1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH rev C - nie startuje.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez JaDCorbeN, Grudzień 12, 2013.

  1. JaDCorbeN

    JaDCorbeN Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Elbing
    Już nie mam siły z tą płytą (Trinity).
    Zrobiłem sobie RGH (wczoraj), było OK start - około 9 cykli błyśnięcia LED zielonej. Zainstalowałem HDD (dowolny - działa!), wgrałem co potrzebne - konsola działa aż miło. Uruchomiłem na probę jedną grę - super. Zostawiłem ją taką porozkręcaną z myślą że jutro sobie już poskładam.
    Składam dzisiaj, włączam - i nic! Dioda miga co około 5sek, konsolo czy to w xell czy w FSD nie ruszy. Czekałem jakieś 30min i dalej nic.

    Teraz pytanka:
    - mogło się coś rozprogramować??
    - jest sens wgrania oryginalnego NAND i rozpoczęcie od nowa?? Jeżeli tak to wgrywać J-Runnerem przez opcję WRITE NAND?? oczywiście otwierając wcześniej źródłowy dump.

    Czy może coś innego się spsuło?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprawdź kable cpu i post jak dałeś dziurą to przy wkładaniu koszyka od hdd i skręceniu mogłeś przeciąć izolację. Ps zapraszam sąsiada z EG w razie dalszych problemów.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Daj fotki

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  5. JaDCorbeN

    JaDCorbeN Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Elbing
    Fotek nie wrzucę bo rozlutowałem wsio, wgrałem oryg NAND i konsola działa. Mógł CR paść?
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Eee tam paść. Nie znasz się na robieniu RGH i tyle. Skoro RGH działało kiedy miałeś rozłożone klamoty, a po złożeniu pisałeś że Debug nadal mrugał ale nie ma Boota nawet na Xellu,a Retail działa, obstawiam dziadowsko zrobione RGH, do tego po złożeniu wszystkie blachy standardowo zaczynają źle wpływać na działanie boota, dziwi mnie jednak to że nawet gdyby było wszystko źle polutowanie jednak na Trinity boot choć powinien być w 5 minut ale być.

    Orso kolega pisał że debug jest ale nie wbija boot, tak więc owszem może się zdażyć uszkodzenue kabla w dziurze od stópki koszyka ale, przecięcie totalnie kabla CPU/POST dawało by brak boota, tak samo gdyby poszło zwarcie do masy po sróbie tez by nie debugowalo

    JaDCorbeN Choć podaj jak polutowałeś CRka (które zworki, czy PHAT/SLIM, CAP ODLUTOWANE?) jakie długie kable, jak je poprowadziłeś, oraz jaki wsad dałeś w Chip
     
  7. JaDCorbeN

    JaDCorbeN Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Elbing
    Mędrzec się znalazł, możesz pomóc a nie zakładać od razu najgorsze i puszczać teksty od takiej pomocy jest podwórko a nie forum.
    A w ogóle to co rozumiesz pod takimi pojęciami??
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No dobra sorry. Ale jak czasem czytam jak ktoś jest blisko aby było dobrze z bootem, a potem wraca do punktu wyjścia czyli retaila bez polutowanego chipa na w dodatku na Trinity która jest najlepsza/najłatwiejsza do RGH2 i pisze że robi wszystko od nowa.To się nie dziw że puźniej tak pisze.

    Debug masz bo ci mruga na Glitcherze zielona dioda.. Tak czy nie? Jeśli tak to po cholerę demontowałeś chip?
    Retail wgrywasz i na chipie przesuwasz Switch z NOR na PROG i to starcza aby retail odpalił a chip nie kolidował w odpaleniu Retaila.

    Prosiliśmy cię o foty kabelków ułożonych, względnie i konfiguracje polutowanego chipa, i na razie z twojej strony cisza, a prosisz o pomoc jak nam nie udzielasz bardzo ważnych szczegółów bo wierz mi często mały szczegół jest MEGA ważny i na dobrą sprawę błąd może być w byle czym.
     
  9. JaDCorbeN

    JaDCorbeN Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Elbing
    Przecież napisałem dlaczego nie ma fotek :) Luzik.
    Jest od nowa zrobiono tak samo jak na poprzednim i działa znacznie lepiej, start na poziomie 3 błysku. Dzisiaj zrobię fotki bo wydaje mi się że kabel CPU_RST jest dłuższy niż na fotkach :)

    luzik :)
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Powiem tak:
    CR Rev. C na Trinity
    JP ma być zamknięte,
    CAP ma być otwarty. I spróbuj ze zworką zlutowaną 2-3, a potem z 1-2 bo na jednej i drugiej powinno iść, jednak wpierw 2-3
    Wsad RGH2 TRINITY
    Nie zapomnij przestawić przełącznika na SLIM a drugi na NOR
    Kabelki z pudełka Glitchera z komorki SLIM, czyli CPU_RST 55cm

    Kabel CPU RST jak na foto niżej
    [​IMG]


    I nie ma bata musi boot iśc za każdym razem maxymalnie w najgorszym razie 2/10 razy pod 2 minuty a tak to wcześniej. Jeśli taka konfiguracja nie idzie to coś może z instalacją/konsolą.
     
  11. JaDCorbeN

    JaDCorbeN Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Elbing
    Temat do zamknięcia!

    Pomogło:
    - nowy CR
    - od nowa zrobienie wszystkiego

    CPU_RST założony jako 55cm kabelek (mierzone metrówką :)), konsola odpala od strzała czasami dopiero przy drugim błyśnięciu :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum