1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH - problem z KAŻDĄ grą na dwóch płytach!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez albertksi, Listopad 20, 2014.

  1. albertksi

    albertksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RzeszĂłw, Poland
    Witam serdecznie,
    Mam problem z instalacją gier na dwóch płytach dvd. Przeczytałem już chyba wszystkie porady i każdy kawałek internetu i nic nie pomaga.
    Jeżeli gra jest na 1 dvd, to plik ISO przerabiam sobie do GOD, wrzucam do folderu Games na HDD wewnętrznym i wszystko jest ok. Natomiast w ostatnim czasie ściągnąłem sobie GTA, nowego Dragon Age i Shadow of Mordor. Wszystkie te gry są na dwóch płytach i zaczynają się schody. Na przykładzie Shadow of Mordor:
    1) próbowałem już rozpakować gry programem XBOX Image Browse - zrobiłem dwa katalogi, wrzuciłem do folderu Games na HDD wewnętrznym, po odpaleniu 1 płyty wyskakuje komunikat "Nie udało się uruchomić gry. Proszę zainstalować ponownie" i wywala w ogóle z dasha.
    2) próbowałem pierwszą płytę przerobić do GOD, wrzucić do content, drugą płytę do GOD, wrzucić do Games. Odpalam i ten sam komunikat.
    3) ściągnąłem gotowca pod GOD, który jest spakowany w jednym pliku. Piszą, że wystarczy wrzucić na dysk wewnętrzny i tyle. Wrzucam i dokładnie taki sam komunikat.

    Z Dragon Age sytuacja identyczna. Z DVD1 wrzucam kontent do folderu HDD\content\000000000000\nazwa katalogu, z DVD2 wrzucam do Games, odpalam i identyczny komunikat. Próbowałem też przerobić do XEX, nic to nie dało.

    Próbowałem też zainstalować Far Cry 4 - ściągnąłem gotowca w XEX, w folderze była już zmienionanazwa pliku default tak jak w poradniku instalacji Far Cry 4. Ludzie pisali że wystarczy wrzucić cały folder na dysk wewnętrzny i działa - oczywiście u mnie dalej komunikat że nie da się uruchomić gry.


    Czy już na zawsze będę skazany tylko na starsze gry na jednej płycie? Bardzo proszę o jakiś ratunek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. albertksi

    albertksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RzeszĂłw, Poland
    Wszystko opisane po kolei co robiłem z Shadow of Mordor.
    1) ściągnąłem i rozpakowałem grę, miałem dwa pliki ISO - imars.mesomd1.360 i imars.mesomd2.360
    2) przerobiłem w programie iso2god_v1.3.6-360h pliki do GOD - odpowiednio:
    dvd1 - 5752082C\00007000\C9D1AEFD95D5C1B833F1 i C9D1AEFD95D5C1B833F1.data
    dvd2 - 5752082C\00007000\458549868E9457B31459 i 458549868E9457B31459.data

    3) próbowałem wrzucić dvd1 czyli folder 5752082C z dvd1 do folderu content\0000000000\ na dysku wewnętrznym a folder z dvd2 do folderu Games na dysku wewnętrznym. Po zrestartowaniu konsoli gra jest widoczna w spicie gier ale po jej aktywacji wywala komunikat że nie dało się uruchomić gry, proszę o ponowną instalację i wywala z dasha całkowicie

    4) próbowałem wrzucić wszystie te pliki do folderu games - to samo

    5) próbowałem wrzucić wszystkie te pliki do folderu games a dvd1 do content - to samo

    6) próbowałem wszystkie pliki do Games i wszystkie do Content - też nic
     
  4. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Nie wiem której płycie jest content ale przerób obie do xex wyciagnij z jednej z tych płyt folder content i jego zawartość wrzuc do katalogu content na dysku konsoli

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    z Shadow of Mordor - nie wyciągasz Contentu - tylko instalujesz (na dysku wewnętrznym lub sformatowanym pod konsolą Pendrvie) z DVD1 (odpalasz instalację z pliku default.xex) - a grę odpala się z DVD2 (default.xex)
     
    1 osoba to lubi.
  6. albertksi

    albertksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RzeszĂłw, Poland
    w DVD1 w XEX jest:
    discdata0
    discdata1
    Media
    Textures
    default.xex
    nxeart

    W DVD2 jest:
    game
    autoexec.cfg
    default.archcfg
    default.xex
    layer01.arch05
    nxeart

    Nie ma katalogu content

    Za chwilkę wrzucę oba foldery, spróbuje uruchomić przez default.xex i opisze rezultat
     
  7. albertksi

    albertksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RzeszĂłw, Poland
    Zrobiłem tak:
    Za pomocą programu 360mpGui v1.1.3.0 utworzyłem dwa foldery z plikiem XEX.
    Jeden to Shadow_of_Mordor_TM_Disc_1 a drugi Shadow_of_Mordor_TM_Disc_2.
    Obydwa foldery wrzuciłem do katalogu gdzie trzymam reszte gier czyli HDD\Games
    Próbowałem ręcznie uruchomić instalację czyli HDD\Games\Shadow_of_Mordor_TM_Disc_1\default.xex i oczywiście dalej to samo - czarny ekran a po chwili "Nie dało się uruchomić gry. Zainstaluj ponownie" i wywala z dasha
     
  8. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam ja jak nie ma content przerabiam w god i mam content gry zawsze dzialaja nawet 4 plytowe takze nie ma problemu jedno plytowe w xex 2 plytowe w god chyba ze jest content na plycie
     
  9. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    no to jeszcze pozostało Ci pobrać inną wersję z innego źródła ( na niektórych serwisach znajdziesz gotowe wsawki pod RGH)

    być może ta którą pobrałeś - jest w jakiś sposób uszkodzona

    PS: a jaką masz wersję Dasha ?
     
  10. albertksi

    albertksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RzeszĂłw, Poland
    malezlo22 - w drugim poście opisałem krok po kroku jak zmieniam ISO do GOD z obydwu obrazów i wrzucam do konsoli. Proszę cię, odpisz mi gdzie zrobiłem błąd, bo próbowałem już na milion sposobów wrzucać te pliki (w drugim poście opisałem gdzie wrzucałem)

    drzazga78 - problem w tym, że to nie pierwsza gra, którą pobieram na dwóch płytach i nie działa - to samo tyczy się GTA i nowego Dragon Age. Jak pisałem, pobrałem również gotowca pod GOD gdzie wszystko było spakowane rarem w jeden folder i też nic. Pojedyńcze działają bez problemu. Wersja dash to 3.0b Rev735
     
  11. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jaki masz dash ? Wersje
     
  12. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To tak ja robie to tak oczywiscie we wszystkie te gry gram ktore robisz i mam tez wersje imarsa 1 plyte robie w god jesli nie contenta a 2 w xex wzucam god na console a xex na hdd zewnetrzny odpalam god instaluje contemt i z 2 plyty uruchamiam gre
     
  13. albertksi

    albertksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RzeszĂłw, Poland
    Wersja dash to 3.0b Rev735
    malezlo22 - a czy jak wrzuce pierwszą płytę w wersji GOD na dysk (już pomijając płytę drugą) to czy sama instalacja w ogóle odpali? Nie chodzi mi o to czy sie cała zainstaluje ale czy w ogole odpali? Bo jak wrzuciłem i DVD1 i DVD2, obydwie w wersji GOD to z DVD1 niestety nie odpalało :/
    Ale zaraz spróbuje tak zrobić jak napisałeś czyli DVD1 w GOD a DVD2 w XEX i opisze rezultat
     
  14. albertksi

    albertksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RzeszĂłw, Poland
    Czy foldery muszą się nazywać tak samo czyli np DVD1 z GOD może być Mordor1 a DVD2 z XEX może być Mordor2 czy jakieś specjalne nazewnictwo?
     
  15. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Folder moze sie nazywac jak chcesz ale w srodky musi byc DVD1 i DVD2
     
  16. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dash to w ustawieniach konsoli zobacz bo to wersja frestyle jest a dasj pod nia powinien byc np 16547
     
  17. albertksi

    albertksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RzeszĂłw, Poland
  18. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I po problemie moze robisz wszystko ok wpierw aktualizacja dash do 16547 inaczej gry nie rusza przykro mi
     
  19. albertksi

    albertksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RzeszĂłw, Poland
    no i o taką odpowiedź mi chodziło :)
    dzięki, zabieram się za szukanie instrukcji aktualizacji dasha
     
  20. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spoko pozdrawiam
     
    1 osoba to lubi.
  21. albertksi

    albertksi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RzeszĂłw, Poland
    Aktualizacja dash przebiegła bez problemu, Shadow of Mordor wlasnie sie instaluje.
    Dzieki za pomoc, plusy polecialy, temat do zamkniecia :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum