1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH - problem z 3-ma grami

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez spikexxl, Luty 23, 2014.

  1. spikexxl

    spikexxl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Konsolę RGH niedawno odebrałem od brata znajomego. Przedstawię sytuację odnośnie 3 gier - problem nie tyle chodzi z odpaleniem, co przeskoczeniem ekranu startowego gier. Już wyjaśniam:

    -Zombie Apocalypse Never Die Alone - gra arcade.
    Pisze na ekranie Press Start, po naciśnięciu i wyborze profilu nic się nie dzieje, tylko wyskakuje informacja, że w trybie offline nie będzie prowadzonych statystyk itp. Znów press Start i tak w kółko.
    Raz tylko gra przeskoczyła ekran startowy do menu głównego gry ( wybór Single Player, Multi itp.), ale zaraz pojawiła się informacja że wykryto zmiany w profilu i znów ekran startowy i tak w kółko.

    - Brunswick Pro Bowling - gra w wersji GOD COMPLEX'a
    tu podobna sytuacja, wybieram profil gracza, wczytuje ekran z menu gry i nagle informacja że profil uległ zmianie i znów wyrzuca do ekranu wyboru profilu gracza w grze ( nie do FSD).

    -Worms Revolution Collection - gra arcade
    Po naciśnięciu Start w menu powitalnym fatal crash... zainstalowane TU i sprawdzane jeszcze na innym źródle - obrazie z COMPLEX'a ( wypakowany content z obrazu).

    Z góry dziękuję za porady odnośnie powyższych gier.

    Serdecznie pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. saju1906

    saju1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jeżeli inne gry działają to spróbuj te pobrać z innego źródła na jakim chipie dokładnie masz to rgh, instalujesz gry na dysk czy pendrive.
     
  4. piter k

    piter k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Podlasie
    Co do worm na rgh jest właśnie problem z grami typu "Collection pack" i trzeba obraz iso przerabiać do xex tak żeby każdą z gier szło odpalić oddzielnie. W moim przypadku to pomogło.
    Co do dwóch pozostałych może coś w pliku launch.ini masz na mieszane. Możesz spróbować przestawić fakelive.
    Spróbuj także wyczyścić pamięć podręczną na wszelki wypadek.
     
    1 osoba to lubi.
  5. spikexxl

    spikexxl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zamieszczam log z lunch.ini:
    [QuickLaunchButtons]
    BUT_Y = Hdd:\Content\0000000000000000\C0DE9999\00080000\C0DE99990F586558
    BUT_X = Hdd:\FreestyleRev735\default.xex
    BUT_A = Usb:\FreestyleRev735\default.xex
    Default = Hdd:\Freestyle\default.xex


    [Settings]
    nxemini = true
    pingpatch = true
    contpatch = false
    fatalfreeze = false
    fatalreboot = false
    regionspoof = true
    nosysexit = false
    livestrong = false
    debugout = false
    liveblock = true
    exchandler = true
    remotenxe = true
    dvdexitdash = false
    xblaexitdash = false
    fakelive = true

    Odnośnie kręgli już ktoś miał podobny problem : http://xboxforum.pl/kosz-53/problem-z-gra-brunswick-pro-bowling-rgh-165670/#
    Cytuję z ostatniego postu:

    "Problem rozwiązany. Nie wiem czemu ale zmienił mi się jeden parametr w launch.ini dlatego nie działało (wtedy na tym etapie co byłem sam tego nie zmieniłem).
    fakelive = false
    Tak ma być i działa."

    Tak więc być może to jest problem z tymi dwoma grami.

    Odnośnie wormsów słyszałem że trzeba zmienić contpatch = false na true.

    Tu moje pytanie.. Czy jak zmienię lunch.ini to wystarczy podem z FSD przekopiować na dysk wewnętrzny konsoli i to wszystko ??
    Oczywiście jakie zmiany to za sobą pociąga (zmiana tych parametrów w lunch.ini), bo czytałem coś, że chodzi tu o blokowanie LIVE'a z MS.
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zmień fakelive na false i contpatch na true. Zapisz i podmień plik na dysku twardym.
    Blokowanie LIVE masz już włączone.
     
    1 osoba to lubi.
  7. spikexxl

    spikexxl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zombie Apocalypse Never Die Alone - gra arcade
    Brunswick Pro Bowling - gra w wersji GOD COMPLEX'a

    Odnośnie tych dwóch gier pomogła rada Pixel'a czyli: "Zmień fakelive na false i contpatch na true. Zapisz i podmień plik na dysku twardym."

    Wormsy mam w wersji arcade oraz grę w wersji iso (obraz Worms.The.Revolution.Collection.PAL.XBOX360-COMPLEX).
    Wormsy w wersji arcade wywala fatal crasha nadal...
    Z tym obrazem na XEX spróbuję jak będę miał więcej czasu... Dam znać, bo jak miałem na GOD to konsola przy próbie odpalenia wyłączyła się.
     
  8. kozer1976

    kozer1976 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem z grą BO2 na rgh przy drugiej misji wywala mi crash fatal, :
    -dash launch v3.11
    -dashboarrd 16537
    -próbowłem podanych konfiguracji ustawień launch. ini.
    Ale bez skutku ,kopiowalłem grę na dysk bezpośrednio po FTP na dysk.
    Sądzicie że problem jest z samą grą czy moimi ustawieniami ?

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Gra przerobiona do XEX/GOD?
     
  10. kozer1976

    kozer1976 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przerobiona do xex, już taką gotową sciągnołem.

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. kozer1976

    kozer1976 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ,problem rozwiązał się chyba sam.Rozpocząłem grę jeszcze raz i wybrałem zapisywanie sejwów w pamięci konsoli.Całe szczęście ze ten problem, pojawił się przy drugiej misji:stung:
     
Wczytywanie...

Poleć forum