1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lucky610, Styczeń 29, 2013.

  1. Lucky610

    Lucky610 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rudniki
    Witam. Jestem w trakcie montowania RGH do konsoli i mam problem. Zamontowałem już zaprogramowany chip coolruner rev.c i podłączyłem konsole do MTX SPI NAND v1.0 Zczytuje nand poprzez j-runner i na końcu wyskakuje header is wrong. Konsola to Jasper ale nie wiem czy 16 256 czy też 512. Wychodziło mi, żę 16 bo to elite z dyskiem data prod 19.10.2009. Pomoże ktoś nie chce skopać konsoli
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    poznasz po flash configu
     
  4. Lucky610

    Lucky610 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rudniki
    0x00000400 coś nie tak chyba
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    dla jaspera

    Flash Config: 01198010 = 16MB (small block controller)

    Flash Config: 00023010 = 16MB (big block controller)
    Flash Config: 008A3020 = 256MB
    Flash Config: 00AA3020 = 512MB
     
  6. Lucky610

    Lucky610 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rudniki
    Dlaczego wyskakuje tak jak powyżej
     
  7. Lucky610

    Lucky610 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rudniki
    Może coś z połączeniami? Może masa wziąłem z 6 pinu J1D2
     
  8. Lucky610

    Lucky610 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rudniki
    J-Runner v0.2 Beta (284) Started


    WARNING! - Your selected working directory already contains files!
    You can view these files by using 'Show Working Folder' Button


    Filechecks disabled - No Filechecks carried out
    Checking Console..
    Version: 01
    Flash Config: 0x00000800
    Error: 000 reading block 0
    Error: 000 reading block 1
    Error: 000 reading block 2
    Error: 000 reading block 3
    CB Version: 0
    Checking Console..
    Version: 01
    Flash Config: 0x00000400
    Error: 000 reading block 0
    Error: 000 reading block 1
    Error: 000 reading block 2
    Error: 000 reading block 3
    CB Version: 0

    Coś takiego jest
     
  9. Lucky610

    Lucky610 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rudniki
    Pomoże ktoś?? Czy nie miał ktoś podobnie?
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: RGH Problem

    Zrób zdjęcie jak to polutowałeś punkty pewnie coś nie tak. I pytanie retoryczne kabel zasilający masz wpięty w konsolę?

    @down
    Odinstaluj wszystkie te sterowniki i jeden zainstaluj może namieszales i tez od tego są problemy
    HTC Desire HD @ Tapatalk 2
     
  11. Lucky610

    Lucky610 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rudniki
    Kabel jest oczywiście wpięty konsola na czuwaniu, ale nie wiem czy coś ze sterownikami MTX SPI jest nie tak, zainstalowało się najpierw jako Akcess memory później jako xecuter nand-x. Przy próbie odczytu same błędy zdjęcia wrzucę jak będzie lepsze światło.
     
  12. Lucky610

    Lucky610 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rudniki
    Przelutowałem Wszystko i poszło, zczytałem nand. Robie wszystko wg turtoriala coolrunner i stanąłem na wpisaniu klucza. Oczywiście już go mam wpisałem w pole CPU KEY wybieram dash oczywiście taki jak w konsoli i wyskakuje bład The remote server returned an error: (404) Not Found. po czym daje create image i tu pytanie czy wybieram orginalny nand czy ten z *.ecc
     
  13. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz swój sczytany nand ( source file ) dodajesz do niego swój cpukey i tworzysz na tej podstawie obraz w Jrunner klik na create image i powinno wyskoczyć xeBuild Finished. Have a nice day.
    Wrzucasz updflash.bin w nand ( write nand ) no i gotowe .
     
  14. Lucky610

    Lucky610 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rudniki
    Dzięki kolego wszystko poszło jak trzeba. Konsola żyje i boot trwa jakieś 4-8 sekund raz na jakiś czas dłużej ( Losowo nie ma jakiejś reguły) zworka cap zlutowana bez tej zworki uruchomiła się może 2 razy i jeszcze po minucie lub wcale i wyskoczył E71 troche się wystraszyłem. Słyszałem że w miejsce zworki można wstawić kondensator 100n ale nie miałem tak małego
     
Wczytywanie...

Poleć forum