1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH - problem z zacinaniem się

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PeeS, Listopad 24, 2014.

  1. PeeS

    PeeS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam przedwczoraj wgralem przerobke rgh. dzis pozyczylem od kolegi dysk z grami i tlumaczyl mi jak je wgrac (ja jestem kompletnie zielony). w menadzeze plikow kazal skopiowac folder z gra z lewej strony do folderu hdd1-gry. tak wiec zrobilem. gierki odpalaja ale po paru minutach xbox zacina sie i nie da sie nic zrobic tylko wylaczyc z guzika i na nowo. w czym problem ? bardzo prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jak ją wgrałeś? sam ?

    podejrzewam że to źle/błędnie zainstalowane RGH...
     
  4. PeeS

    PeeS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No nie sam. Źle sformuowalem. Dałem do przerobienia przedwczoraj do gościa zajmującego się tym
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    myślisz że ustawienia SMC ?
     
  7. PeeS

    PeeS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    360 elite. 2008 rok
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  9. PeeS

    PeeS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    podaj dokładny model i dokładną datę z miesiącem
     
  11. PeeS

    PeeS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2008-06-12
    No a xbox jest elite nie wiem co mógłbym jeszcze podac
     
  12. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Najlepiej jak zgłosisz problem do przerabiającego - opisując problem

    Sam możesz zapoznać się z tematem SMC pod adresem: Fix Falcon Freeze - Home

    Oczywiście jeśli masz FALCONa to może być właśnie SMC - ale może też być coś innego...
     
  13. PeeS

    PeeS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tyle ze sprzedający jest 400 km stąd. Nie da się nic zaradzić?
     
  14. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    wejdź na tą stronkę - możesz sam spróbować zmieniać SMC wg tego poradnika ( będzie to FLASH Nandu - więc trzeba uważać bo być może po nieudanym flashowaniu i tak będziesz musiał odesłać konsolę)

    poza tym - jeśli to gość przerabiał powinien to zrobić nieodpłatnie łącznie z kosztami wysyłki na jego koszt - bo powinien wiedzieć że jak robi FALCONA to powinien przetestować go solidnie właśnie ze względu na SMC...

    (oczywiście zakładając że to właśnie SMC)
     
  15. PeeS

    PeeS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak prawidłowo zgrać gry? Może być tutaj błąd?
     
  16. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    gra albo działa - albo nie - w twoim przypadku gry działają - tylko występuje tzw. Falcon freeze czyli wieszanie się konsoli przez błędne ustawienie SMC

    jest to zdiagnozowany problem na Falconach - i jest na to prosta rada - właśnie odpowiednie dobranie ustawień SMC

    na tej stronie którą podałem jest to dokłądnie opisane jako: "Does your glitched RGH Falcon Xbox 360 freeze every 15 - 40 minutes in the middle of game play?" czyli jeśli Twoja konsola RGH (Falcon) zawiesza się co każde 15 - 50 minut w czasie grania ?"

    Wydaje się ewidentnie że to właśnie dotyka Twoją konsolę - spróbuj tego poradnika - powinno pomóc.
     
  17. PeeS

    PeeS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak pomieszam coś?
     
  18. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    zrób wszystko do 8 punktu - wtedy nic nie pomieszasz bo tylko na razie odczytujesz nand

    w punkcie 7: Click on Tools and select Edit Config. - zobaczysz jakie wartości ma konsola ustawiona na tą chwilę - będzie można coś więcej powiedzieć - albo podpytać innych którzy mają dokładnie ten sam model konsoli jakie oni mają wartości - wtedy będzie można podjąć decyzję co dalej
     
Wczytywanie...

Poleć forum