1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH - Problem z dyskiem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez battle85, Styczeń 28, 2014.

  1. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Jak w temacie.
    Padl mi dysk,kupilem nowy zformatowalem na fat, wgralem FreeStyle itp itd,gry wszystko jak zwykle.
    Z dysku podpietego przez zwykla kieszen usb wszystko sie odpala gry dzialaja, a z oryginalnej kieszeni bocznej nie widzi go i odpala sie normalne menu.
    ktos wie co moze byc przyczyna?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaką masz ścieżkę DEFAULT w Dashlaunchu? pewnie usb a nie hdd/"fsd"/default/polish.xex i to cały problem.
     
  4. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdzie to sie zmienia?
    jak dysk jest podpiety pod konsole czy do kompa i sciezke gdzie to mozna ustawic prosze o odp
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  6. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest ale nie ma mozliwosci wybrania dysku podpietego pod boczna kieszen bo go nie widzi.
    widzi ten dysk podpiety przez usb i wtedy startuje fs normalnie i gry a jak podpinam przez boczna oryginalna kieszen to nie widzi go i nie moge nawet sciezki zmienic.
    walnieta boczna kieszen czy co?ostatnio nagralem gre i po resecie juz dysk sie nie odpalil musialem kupic nowy,mozliwe ze ta kieszen go uszkodzila i teraz robi kolejne problemy ?
     
  7. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz po odpaleniu systemu czy z dysku czy pena pokazuje sie :Wymagana Aktualiza.Jest dostepna aktualizacja systemu za pomoca uslugi xbox live.Jesli odrzucisz akt nie bedzie mozna sie polaczyc z usluga xbox live do momentu zastosowania akt.Czy chcesz dokonac akt Tak lub Nie.

    Mozna aktualizowac nie zbanuja mi wtedy konsoli?aktualizacja nie zepsuje przerobki ?czy dawac nie jak do tej pory?wczesniej sie to nie pokazywalo.

    2 pytanie

    Teraz za kazdym razem czy z dysku czy pena odpala sie zwykle menu.wczesniej nie dzialalo z dysku ale z pena zawsze FS sie odpalal teraz nic mimo ze wgralem wszystko na 2 rozne peny, ktos ma pomysl jak uruchomic menu rgh ?
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1.J Runner gdy wlaczam jako admin blad inicjowania srodowiska .net framework aby uruchomic aplikacje trzeba zainst jedna z wersji platformy .net framework. wiec nie moge odp programu z opcji 2 sciaga sie jeszcze 40min.

    2.co z wyskakujaca aktualizacja,ktorej wczesniej nie bylo aktualizowac czy nie ?
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakiego obecnie posiadasz dasha?
     
    1 osoba to lubi.
  11. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przed awaria dysku byl dashlaunch303 wczoraj na nowy dysk nagralem paczke ta co zawsze 293 mb :FreeStyle, launch.ini, gry360, _nie_kasowac-_rgh_187,dashlaunch303.
    Jak zawsze dzialalo z kieszeni usb czy pena.nie dzialalo z kieszeni org bocznej,zaczelem znieniac sciezki dostepu w launch.ini z usb na hdd i file manager w default.xex tez z usb na hdd i cos poknocilem bo teraz nawet z pena nie chce sie odpalic tylko wlacza sie zwykle menu i pyta o ta aktualizacje za kazdym razem.
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie chodzi mi o DashLauncha.. chodzi mi o wersję dashboardu NXE (tego zwykłego).
    Tak sprawdzasz:
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
    1 osoba to lubi.
  13. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2.0.16197.0
    1.j runner wyskakuje blad
    2.po wgraniu z paczki odpowiednich plikow na pena nie odpala sie Fs tylko dalej zwykle menu.
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  15. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pobralem tylko
    Dash Launch 3.11.zip
    xeBuild_1.08.zip
    eslord_pack1.rar

    przy 16537.zip i common.zip wyskakuje error You do not have permission to view this attachment.
     
  16. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  17. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    4.2 Wypakowujemy i zgrywamy wcześniej pobrany DashLaunch na naszą konsolę za pomocą pendriva

    wypakowalem dasha na pena ale jak go nagrac nie wiem
     
  18. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    2 użytkowników lubi ten post.
  19. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1.xeBuild.exe wlaczylem,pojawilo sie czarne okno i na dole pres enter to qiut,cos trzeba zrobic czy tak zostawic?
    2.wczesniej laczylem sie z konsola przez total commandera ftp polaczenie podawalem ip i laczylo i tak wgrywalem gry teraz nie chce sie polaczyc to w laptopie.
    w menu konsoli jak daje na jednostke pamieci pena to wszedzie pokazuje 0 nie widze tego dasha nie wiem jak go przeniesc na pamiec konsoli
     
  20. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Lepiej oddaj tą konsolę jakiemuś fachmenowi aby ci zaktualizował ten dash, bo jeszcze coś uwalisz.
     
  21. battle85

    battle85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    djploki masz racje juz mam tego dosyc,w nastepnym tyg jak bede w szczecinie pojade tam gdzie przerabialem, pewnie szybko ogarna temat, a wszystko ciagle dzialalo idealnie az padl dysk i zaczalem podpinac nowy.
    !Pixel
    Wielkie dzieki za twoja wytrwalosc i szybkie odpowiedzi.
    pozdro

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
Wczytywanie...

Poleć forum