1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH - pomoc dla początkującego

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kiszken, Marzec 28, 2013.

  1. Kiszken

    Kiszken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Heloł! Jestem kompletnie zielony jeżeli chodzi o RGH, jedynie co jako tako rozumiem to zgrywanie gier na dysk. Dlatego chciałbym prosić was o pomoc, chcę się w tym jakoś odnaleźć :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    1 osoba to lubi.
  4. Kiszken

    Kiszken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    W zasadzie o to mi chodziło :D Czy da się konsolę podłączyć do internetu? Bo słyszałem, że da się grać na multi, ale jak gra działa na System Link.
     
  5. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
  6. Kiszken

    Kiszken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    A czy do zgrywania gier nada się zwykły dysk przenośny 2,5 cala na USB? I o co dokładnie chodzi z plikiem launch.ini?
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Taki dysk najlepszy...launch.ini zawiera ustawienia dashlaucha

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  8. Kiszken

    Kiszken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    A można ten plik edytować? Jak tak, to w jaki sposób i co można w nim zmienić?
     
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Możesz se edytować, otwierasz normalnie na pc notatnikiem.
     
    1 osoba to lubi.
  10. Kiszken

    Kiszken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Rozumiem to tak: biorę launch.ini z oryginalnego dysku do mojego przenośnego z poziomu konsoli i potem podpinam ten przenośny dysk do kompa i tam launch.ini wtedy edytuje, tak?
     
  11. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    tak, normalnie edytujesz notatnikiem co tam chcesz, wrzucasz do konsoli i gotowe.
     
    1 osoba to lubi.
  12. Kiszken

    Kiszken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Dobra, dzięki wielkie wam za pomoc! Oczywiście jeżeli ktoś chcę mi coś jeszcze dopowiedzieć, byłbym bardzo wdzięczny :)
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    wrzuc na dysk DASHLAUNCH, najlepiej v3.07 i w nim sobie launch.ini edytuj, przy kazdej opcji masz krotki opis do czego ona sluzy.
    ENJOY !
     
    1 osoba to lubi.
  14. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    ja ci jeszcze podpowiem że w pliku launch.ini musisz mieć takie coś zapisanego: liveblock = true żeby co się nie łączyło z XBL
     
    1 osoba to lubi.
  15. Kiszken

    Kiszken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Czyli po tym zabiegu będę się mógł spokojnie podłączyć do LiNK'a, tak?
     
  16. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa

    to jest blokada (liveblock = true) przed połączeniem się z XBL , a do linka można na spokojnie się podłączać
     
  17. Kiszken

    Kiszken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Słyszałem, że na dyskach przenośnych nie działają DLC i dodatki, czy to prawda?
     
  18. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    tak
     
  19. Kiszken

    Kiszken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Dayum. Macie jakiś dysk do polecenia? :culpability:
     
  20. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    734
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Dowolny. Prywatnie mam WD i dziala bez problemów.

    Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
     
  21. Kiszken

    Kiszken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    A jak taki dysk później podłączyć do konsoli?
     
Wczytywanie...

Poleć forum