1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH Problem z Battlefield 4

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Ekusiek, Październik 27, 2013.

  1. Ekusiek

    Ekusiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam mam problem z grą Battlefield 4 na Rgh. Włańcza się do menu. Po wyborze kampani wyskakuje Fatal Crash.. i cofa mnie do FSD. (1 płyta-Skopiowane textury Hd z Folderu Content,2 płyta przerobiona programem Iso2god) Dodam że np Gta5,Assassin4,Batman Arkham Origins działają. Proszę o pomoc/porady jak uruchomić Battlefielda4. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    na początek spróbuj wyczyścić pamięć podręczną w fsd (poradnik punkt 3.3http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/ )jak to nie pomoże to przerób drugą płytkę do formatu XEX i powinno pomóc.
     
  4. Ekusiek

    Ekusiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dodam że content z 1dvd wrzuciłem na dysk w konsoli do content tak jak zawsze a 2 płyte w god na dysk zewnętrzny i nie działa. Sprawdzę w Xex.
     
  5. grisza133

    grisza133 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Grodziec, Bielsko, Poland, Poland
    Mi dziś podczas grania dwa razy wyskoczył fatal crash i to w różnych momentach gry. Ciekawe co jest grane ?
     
  6. Ekusiek

    Ekusiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie działa ani w God ani w Xex.. Nie pomogło też wyczyszczenie pamięci podręcznej. Gra sie puszcza do momentu wyboru poziomu trudności. Potem wyskakuje Fatal Crash i cofa do menu FSD. Tekstury Hd z 1płyty są wgrane bo nie wyskakuje na początku żaden komunikat o instalacji. Co zrobić żeby Battlefield 4 działał na RGH? Wszystkie inne gry chodzą bez problemu. Wszystkie mam przerobione. na god tylko Assassina 4 mam w xex ale chodzi. Czekam na porady.

    Pomoże ktoś??? Działa wam wg Battlefield na RGH?

    //Edytuj posty zamiast pisać jednego pod drugim
    ~z0nk31
     
  7. MrDudi

    MrDudi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    162
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mi działa. zarówno textury jak i sama gra wrzucone w jednym katalogu do content/000000000000000 i śmiga elegancko.

    fatal crasha to kiedyś miałem przy Diablo III. może Ci się źle rozpakowało lub źle zgrało ? wiem że u mnie był jakiś problem jak przy przerabianiu obrazu na God programem Iso2God nie wyłączałem antyvirusa to były jakieś motki. teraz zawsze wyłączam na tę operację.
     
  8. kiniekns

    kiniekns Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie jest taki problem ,że gdy włączam kampanie po wybranie poziomu trudności ciągle ładuje ,ładuje i nic się nie wczytuje .
     
  9. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    a dobrze zgrałeś pierwszą płytę na dysk ? to znaczy czy wrzuciłeś to (folder content (tak jak to było w przypadku GTA V)) na dysk wewnętrzny konsoli?
     
  10. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Fatal najczesciej wyskakuje:
    - badziewny dysk/pendrak na ktorym znajduje sie gra
    - badziewna przejsciowka HDD->USB
    - stary FSD
    - stary dashlaunch
    Jezeli wykluczyles pierwsze dwie opcje to zrob aktualke softu...moze na poczatku zacznij od dashlauncha.
     
  11. tomasz_tm5

    tomasz_tm5 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie jest taki problem ,że gdy włączam kampanie po wybranie poziomu trudności ciągle ładuje ,ładuje i nic się nie wczytuje


    dolaczam do tematu dodam ze gta 5 mam i idzie!!! contant na pendri. i 2 plyta na zewnetrznym gta 5 idzie bez problemu a battlefield 4 tak samo i nie idzie laduje po wyborze kampani POMOCY jak ktos rozwiarze problem to niech napisze co zawodzi sprzet x360slim 4gb rgh korona , dosh version 3,0b rev775 i karnel version 2.0.16203.0
     
  12. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    wszystkie parametry masz dobre tylko pierwszą płytę musisz mieć na dysku WEWNĘTRZNYM , a takiego nie masz to żeby grać z dysku zewnętrznego robisz tak jak w tym poradniku http://xboxforum.pl/jtag-rgh-194/battlefield-4-bez-dysku-wewnetrznego-179811/
     
  13. tomasz_tm5

    tomasz_tm5 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ***** mac Stary dzieki niezmierne DZIEKI chociaz raz ktos mi pomog dziala temat mozna zamknac DZIALA DZIALA DZIALA POZDRAWIAM
     
  14. Kuubaaa90

    Kuubaaa90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mi przy xex ciagle sie wczytuje a przy god mam ekran glowny i nic sie nie dzieje. Moze ktos pomoc?
     
Wczytywanie...

Poleć forum