1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH- problem z grami

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mariuszmax, Lipiec 11, 2014.

  1. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein
    Witam. Na wstepie przepraszam za znaki polskie ale jestem za granicami naszego kraju a pisze ten post w pracy. A wiec moj problem polega na tym ze nie moge otwierac gier z biblioteki i nawet gry z dysku zewnetrznego zniknely z niej. Sciezki i scan patch wiem jak ustawic lecz juz probowalem wszystkiego. Gry widze tylko z dysku wewnetrznego lecz gdy klikam play nic sie nie dzieje tak jak by fsd szwankowalo przeinstalowalem fsd manualnie od ESLORDA wyczyscilem pamiec w konsoli i nadal nic dodam ze gdy wchodze w file menagera to otwieram manualnie gry bez problemu lecz staje sie to meczace i toporne.

    Z gory dziekuje za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    A głębokość skanowania na ile masz ustawioną? Może w tym jest problem że za płytko.

    Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
     
  4. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein
    Skan nawet ustawialem na maxa I dalej nic. Nikt nie mial podobnego problemu?
     
  5. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Nie wiadomo co może być. Czasami nie ma co kombinować tyko pójść na skróty czyli wyrzucić w diabły cały folder FSD z dysku, pobrać nowy, zainstalować i zobaczyć wtedy. Zobacz jeszcze czy uruchamiają się gry z XeX Menu pod NXE. Wtedy też się dowiesz czy to nie wina FSD.

    Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    wystarczy tez wykasowac plik z bazą danych ktora jest w katalogu fsd
     
  7. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein
    Dzis po pracy zastosuje sie do waszych podpowiedzi I dam znac tu na forum jesli sie cos ruszy.
     
  8. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein
    Przepraszam za to, ze sie nie odezwalem ale bylem w delegacji firmowej I nie mialem mozliwosci pogrzebac przy konsoli. A wiec wykasowalem database z fsd I nadal nic oraz manualnie usunolem fsd z dysku I je wrzucilem na nowo I nadal nic ;/ ktos ma jakis pomysl ?
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3705
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ścieżkę do usb ustawiłeś poprawnie ?? - musi to działać.
     
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Napiszę po raz nie wiem już który, że samo ustawienie ściezki w FSD nic nie daje. Po ustawieniu ścieżki musisz ją jeszcze zapisać opcją " Save " przy anglojęzycznym skinie lub " Zapisz " w polskiej wersji skórki. Dopiero wtedy FSD zapamiętuje te ustawienia i po przeskanowaniu dysku wszystkie gry napewno się ukażą w menu gier.
     
  11. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Powiedz tylko jak to wyglądało - miałeś rgh, dysk wpięty w USB, zainstalowane FSD i wszystko pięknie działało, aż nagle któregoś dnia przestało? Tak bez przyczyny czy coś robiłeś z dyskiem może?
     
  12. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein
    Wiem rgh mam 2 lata ;)
     
  13. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein
    Sorka za post pod postem ale juz wyjasniam. Wygladalo to tak ze gdy wyszlo gta v musialem zrobic aktualizacje dash'a. NAND, wszystko mialem i wziolem sie do pracy, instalacja przebiegala pomyslnie lecz przy koncu aktualizacji wywalil blad konsola sie zwiesila wiec uruchomilem konsole ponownie I wszystko bylo ok wgralem fsd, gry byly. Gta v chodzilo lecz gdy przez przypadek wziolem laczenie np z xbl wywalal blad e71 I czerwona dioda predzej tak nie mialem zignorowalem to. Konsola nie podlaczana do sieci. Pewnego dnia zostawilem konsole w salonie koledze I gral sobie w gry I gdy nastepnego dnia chcialem pograc nie mialem gier. Tak to wygladalo. Nie wiem czy z dyskiem nic nie robil lecz dziwne jest to ze I gry z dysku wewnetrznego nie chcialy dzialac przez biblioteke gier a przez file manager'a dzialaly.
     
  14. ridd

    ridd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein


    Moze DL zawinil wtedy przy aktualizacji i problem sie pojawil. Zastosuje sie do twoich zalecen :) Dzieki za podpowiedz.
    PS. Gdybym chcial polaczyc sie do linka za pomoca wi fi to potrzebuje inna wersje fsd ? mam FSD od eslorda_pack1. Wziela mnie ochota na diablo 3. Sorka za odbieganie od tematu ale jak juz bym mial to robic to lepiej tak, a nie 2 razy to samo robic.
    PS.2. Przepraszam za znaki jestem za granicami naszego kraju ;/:cool-new:

    Edit: Poradzi ktos?
     
  16. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein
    Nikt mi nie poradzi ? Ponownie post pod postem eh ;/
     
  17. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Wypróbuj konkurencyjną dla FSD Aurorę. Jest specjalny wątek na forum o tej nakładce. Dopiero co wyszła wersja 0.2 ale działa bez problemu. Jeśli i tu nie będzie gier po przeskanowaniu dysku to coś musi być nie tak albo z dashlaunchem albo z nxe.
     
  18. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein
    Udało się panowie problem z głowy. Problem polegał na tym że dysk był przyczyną tego co się działo po prostu się "skończył" działał xklock go widzial lecz nie skanował i dziś kupiłem nowy dysk i wszystko wróciło do normy tylko ten błąd e71 nie wiem jak temu zaradzić. A co do LINKA ktoś coś doradzi ?
     
  19. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    A w czym jest kłopot przy linku? Weź najnowsze FSD (chyba 3.0.775), przekieruj porty na routerze, utwórz konto na UNITY i można grać. Dokładny tutek jest w dziale rgh.
     
    1 osoba to lubi.
  20. mariuszmax

    mariuszmax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nieuwegein
    Okey. Dzieki wszystkim za pomoc I za zainteresowanie moim problemem. Do zamkniecia. Pozdrawiam.
     
  21. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Tak tylko na marginesie to gdy ustawisz na routerze porty tak jak trzeba a FSD w testach będzie krzyczał że błąd to się tym nie przejmuj. Mi zawsze pokazuje że jest z tym problem a LINK działa bez problemu. Specjalnie wczoraj jeszcze włączyłem to najnowsze Diablo żeby sprawdzić czy multi działa i nie było najmniejszego problemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum