1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH resetuje się konsola na niektórych grach.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dippaolo, Marzec 30, 2013.

  1. dippaolo

    dippaolo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Połczyn
    Witam

    Posiadam konsole xbox slim.
    Mam zrobione od niedawna RGH.
    Dash 2.0.16203
    FSD 3.0b rev 735

    A teraz problem:
    Niektóre gry działają bez zarzutu: F1 2013, Sega Mega Drive, Midway Arcade Origins, golf Tiger Woods PGA Tour 14, Nike Kinect Training, WWE 13 - te gry śmigają jak marzenie :)

    Ale problem mam z grami:
    - Forza Horizon - wiesza się przy wybieraniu misji/zadania.
    - Fifa 13 - nie uruchamia się - resetuje konsole.
    - Gears of War - Judgment - działa od paru do parunastu minut i resetuje konsole.
    - Tomb Raider - zapomniałem nazwy wersji ale to ten najnowszy - zalezy czym przerobię ISO - albo konsola się zawiesza jak na początku Lara wpada do wody albo w ogóle się nie uruchamia, zawiesza się w miejscu z napisem LOADING.
    - GTA4 - tutaj jest najlepszy numer, na początku śmigała wzorowo, ale syn nabroił więc ją skasowałem z dysku xbox-a. Przedwczoraj znów przerobiłem ten sam obraz iso i jest problem, gra resetuje konsole po ok 5-10 minutach grania. W tym przypadku już mi ręce opadły.

    Tylko te gry sprawdzałem jak do tej pory i na tych co się nie uruchamiają bardzo mi zależy.

    Gry przerabiałem już chyba na wszystkie sposoby i wszystkimi programami:
    - Iso2GOD - wersja 1.3.6
    - Xbox Image Browser - wersja 2.9.0.345
    - Exiso - GUI - wersja 1.0.0.7

    Programy uruchamiam jako administrator, system na PC to win7. Gry na xboxa wrzucam przez FTP. Cache w xbox czyszczony kilka razy. Gry uruchamiałem z poziomu FSD i XEXmenu. Mógłbym podejrzewać że obrazy ISO są skopane ale przykład z GTA4 pokazuje że problem raczej gdzie indziej.

    Nie wiem czy to ma znaczenie ale dodam jeszcze że temperatury podczas gdy gra jeszcze działa i nie zresetuje konsoli to:
    CPU 68
    Grafika 65
    Pamięć 59
    Chassis 39

    Pomóżcie bo pomysły się kończą a teraz trochę wolnego będzie :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odepnij dysk i odpalaj z usb. stawiam na uszkodzony dysk twardy
     
  4. dippaolo

    dippaolo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Połczyn
    Raczej nie mogę odpiąć dysku ponieważ serwis który przerabiał konsole nakleił swoją plombę.

    Ale w takim razie mogę sprawdzić nie odpinając dysku czy gry śmigają. Chyba da radę wrzucić grę na USB i odpalić z niego grę bez odpinania dysku? A może są jakieś programy do sprawdzania dysku pod xboxa?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Masz klapkę na dole konsoli, pod nią jest dysk. Konsoli nie musisz rozglądać żeby go wyjąć.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. dippaolo

    dippaolo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Połczyn
    Troszkę po testowałem i wniosek taki że mam jakiś problem z kopiowaniem po ftp. te same gry co się zacinały skopiowałem na USB i odpaliłem bezpośrednia z dysku USB -> wszystko śmiga elegancko. No to poszedłem dalej i skopiowałem gry z USB na dysk wewnętrzny -> również śmiga elegancko :) Poszedłem jeszcze dalej i zapełniłem cały dysk w konsoli różnymi grami i wszystkie działają prawidłowo więc uszkodzony dysk odpada, ufff...
    Wnioskuję że kopiowanie po ftp coś chrzani ale jak na razie nie mam czasu na testy i sprawdzanie w czym problem.

    Dzięki tej wskazówce udało się szybko znaleźć przyczynę.
    Dzięki
     
Wczytywanie...

Poleć forum