1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

rgh - problem z instalacja gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez petercobra, Styczeń 26, 2013.

  1. petercobra

    petercobra Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Posiadam slima trinity z RGH ale nie potrafię sobie poradzić z instalacją gier.

    Postępując wg tutoriala przerzucam gry (.iso) za pomocą iso2god (freestyledash wlączony na slimie podczas przerzucania). Cały proces kończy się sukcesem, gra pojawia się w liście gier (instalują się w folderze hdd1/content/000000000000 czy jakoś tak) ale po wciśnięciu A pojawia się komunikat, że gra została zainstalowana i muszę włożyć oryginalną płytę. Wie ktoś jak to naprawić???

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ridic4sv

    Ridic4sv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    173
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Proponuję przerobić jakąś grę iso na kompie i wtedy przerzucić na hdd konsoli. Jeśli gra normalnie pójdzie, to znaczy że program w konsoli iso2god instaluje ci grę tak jakby z org. płyty i prosi o rozruch.
     
  4. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: rgh - problem z instalacja gier

    jak uruchamiasz gre?

    Wysłane z pociągu kolei mazowieckich na trasie W-WA Wileńska-Małkinia:)
     
  5. Ridic4sv

    Ridic4sv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    173
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Przecież pisze chłopak że przez FSD, ale nawet jak by z org. dasha odpalał i tak powinno działać.
     
  6. petercobra

    petercobra Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ad. jak uruchamiam gre

    Po instalacji iso2god klikam liste gier -> A na nazwie gry -> error ;/


    Próbowałem zainstalować grę na hdd z pendraka i o dziwo działa - przez FSD nie :/

    Kolejna sprawa - przekopiowałem grę z pendraka na hdd i teraz widzę ją z poziomu dasha a freestyledash nie widzi żadnych gier, coś źle zrobiłem?

    p.s. fsd mam ustawione szukanie gier hdd1/content/0000000 i nie ma nic na liscie gier (na normalnym dashu sa). Nawet jak mam gre w GoD na pendrive i ustawie szukanie gier na usb0/content/0000000000 to tez nic nie widzi. Ktoś wie jak to naprawić?
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    nigdy nie pojmę po co ludzie pakują gry do tego content. zwłaszcza typowe, płytowe. sami sobie życie przez to komplikujecie.
    zmień scieżke skanowania w FSD na hdd1. i ustaw maksymalny poziom przeszukiwania folderów.
    przerób gre na kompie a potem wrzuć na dysk konsoli.
     
  8. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli pakujesz gry do hdd:\content\0000000000000000\Title-ID\00007000\40liczbplik+40liczbfolder.data to ustaw
    path hdd:\content\0000000000000000, scan depth 2 i wykonaj skan (FSD bez skanu nie widzi nic, normalny dash skanuje za to tylko i wyłącznie hdd:\content\0000000000000000)
     
  9. petercobra

    petercobra Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok problem rozwiązany. Przyczyną była moja niewiedza:p

    Problem : formatowałem pendrive z poziomu konsoli a następnie przy pomocy modio wrzucałem gre na pendrive z poziomu windowsa. Dlatego jeśli już fsd widział jakąś gre to był problem z koniecznością wkładania DVD do napędu.

    Rozwiązanie : formatowanie pendrive z poziomu windowsa do fat32, kopiowanie obrazu gry przerobionego przez iso2god na pendrive, wpięcie pendrive do konsoli a następnie kopiowanie z pendrive na HDD. Po tej operacji wszystko działa jak należy :]


    Podziękowania dla wszystkich za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum