje mi wszystkich gier.sciezke mam ustawiona na USB0/:
    dodaje nowe gry i to samo
    czy musze stworzyć folder content i tam gry?
    Czy moze byc wina to ze mam gry nie w content tylko odrazu na dysku to ze konsola długo sie botuje.czasami 30sec czasami 10min.slim z 2012r.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Psychopatha

    Psychopatha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Każdemu z RGH konsola długo się włącza, to normalne przy tym. Ktoś ci zrobił RGH i nic nie powiedział??
     
  4. xxminekxx

    xxminekxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem że długo sie botuje, nie wiedziałęm ze aż tak, co do tych gier ? jakaś podpowiedz?
     
  5. Psychopatha

    Psychopatha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Po dodaniu ich na dysk (mam je w folderze content/00 itd oraz gamepath ustawiony na ten sam folder), muszę włączyć konsolę jeszcze raz. Czasami zdarza się, że wyświetla jedną grę mniej ale po chwili znów jest dobrze.
     
  6. MrDudi

    MrDudi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    eee, 30 sek - 2 min max na boota rozumiem , ale on pisał "czasami 10min" ? o_O to chyba nie jest normalne dla RGH w jakiej by konfiguracji nie było ? to nie jest do poprawki ? czy może przez to ze ma FSD na zewnętrznym hdd ? pytam z ciekawości , żaden ze mnie expert.
     
  7. xxminekxx

    xxminekxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm dziwne, co może byc spowodowane tym ze z poziomu konsoli wcisne przycisk Ms na padzie to wyświetla mi sie normalnie jak ixie bez rgh, przed ten miałem po ANG, na dole temperature a teraz tego nie mam..Co jest grane ?
     
  8. MrDudi

    MrDudi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    miałem tak niedawno że ślad po sofcie z RGH(jak piszesz, po wcisnięciu Guide buttona brak temperatur, opcja Freestayle itd") "zaginął" jak przeniosłem z dysku plik launch.ini do edycji. za cholere nie chciał się wgrać z powrotem. pomogła reinstalacja Dashlauncha z pendriva. może w opcjach FSD wyłączyłeś pokazywanie temperatury ? ;p

    http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/

    po twoich postach mam wrażenie że jesteś totalnie zielony i nawet jakby Ci kto wytłumaczył co i jak to i tak nie ogarniesz ;p rano działało a wieczorem amba fatima FSD nima ? ;p pewnie coś pokasowałeś , napstrykałeś , trza było nie ruszać jak działało ;p jak już !Pixel_PL omija twój temat to nie jest dobrze ;)
     
    1 osoba to lubi.
  9. Coguto

    Coguto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 29, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Mam podobny problem jak w temacie więc nie będę tworzył kolejnego. Kupiłem niedawno używanego Xboxa z 2012 r. z przeróbką RGH która była robiona w październiku 2013 r. wszystko było OK do zeszłego tygodnia. Z dnia na dzień w FSD w folderze moje gry przestałem widzieć zainstalowane gry oraz przy swoim awatarze nie widzę jaka gra była uruchomiona ostatnio. Gry mogę uruchomić z poziomu Menagera plików. Gry zainstalowane są w większości w folderze content ale także i w bezpośrednim folderze HDD1/gry, ścieżki nie były zmieniane. Wdzięczny będą za jakieś pomysły jak mógłbym przywrócić poprzedni stan rzeczy...
     
  10. xxminekxx

    xxminekxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, tylko chodzi o to ze w dashu pokazuje temperature, Tzn co może byc spowodowane tym ze znowu pokazuje org dashlaunch.Pliki przeniosłem z dysku wew na zew, odpaliłem z zew i usunełem z wew dasha.
    PS: Jak narazie jestem zielony w tych sprawach :]
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Więc tak.. zacznijmy od początku:
    FSD i gry masz wrzucone na dysk zewnętrzny. Więc również na nim powinien się znajdować plik launch.ini.
    Jeżeli po wciśnięciu GUIDE na padzie nie wyświetlają się w tym przewodniku temperatury oraz nie masz opcji typu Freestyle Home itp. to tak jak napisał kolega MrDudi, prawdopodobnie coś z tym plikiem zrobiłeś.
    Masz tutaj skonfigurowany plik launch.ini:
    Zippyshare.com - launch.ini
    Wrzuć go do głównego katalogu na dysku zew.
    Ustawiłem ci od razu ścieżkę do FSD (Usb:\FSD\default.xex), więc jeżeli FSD masz wrzucone gdzieś indziej to albo zmień tą ścieżkę w pliku albo wrzuć FSD do tej co podałem.
    Po wgraniu powinno wszystko wrócić do normy.

