1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

rgh problem z odpalaniem gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hondacr1989, Luty 24, 2014.

  1. hondacr1989

    hondacr1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc proszę o pomoc przeróbka rgh opisze swój problem. Kolega kupił sobie konsole z rgh miał na niej już wgraną gre alan wake,znajdowała się ona w folderze conten/0000000000 na dysku twardym,gra działała.Postanowiłem wgrac inne gry więc zrobiłem obraz gry z płyt lt2 fifa 14 oraz resident evil 5 w programie iso2god Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 402f8ae4880a2.jpg (nie wiem po co jest ten drugi plik xextol i czy się go gdzies przenosi) ustawiałem to tak Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 280a97e0699c9.jpg po czym naciskałem convert (prosze o opinie czy jest dobrze ustawione). Po skonwertowaniu gry przerzucałem folder z grą na pendriva fat32 do konsoli po czym rzucałem daną gre do folderu contect/00000 tam gdzie był także gra alan wake działająca. Lecz niestety przy odpaleniu fify (konsola pokazuje ze jest zgrana gra na dysk) wyskakuje błąd Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 7f4e8f41ac8d0.jpg natomiast przy próbie odpalenia residenta włącza się sie czarny ekran i amen. Z nerwów przez przypadek skasowałem dasha ale potem udało mi się zainstalowac freestyle dash 3.0 i odpalac go odrazu przy uruchomieniu konsoli, lecz zauważyem że w folderze hombrew/programy nie ma już nic Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d5ae7cc95eaf1.jpg a we wczesniejszym dashu były programy takie które nadal widnieją w x menu na hdd1 Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 6a5bd8b5a906a.jpg ,dodam ze alan wake nadal odpala z menedżera urządzeń w fsd 3.0 ,chciałbym uzyskać pomocy bo siedzę i czytam już 12h nad tym i nadal nie moge sprawić żeby te gry mi szły, osobiscie wydaję mi się ze problem jes chyba z obrazami bo jeżeli alan wake gdzie tam jest i moge w niego grac to dlaczego fifa 14 i re 5 się nie załączają ? (dodam ze fife 14 przerzuciłem i załanczałem także na tym starym fsd co był i gra nie nie odpalała(raczej było to dobrze ustawione bo to robił gosc co się zna na tym użytkownik tego forum:)

    ps czytałem kilka razy poradnik świeżego jtaowca i także nie rozumie gdzie znajduje się utilities Make dir file manager content seeting gdzie to się znajduje ?gdzie to trzeba ustawic? w xmen?freestyle dash(menadżer plików)? czy w dash lunch ?mam 3.07 bodajże?
    ,,5.1 Zje¿d¿amy na dó³ na Utilities i klikamy na File Manager
    5.2 Wchodzimy na hdd1, klikamy na Y (Make dir) i tworzymy foldery: Gry Xbox360, Gry Xbox1, Gry XBLA, Emulatory.
    5.3 Wychodzimy z File Manager i klikamy na Settings
    5.4 Klikamy na Content Settings -> Manage Game Path's
    5.5 Klikamy Y, zaznaczamy XBLA (w obydwóch polach), i klikamy na Change Path -> wchodzimy do Hdd1-> Gry XBLA - i wciskamy A, a potem X (Save)
    5.6 Klikamy Y, zaznaczamy Xbox 360 (w obydwóch polach), i klikamy na Change Path -> wchodzimy do Hdd1-> Gry Xbox360 - i wciskamy A, a potem X (Save)
    5.7 Klikamy Y, zaznaczamy Xbox Classic (w obydwóch polach) , i klikamy na Change Path -> wchodzimy do Hdd1-> Gry Xbox1 - i wciskamy A, a potem X (Save)
    5.8 Klikamy Y, zaznaczamy Homebrew (w obydwóch polach) , i klikamy na Change Path -> wchodzimy do Hdd1-> Programy - i wciskamy A, a potem X (Save)
    5.9 Klikamy Y, zaznaczamy Emulator (w obydwóch polach) , i klikamy na Change Path -> wchodzimy do Hdd1-> Emulatory - i wciskamy A, a potem X (Save)
    5.10 Restart konsoli i mo¿emy ju¿ kopiowaæ/przesy³aæ gry do odpowiednich folderów, po skopiowaniu restart fsd i mo¿na uruchamia c gry z zak³adki Games.,,
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  5. hondacr1989

    hondacr1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w fsd gdzie są wypisani twórcy tez chyba to jest podaje dash version 3.0 Rev58 i Kernel version 2.016547.0
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to najnowszy ....

    Stosuj się do rad z postu #2
     
  7. hondacr1989

    hondacr1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 8, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie znam się tak ,na pałe to zgrałem, może jest cos nie tak z tymi obrazami bo jak miałem te wczesniejsze menu fsd to fifa i tak nie chciała działac a alan wake ktos go tam wczesniej wgrał to działał ,i teraz uruchomiony w zainstalowanym przezemnie fsd także działa ,tylko ta fifa nie idzie i ten resident 5, są to gry z lt 2.0 rozumie poczytam o tych ścieżkach punkt 3.1 ale jakie to ma znaczenie jak i tak tego alana moge odpalic z menadżera a fify 14 i residenta nie ,spróbuje też sobie załatwic jakies gry na lt3 i porobic obrazy czy odpalą, dam znac co uzyskałem za kilka godzin:(

    EDIT:

    W obecnej chwili obadałem temat sciezek i zrobiłem z tym w zakładce fsd ->gry xbox 360 pojawiły sie ,,okładki,, i lista gier---nie odpala dalej a więc robiłem wczesniej obraz iso2god więc teraz spróbowałem exiso dalej to samo

    Info Edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim - #Jabar

     
Wczytywanie...

Poleć forum