1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH przestało działać

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pietrucha18, Październik 30, 2015.

  1. pietrucha18

    pietrucha18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Po zrobieniu RGH 1.2 Xbox 360 uruchomiony może 10 razy (po ok 5 min.)
    Wyszedłem na moment, przychodzę i czarny ekran.
    Xbox uruchamia się w nieskończoność.

    Konsola nie wchodziła na wysokie obroty nie zawieszała się.
    Płyta główna to Falcon V2 niby mało awaryjna jak jasper.
    Jak wgrać oryginalny nand?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Rgh do poprawy. Nand wgrać z pena przez xell

    Wysłane z XPERIA T3
     
  4. pietrucha18

    pietrucha18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem na Matrix Glitcher i jest to samo.
    Xell też nie startuje połączenia zrobione od nowa i to samo.
    Mam wszystkie pliki od tej konsoli.
    Ale oryginalny rzut ma inny dashboard (>17489) od tego co było na RGH(17489).
    I przepalają się podobno jakieś efuse
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Wgraj oryginał i sprawdź. Jak masz CPU key to wygeneruj sobie taki jak masz

    Wysłane z XPERIA T3
     
  6. pietrucha18

    pietrucha18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na oryginale error 0022 (po 40 sek. od uruchomienia) lub 0020 (3 sek.)
    A jak zrobić z oryginalnego (zczytanego przed RGH) nowszy dashboard.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie mieszaj, masz padnięta konsole, żadne efuse się nie palą po zmianie kernela. tylko normalny update oryginalnego systemu pali.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  8. pietrucha18

    pietrucha18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, to w takim razie co się stało konsoli padł GPU (kulki) czy gorzej (układ).
     
  9. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Podgrzej rdzeń GPU do 100 C i sprawdź czy konsola ruszy na oryginalnym Nand-dzie.
    Na 100 % czeka cie reflow GPU jak nie narobiłeś uszkodzę w wtoczeniu.
     
  10. pietrucha18

    pietrucha18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podgrzanie do 130 C ni nie dało ten sam błąd 0020.
    CPU po 5 min. ma 40 C
    A GPU ma 55 C


    Zauważyłem ze płyta jest krzywa na środku jest wypukła.
    Skręciłem radiator GPU na śruby i błąd zmienił się na 0021 (śruby luźno, praktycznie bez docisku). Skręcę normalnie błąd 0020.
     
    Ostatnia edycja: Listopad 2, 2015
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Wywal to na śmieci jak płyta się wygieła...

    Wysłane z XPERIA T3
     
  12. pietrucha18

    pietrucha18 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Porównywałem z innymi i ta jest przy nich prosta.
    Na konsoli była plomba i oryginalny glut na procesorach wiec nie mogła być dłubana.
    A przy RGH nic się nie grzeję tak aby płyta się wygięła że nie nadaję do naprawy.
    Konsola raczej by wstała jak by nie stykały kulki na GPU, wiec na razie to płytę sobie odpuszczam.

    A czy mostek SB może być uszkodzony i wyświetlać 0020 0021 0022.

    Konsola zawsze startowała z dysku i uruchamiał Freestyle Dash a własnie wtedy FSD się nie uruchomił.
    Nie wiem czy własnie SB nie zaczął padać i przestało wykrywać dysk.
     
Wczytywanie...

Poleć forum