1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH Slim 250Gb i zepsuty napęd

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez chrupek, Styczeń 3, 2013.

  1. chrupek

    chrupek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kolbuszowa, Poland
    witam, chciałem zapytać jak wgrac gry z laptopa, na którym są ściagniete gry na dysk xbox'a 250gb. Niestety napęd jest uszkodzony.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Justyna98

    Justyna98 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    194
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak nie masz RGH to nic nie zdziałasz, niestety.
     
  4. chrupek

    chrupek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kolbuszowa, Poland
    na pewno konsolka jest przerobiona jakims chipem... chyba RGH, gdyż z tego co wiem była otwierana przy przeróbce i koszt wynosił ok 200pln, wtedy też napęd koleś zepsuł
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    odpal konsole guzikiem do otwierania tacki jak właczy sie niebieskie tło masz rgh
     
  6. chrupek

    chrupek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kolbuszowa, Poland
    Gdy włączyłem konsole przyciskiem od tacki, dioda ta od włączania zaczyna migać po zym zaczyna świecic cały czas i pokazuje się czarno, biały obraz z dużym napisem xell... po czym zczytuje dane jakies, tak jak przy włączaniu komputera na samym pocztku....
    zatrzymało się na
    * looking for xenon.elf or vmlinux or USB/CD/DVD or user-defined file via TFTP...
    i pod tym caly czas widnieje Trying- i po tym zmienia mi się uda:/, dvd:/, TFTP:/
    (...) no answer from serwer
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: RGH Slim 250Gb i zepsuty napęd

    Konsola ma rgh, jesli laduje ci sie zamienne menu. Wsarczy wpisac ip na laptopie, o ile konsola jest podlaczona do sieci. Ewentualnie skopiiwac wypakowana gre xbc na pendriva. Znajdziesz wszystko na forum.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. chrupek

    chrupek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kolbuszowa, Poland
    Jesli mam obrazy gier w .iso najlepiej konwertowac je do GoD czy XeX ? Aha i załóżmy że mam juz obraz po konwersji wystarczy cze podłacze dysk pod port usb w X, i mam ją włączyc po przez przycisk od tacki ? czy normalnie ? Sory za tak błache pytania ale mam konsole jeden dzień :/
     
  9. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Format nie ma aż tak wielkiego znaczenia, chyba że chcesz mieć mniejszą ilość plików po wypakowaniu gry i żeby pliki szybciej kopiowały się na dysk, to wtedy GOD. Dysk musi być w formacie FAT32 podłączony do portu USB konsoli, konsole załączasz normalnie, następnie przesyłasz pliki na dysk za pomocą dowolnego klienta FTP (wymagane połączenie konsoli z internetem).
     
  10. chrupek

    chrupek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kolbuszowa, Poland
    jeszcze jedno pytanie. Mam kopie gier na dvd. co zrobic żeby stworzyc jakoś obraz bo jak włączam je to kopazuje mi sie 4 foldery o niewielkiej wadze.
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    img burn i utwórz obraz dysku
     
  12. chrupek

    chrupek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kolbuszowa, Poland
    zrobilem tak lecz przy 57% sie zacina... kazda plyta
     
  13. chrupek

    chrupek Banned

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kolbuszowa, Poland
    A jak wejś w tego w File Managera w FSD ? zeby skopiowac gre na dysk ?
     
  14. dawidwronowski1

    dawidwronowski1 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2012
    Posty:
    63
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Stare Sioło
    podłaczasz dowolny dysk do konsoli Xbox 360 (musi być sformatowany fat32) na którym są gry, uruchamiasz konsole i tam masz file menager wchodzisz i masz dysk z usb i z gra i tam masz copy itp :) nawet możesz gre odpalić z dysku usb.
     
Wczytywanie...

Poleć forum