1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH - psujące się gry?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kozik932, Listopad 9, 2014.

  1. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Siemanko wszystkim :) Mam nietypowy problem z mogą konsolą... Bodajże w wakacje aktualizowałem dash do 16747, żeby pograć w Thief'a-odpalilł,ale tylko raz. Od tamtej pory wyskakuje komunikat, żeby zainstalować ponownie. Po wakacjach nie było czasu, żeby grać, ale wczoraj coś mnie natchnęło, a tu zonk: spośród prawie 30 tytułów, około 5 nie odpala! Jestem pewien, że wcześniej działały, bo grałem w nie. Battlefield 4 i Skyrim "zepsuły się" tak samo, jak Thief. Worms Revolution, Street Fighter IV i Minecraft restartują konsolę(Wormsy zawieszają obraz, SFIV pokazuje Fatal Crash, a Minecraft jakby "wyłącza" konsolę). Wie ktoś dlaczego tak się dzieje? Wszystko działało, a nie chciałbym tych gier pobierać od nowa, bo przy moim łączu trwa to na prawdę długo... :/

    EDIT:
    "popsuły się" też: emulator Pegazusa i XM360...

    EDIT2:
    UWAGA, w Minecraft coś zauważyłem! Odpalam bez TU i jeśli w wybiorę pamięć konsoli to gra przechodzi dalej, po wybraniu HDD jest crash!! Ktoś coś?!

    Uprzedzam uwagi - inne gry działają z dysku dobrze!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3701
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pamięć podręczną w NXE czyściłeś ??
    Jaki masz dashlaunch ?
    Gry odpalasz z FSD ?? - spróbuj wrzucić świeżego FSD ...
     
  4. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Tak, pamięć podręczna czyszczona praktycznie od razu - zero zmian. DL 3.12 wgrywałem razem z dash'em 16747. Nowego FSD spróbuję jutro lub w najbliższych dniach. PS. pamiętam jak wrzucałem kieeeedyś nowe FSD, bo mi padło, to nie mogłem go usunąć w całości. Zostawał bodajże folder Plugins i nie dało się go niczym stamtąd ruszyć... Czy to w niczym nie przeszkadza?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3701
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z poziomu XEXMENU usuń całą zawartość folderu z FSD.
     
  6. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Okej, właśnie to zrobiłem. Folder FSD jest nadal, w nim folder Plugin, a w nim puste: UserData i WebRoot. Nie wiem czemu tego nie da się ruszyć :/
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3701
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Po restarcie konsoli pewnie się usuną .. ale jeśli puste to olej, wrzuć świeże FSD.

    Możesz spróbować uruchomić z xexmenu te gry co Ci "świrują" ... sprawdź.
     
  8. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    FSD zaraz poszukam do ściągnięcia, ale czuję, że to nic nie zmieni, bo uruchamiając z poziomu XEXMENU jest tak samo, jak było z FSD:/

    EDIT:
    Coś ruszyło! Usunąłem przez XEXMENU foldery Cache i Cache2 i... Skyrim ruszył! Thief nie działa, a reszty jeszcze nie sprawdzałem
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3701
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Być może dysk się sypie. Spróbuj z jakiegoś pena lub dysku zewnętrznego uruchomić te gry...
     
  10. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Dysk jest niemal nówka. Kupiłem nowy w wakacje i tylko ja go używałem w sumie przez kilkanaście godzin

    EDIT:
    Sprawdziłem, ręczne usunięcie folderów Cache i Cache2 pomogło tylko dla Skyrim'a. Reszta bez zmian.
     
  11. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Hmm... gry wrzucam do HDD:\XBOX GAMES, a jednak w Content/000000000 jest dużo folderów... Z ciekawości: gdybym je usunął, to co by to zmieniło?
     
  12. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    BINGO Panowie! :D Nie wiem co jest w tym folderze Content(TU nie wgrywałem do niektórych z tych gier), ale BF4 i Thief odpalił :D Czy mogę usunąć wszystko z tego folderu(000000000)?
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    po 1 nie pisz postów jednego pod drugim tylko edytuj
    po 2 jeśli wywalisz cały folder 0000000000000000 to stracisz wszystkie profile, save'y i dane zapisane na tym dysku.
     
  14. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Profile zostaną :p

    Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
     
  15. kozik932

    kozik932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Przepraszam za post pod postem. Co do zawartości 00000000000 to na pewno nie save i profile się tam znajdują, bo kiedyś już odzyskiwałem save'y. Są one w folderze profilu, a ten jest w folderze Content, czyli "obok" folderu 00000000000 ;)

    EDIT:
    Niestety Street Fighter IV crash'uje nadal, Wormsy poleciały z dysku, Minecraft też poleciał, ale będę wrzucał jeszcze raz. Reszta gierek chyba jest okej :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum