1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH- problem po aktualizacji, potrzebna pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tobik121, Maj 4, 2013.

  1. Tobik121

    Tobik121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam problem, konsola dzialala normalnie, ale dzisaj zrobilem aktualizacje dasha przez xella zgodnie z poradnikiem, jak skonczylo sie aktualizowac zgodnie z poleceniem odlaczylem zasilanie i po odczekaniu kilkudziesieciu sekund chcialem wlaczyc konsole... no i nic. KOMPLETNY brak reakcji.. swieci sie tylko dioda na zasilaczu i nic wiecej. Konsola nie chce sie uruchomic. Jest cos co moge zrobic? czekac jeszcze? zrobilem wszystko zgodnie z poradnikiem i nie wiem skad ten problem- mam nadzieje ze nie uwalilem konsoli, tzn rozumiem jakbym zrobil cos zle to spoko, ale jak juz wspomnialem wszystko robilem zgodnie z poradnikiem.
    konsola jest na plycie falcon jezeli ma to jakies znaczenie.
    mozna cos zrobic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zobacz czy dasz rade odpalić ją z eject tak żeby xell wstał. Jeśli nie to widocznie nie do końca zrobiłeś poprawnie i wizyta u kogoś ze sprzętem Cię czeka. Jeśli konsola nie reaguje na nic zupełnie to serwis tylko został......
     
  4. Tobik121

    Tobik121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no to widze slabo.. eject'em tez nic ;/ ile moze mnie kosztowac taka naprawa??
    keya spisalem z xella, nanda skopiowalem, w j runnerze tez wszystko tak jak w poradniku, i skopiowalem plik updflash.bin na pendrive i wtedy xell- zaaktualizowalo sie i wyskoczylo "shout down now" i tak tez zrobilem, wiec co zrobilem zle?
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zupełnie nic skoro tak robiłeś. Masz serwis u siebie ? czy musisz wysyłać ?

    Jeśli masz możliwość to rozbierz konsolę ( w zależności od chipa przełącz CR w tryb PROG, matrix odłącz/odlutuj 3,3) spróbuj włączyć konsolę.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeeli nie startuje wybrales cos zupelnie zlego.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Tobik121

    Tobik121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale co masz na mysli ze wybralem cos zupelnie zlego?
    niestety na miejscu nie ma serwisu;/
     
  8. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zamiast glitch miałeś retail/jtag lub zamiast rgh rgh2 i na odwrót, nic innego nie mogłeś zrobić jeśli miałeś nand swój i klucz.

    @down
    od 50 zł do ...
     
    1 osoba to lubi.
  9. Tobik121

    Tobik121 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zaznaczony mialem glitch i wybrany rgh napewno.. no ale trudno moze cos innego jeszcze;/
    oreintujecie sie moze ile to moze mnie kosztowac?
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Uczciwa cena w granicach 50zł
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie wlacza sie wiec wybrana zla plyta główna widocznie. Koszt okolo 50zl od ręki

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum