1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH pytania

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez cinekx12, Styczeń 7, 2014.

  1. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siema mam pare pytan dla was:
    1. Jakie sa normalne temperatury procka/grafy/ram xboxa? W spoczynku w fsd proc:65/ grafa 61/ramy 59/case 41,2
    2. Jak wgrywac gry ? Mam wgranego fsd 3. Normalnie wpinam pendriva z konwertowana gra i wyswietla sie na xboxie zeby skopiowac ? Mam folder "hdd1" i "game" tam mam wlasnie gry, tam kopiowac?
    3. Czy sa mniejsze temp. gdy procek lezy pionowa czy poziomo ? Czy obojetnie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28127
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  4. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. W porządku.
    2. Seth dał ci link do poradnika. W punkcie 5 i 6 znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.
    3. Ja mam ustawionego xboxa poziomo i znacznie mniejszych temperatur nie widzę, ale najlepiej jak się ktoś "obeznany w tych tematach" wypowie.
     
  5. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    4.I takie pytanie gdzie mam wgrac nand do konsoli ? w ktore miejsce? wraz z cpukeyem
    5.Mam taka opcje w uzytkach - wypakuj dvd - to czyli to jest takie cos jak nxe2god ? wkladam orginalna plyte z gra i naciskam ta opcje i xbox kopiuje mi gre na dysk ?
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    4. Nic nie musisz wgrywać, no chyba, że chcesz samemu zrobić RGH, ale to i tak nie "wgrywasz nandu" tylko robisz "zrzut nandu" a wrzucasz xeBuild Image na konsolę (jeżeli się nie mylę).
    Chyba, że masz na myśli wrzucenie freeboota nowego (czyli inaczej aktualizację dasha) to tutaj masz poradnik:
    http://xboxforum.pl/artykuly-196/aktualizacja-dashboardu-w-rgh-jtag-v-2-1-a-147268/
    5. Dokładnie tak, możesz wybrać nazwę gry i gdzie ma się "rozpakować".
     
    1 osoba to lubi.
  7. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam juz zrobione rgh,a koles mi npisal ze zapomnial mi "nagrac" na dysk orginalny nand i cpukey. ( Czyli te pliki musza byc na konsoli gdzies zapisane wrazie czegos ? czy moga byc tez na kompie ?

    A i takie nagralem gre na pendrive i skopiowalem ja na "hdd1" do folderu gry i w zakladce gry xbox360 nie ma tej gry ..
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Nand i cpukey możesz mieć na dysku PC, bez różnicy ...

    A masz ustawioną ścieżkę do folderu z grami ? Odpowiedź masz w poradniku który podał Seth w punkcie 3, 3.1
     
  9. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam hhd1:\gry\

    Tam wlasnie wgralem gre i nie ma nic :E
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  11. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w tym oknie mam wlasnie to hdd1/gry, a tego content nie mam .. a jak wchodze do content i potem te 000000000000000 to mam tam duzo foldderow z losowym liczbami/napisami
    dalem glebokosc na 10 i nie pomoglo ;D
    Bo ten koles zainstalowal mi juz 5 gier moze i dlatego..
    Wchodzac do tego folderu na dysku poprzez ,menadzer plikow 0000000000000 nie moge wyznaczyc sciezki

    Dobra mam te 2 sciezki jak na tym poradniku i dalej nie mam tej gry .. a pozostale gry mam te co mi koles wgral ..
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    A od momentu wgrania gry, wyłączałeś konsole albo dałeś skanowanie manualne ? W innym wypadku gra się nie pojawi w odpowiedniej zakładce. Czy ta gra odpala jak uruchomisz ją manualnie poprzez File Manager ?
    Do jakiego formatu przerobiłeś obraz iso gry i co to jest za gra.
     
    1 osoba to lubi.
  13. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    do .god programem iso2god - Jak to ustawic "manualne skanowanie" i gre poprzez menadzer plikow odpalic ? Jestem swiezakiem w tych sprawach ;/ Btw. FSD 3 mam po Polsku.
    Odpalilem teraz konsole od nowa i nic ..
    Btw. mam 4 profile moze do nich innych przypisuje ? Ale mam na glownej swoje konto i pisze ze spaczowane i w xbox games mam pare gier to chyba tam powinno przypisywac gre...
    - Jak usunac inne profile ?Pod jaka nazwa sie znajduja na dysku lub w jaki inny sposob moge je usunac?
    Gra ? " complex-narutoninjastorm3 " taka nazwa folderu.
     
  14. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Profile usuwasz w ustawieniach pamięci w org dash'u, trzymaj na padzie RB podczas startu konsoli to przeniesie cię do org dash'a.
    Najpierw ustawiasz ścieżki do folderów z grami w FSD- w ustawieniach FSD.
    Następnie dajesz skan, ewentualnie możesz zaznaczyć aby skanowało automatycznie przy każdym uruchomieniu konsoli.

    Jeśli gry przerabiasz do GOD, to wrzucaj je na dysk konsoli w ich org 8'mio znakowych folderach (title id).

    Gra:
    Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 - ma TITLE ID: 4E4D085C - i w takim folderze wrzuć ją do folderu z grami na HDD konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  15. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W ustawieniach sciezki mam scany na auto w wyszukiwaniu gier.
    Tak wlasnie taki mam folder z naruto: 4E4D085C i wrzucam go na hdd1 xboxa do folderu gry ( tam mam sciezke) i dalej nic ..
    Moze mi ktos napisac jak uruchomic gre manualnie przez menadzer plikow ?

    edit:

    Ja kopiuje na hdd1/gry, moze dlatego ? Sprobowac na hdd1/content i do foldera 000000000000000000 ?
     
  16. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Spróbować zawsze możesz.
    Co do uruchamiania przez File Manager (Menadżer plików).
    1. Uruchamiasz File Manager w FSD (zakładka Utilities)
    2. Wchodzisz do katalogu Hdd -> Gry -> 4E4D085C -> 00007000 -> tutaj będziesz miał folder (w nim pliki Data) oraz taki plik o długiej nazwie. Wybierz go i naciśnij A.
    3. Powinna ci się uruchomić gra.
     
    1 osoba to lubi.
  17. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Uruchomila sie .. ale dalej nie mam jej w xbox games ..
     
  18. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  19. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    fsd 3 mam po polsku - content settings to ustawienia tresci - i pozniej skan?
     
  20. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Powinno być ustawienia zawartości, gdyż to poprawna forma. Wchodzisz tam, potem zakładka Skan i będziesz miał taki duży button i na nim napis coś w stylu Skanuj manualnie.
    PS. Pod nim będziesz miał taką opcję - odznacz ją.
     
    1 osoba to lubi.
  21. cinekx12

    cinekx12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok dalem te reczne skanowanie i wyszukalo,ale teraz nie mam okladek :D Pisze missing cover ;/
    I przy sieci bylo takie cos : HTTP i cos sie ladowalo i byla predkosc 0 kbsow czyli nic sie nie pobieralo,a pewnie chcuialo pobrac okladki..
     
Wczytywanie...

Poleć forum