    Co do gier to tak.
    Powinieneś mieć następujące foldery utworzone na dysku:
    Jeżeli chcesz dodatkowe na programy, xbla to sobie utwórz.
    Następnie w FSD musisz ustawić ścieżki do tych folderów.
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/
    W punkcie 3.1. masz wszystko ładnie opisane.
    PS. Najlepiej do każdej ścieżki dać Scan Depth: 4, nic nie zaszkodzi jak dasz trochę więcej a przynajmniej wszystko zeskanuje.

    Po utworzeniu folderów i ścieżek wystarczy, że obraz gry w ISO przerobisz do XEX/GOD:
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/ - Punkt 5.
    A następnie wrzucisz na dysk do
    Jeżeli jakaś gra ma wymagany content do instalacji to przerabiasz grę pod XEX / wyciągasz content przy pomocy Xbox Image Browser a później wrzucasz go do Content na dysku zewnętrznym.
    DLC wrzucasz tak:
    TU wrzucasz tak:
    Powinno ci tyle informacji wystarczyć, jeżeli czegoś nie wiesz to pytaj.
    Polecam na dzisiejszy chłodny wieczór przeczytać następującą lekturę:
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/jtag-i-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/

    Pozdrawiam.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  12. xxminekxx

    xxminekxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki bardzo za pomoc, i że tyle sie napisałes :] Pliki launch.ini jest na dysku, podmieniłem na ten co dałes linka, i nadal jest to samo.Nie pokazuje temperatury itp.
     
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie mam co robić to piszę na forum :p

    Hmm.. dziwna sprawa. Skoro FSD normalnie odpala przy starcie to powinno być ok. Mam ten sam plik i wszystko mi hula.
    A próbowałeś wrzucić FSD i launch.ini na dysk wewnętrzny?
     
  14. xxminekxx

    xxminekxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Było tak wcześniej lecz najprawdopodobniej dysk już siada bo co chwile crashował mi sie dash.Jak FSD było na wew było oki.Ale ciągle FSD folder na wew jest.Dziwne.
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Launch.ini jest na dysku wewnętrznym? Jeżeli nie to przenieś go tam.
     
  16. xxminekxx

    xxminekxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest, na wszelki skopiowałem go z dysku zew, ten plik który mi podałęs.
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Spróbuj na nowo to zrobić.
    Najpierw zgraj sobie ten mój launch.ini na pendriva lub dysk zew. Po zgraniu podłącz do konsoli i odpal w FSD File Managera. W lewym okienku ustaw sobie pamięć USB a po prawej dysk. Z dysku twardego usuń ten launch.ini i przenieś z dysku zew. na wew. (na dysku zew ma go nie być). Potem daj restart konsoli i powinno być ok.
    Pamiętaj, że jeżeli chcesz odpalać FSD przy starcie to w tym moim launch.ini zmień linijkę Default na taką:
    .

    Czyli podsumowując:
    FSD oraz launch.ini z poprawioną ścieżką jest na dysku wewnętrznym. Na dysku zewnętrznym nie ma ani FSD ani pliku. Powinno być ok.
     
    1 osoba to lubi.
  18. xxminekxx

    xxminekxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z zew usunełem FoldeR FSD I plik launch, wgrałem na wew i restart konsoli i włącza sie bez FSd tylko org menu xbox dopiero po podpieciu zew odpali z FSD
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No bo nie zmieniłeś ścieżki w launch.ini. Obecnie masz ustawione odpalanie z dysku zew, musisz zmienić na dysk wew, zaraz ci napiszę jak zmienić ale najpierw mam jeszcze pytanie.
    Jaką posiadasz konsolę (FAT/SLIM) i czy posiadasz do niej dysk czy tylko pamięć wewnętrzna.
     
  20. xxminekxx

    xxminekxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zmieniłem na tą ścieżke i skopiowałem na wew :HDD:\FSD\default.xex. Slim Corona. Mam dysk wew w obudowie od org dysku, org miałem 250 lecz sprzedałem i kupiłem mniejszy 60gb też od xboxa ale fata.
     
  21. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No to skoro ścieżka jest zmieniona to już wszystko powinno hulać. Sprawdź czy z grami wszystko ok i daj znać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum