1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH problem z wgraniem ecc i wejsciem do xell'a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adamincho, Maj 14, 2015.

  1. adamincho

    adamincho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    Witam
    Zdecydowałem sie jednak napisać na forum bo sam juz tego nie ogarniam. Mianowicie posiadam xbox'a 360 z plyta glówna trinity. Udało mi sie do tej pory zczytać nand, zaprogramować chip coolrunner rev. d, wlutować go i stworzy oraz wgrac ecc ale nie łączyło mi xella po podpieciu konsoli do tv. wtedy zacząłem zabawę z ponownymi lutowaniami chipa, wgrywaniem innych wsadów i dalej nic. nand jakims cudem usunął się i musiałem jeszcze raz wgrywac ale zaczely bledy wyskakiwać. Teraz prawdopodobnie wgrane jest ecc ale dalej nie laduje xella po podlaczeniu konsoli. wklejam log z j-runnera

    J-Runner v0.3 Beta (7) Started


    WARNING! - Your selected working directory already contains files!
    You can view these files by using 'Show Working Folder' Button


    Checking Files
    Finished Checking Files
    Initializing nanddump1.bin..
    Header is wrong..
    Trinity
    Glitch2 Selected
    Nand Initialization Finished
    Header is wrong..
    Invalid Image
    Failed to create ecc image


    Liczę na szybka odpowiedz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na początek wgraj oryginalny Nand i sprawdź czy konsola działa.
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Najlepiej jakbys wrzucil fotki podlutowanego chipa i punktow
    Napisz jaki chip no i czy na oryginale konsola dziala

    Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Po pierwsze sprawdź czy masz poprawny nand zgrany bo twój jest błędny (header is wrong)
     
  6. adamincho

    adamincho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    <a href=http://zapodaj.net/e0e80249c2c62.jpg.html>DSC_3694.JPG</a>
    <a href=http://zapodaj.net/86b7be9b93270.jpg.html>DSC_3696.JPG</a>
    <a href=http://zapodaj.net/0d710c8e57cc3.jpg.html>DSC_3695.JPG</a>
    <a href=http://zapodaj.net/75995cbfa10bf.jpg.html>DSC_3698.JPG</a>
    <a href=http://zapodaj.net/b1b063b68d05b.jpg.html>DSC_3700.JPG</a>
    ===================================================
    14 maja 2015 19:59:20

    J-Runner v0.3 Beta (7) Started



    Checking Files
    Finished Checking Files
    Version: 03
    Flash Config: 0x00000000
    Can not Continue
    Version: 03
    Flash Config: 0x00000000
    Can not Continue
    Version: 03
    Flash Config: 0x00023010
    00023010
    Trinity, Jasper 16MB
    Trinity Manually Selected
    Reading Nand to C:\Users\jasio\Desktop\J-Runner\output\nanddump1.bin
    Reading Nand
    Error: 000 reading block 101
    Error: 000 reading block 161
    Done!
    in 17:15 min:sec

    Reading Nand to C:\Users\jasio\Desktop\J-Runner\output\nanddump2.bin
    Initializing nanddump1.bin..
    Header is wrong..
    Can not Continue

    co moze byc problemem zle zczytanego nandu ? wczesniej jak zczytywałem wszystko bylo wporzadku. jedyny problem jest taki ze nie mam oryginalnego nandu zapisanego na komputerze ;/
     
    Ostatnia edycja: Maj 14, 2015
  7. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A gdzie go masz oryginalny Nand pisałeś że go odczytałeś bez problemu.
    Jeśli go nie masz to jak chcesz stworzyć ecc ?? .
    Teraz zaczytanie nandu nic ci nie da bo wgrałeś jakiś syf i wyskakują błędy .
    A z coolrunner rev d Wyłączyłeś kwarc dla corony ??
    Strasznie to lutowanie wygląda wyczyść ten topnik z płyty głównej i zrób jakieś konkretne zdjęcia bo tutaj nic nie widać .
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Dokładnie. Nam nadzieję że zanim teraz nand odczytales to zgrales poprzednie odczyty. Bez tego to kiepsko to widzę.

    Jak nie masz oryginalnego dumpu to RGH zrobisz, ale naped nie będzie działać jeśli to d5s
     
  9. adamincho

    adamincho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    Właśnie miałem wszystko ale na brata kompie a ten działa jakby chciał ale nie mógł i sam mi je usunął. Wszystko tak opornie chodzi ale zaryzykowałem i teraz mam... zostałem z ręką w nocniku. Przy następnym włączeniu komputera odczytu już nie było, a że błędy zaczęło wywałać to zaczalem od nowa zabawe z lutownica i nawalilem tego topnika. A dzisiaj próbuje coś zrobić i lipa.
     
  10. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Z tego co widzie kolega nie wie co robi a nandy same się nie skasowały tylko zastąpiłeś je nowym odczytem nand.
    Pobierz autogg chrome://mega/content/secure.html#!ZZdlBY6T!FWKaVSzyx49gNu4Nnbtqhq9waT2hjuol4ZEiL_BpS7A i nim stwórz ecc
    tutaj masz czysty nand dawcy http://www.mediafire.com/?aotsg7yw93210br.
    A z coolrunner rev d Wyłączyłeś kwarc dla corony ??
    Podeślij tutaj swój nand z błędami.
     
    Ostatnia edycja: Maj 14, 2015
    adamincho lubi to.
  11. adamincho

    adamincho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    Przyznaje ambicje wzięły górę nad doświadczeniem. Ale nie zastapilem starych nandow nowymi. Po prostu jak na nastepny dzien chcialem wczytac te stare to juz ich nie bylo. Sprawdzilem foldery output w folderze j-runnera i na roamingu, niestety byly puste to staralem sie nowe wgrac i wlasnie wtedy wyskoczyly problemy. ostatni zczytany nand: http://www.mediafire.com/download/92xajwapj77znjb/nanddump1.bin
    Mówisz o punktach jp,2 i 3 ? sa otwarte za to jest polaczenie 1-2

    auto gg:
    * To Start process is necessary your Nand Dump:
    - If you already have it load your dump.
    - If you already have Fsd v3 connect[​IMG] console to Lan and click IP-Read.
    - If you have not Fsd but Xell try using Nand Dumper-Usb button and follow the process.
    - If the console is Retail ( Original Dash ) install[​IMG] and select your Nand reader Click Flasher-Read.
    * If you already have FSD v3 and you want to update your Dash select Lan or Usb Mode and try AutoUpdate-Dash

    Wait creating temp files...OK

    DETECT NAND: "nand\nanddump.bin"


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    NandPro v3.0a by Tiros

    Could not open Virtual Nand Device File: nand\nanddump.bin
    Can not continue

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    NandPro v2.0e by Tiros

    Could not open Virtual Nand Device File: nand\nanddump.bin

    Can not continue

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Small Block Detected
    Checking ECC-CheckSum... Wait

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ecc Check: OK

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Done
    CHECKING SMC_CONFIG
    SMC_CONFIG not found or not valid
    CHECKING NAND DATA

    ID: b4a23283
    ECC - unECC
    Found SMC (version 3.1) : 00001000 - 00004000
    SMC Patch found at offset 0x13b8

    Nand NO RETAIL (Exploited)
    Found Keyvault : 00004000 - 00008000
    Looking for Cpukey in Local Database. Not Found
    Looking for Cpukey in same folder cpukey.txt.Not Found
    Looking for Cpukey on Nand.Not Found
    Found CB_A (build 9188) : 00008000 - 00009ac0
    Found CB_B (build 9188) : 00009ac0 - 000114f0
    Found CD (build 8453) : 000114f0 - 000174f0
    Nand valida
    CHECKING CONSOLE MODEL
    Checking if Exploiteable...
    Model : Trinity CB_A_9188 GLITCHEABLE
    CD_8453 Not JTAGABLE or Jtaged

    Size: 16

    Reloaded_Glitch.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Liczba skopiowanych plik˘w: 1.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    FileSystems:
    FileSystem Active:25 offset:0x281B10
    FileSystem Last:25 offset:0x281B10

    Block Size File
    0x00001000 0x00003000 SMC_3.1.bin
    0x00004000 0x00004000 Keyvault.bin
    0x00008000 0x00001AC0 CB_A_9188.bin
    0x00009AC0 0x00007A30 CB_B_9188.bin
    0x000114F0 0x00006000 CD_8453.bin

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    * CpuKey unknown. If you know it write in Cpukey field or use any of methods to retrieve it.

    * If you havent got it yet choose Xell model and Click NandXell-Create

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Generating Nand Xell . Wait ...
    ! Warning: can't patch this Trinity type SMC!
    New Cb Detected
    patchset for 9188 found, 4 patch(es)
    Using RIP CB_A
    Adding to NandXell
    0x00000000..0x000001FF (0x00000200 bytes) Header
    0x00000200..0x00000FFF (0x00000E00 bytes) Padding
    0x00001000..0x00003FFF (0x00003000 bytes) SMC
    0x00004000..0x00007FFF (0x00004000 bytes) Keyvault
    0x00008000..0x00009ABF (0x00001AC0 bytes) CB_A 9188
    0x00009AC0..0x000112BF (0x00007800 bytes) CB_B 9188
    0x000112C0..0x000172BF (0x00006000 bytes) CD 9452
    0x000172C0..0x0001FFFF (0x00008D40 bytes) Padding
    Generating ECC. Wait...Adding Xell part
    Xell: Reloaded
    OK
    Xell Nand generated.Now you can Flash it
    (output\nandxell.bin)

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    * If created click on NandXell-Flash to write Nandxell (Ecc) on your Xbox.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Wait.............

    Using XFlash @ [0:1]
    ARM Version 3
    Flash Config is invalid!
    nand type 0:0 is invalid
     
    Ostatnia edycja: Maj 15, 2015
  12. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ustaw tak i zobacz czy konsola wejdzie do xella
    [​IMG]


    Konsola bez napędu włączasz klawiszem od otwieranie napędu .
    Coolrunner zaprogramowany pod trinity.
     
  13. adamincho

    adamincho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    Czyli punkty 1-2 przelutowac na 2-3 i r13 na jp? Tylko tak jak wyżej pisałem teraz konsola wgl nie odpala. Po podłączeniu jej i próbie włączenia słychać tylko dźwięk a ani sie nie swieci ani chłodzenie nie działa.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To zrób jej erase następnie wgraj czystego xella
     
  15. adamincho

    adamincho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    Jak to się robi? Słyszałem o tym ale nie znalazłem żadnego wytłumaczenia jak to zrobić
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W jrunner masz opcje erase i write wybranego pliku. Zakladki z góry
     
  17. adamincho

    adamincho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    Odpalilo mi xella i odczytalem cpu key, ale teraz wgralem obraz xella i raz udało mi się odpalic na dashu, a teraz cały czas mi xella wywala przy próbie włączenia x'a
     
    Ostatnia edycja: Maj 18, 2015
  18. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie włączaj konsoli klawiszem od wysuwania tacki to nie będzie ci się odpalał xell .
     
  19. adamincho

    adamincho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    Wiem wiem. Teraz odpalam przyciskiem od włączenia i tylko raz włączył się na dashu a teraz cały czas xell
     
  20. adamincho

    adamincho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    Da się wgrac fsd na pamięć 4gb konsoli?
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Oczywiscie

    Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum