1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH slim problem z karta sieciowa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez heam, Grudzień 20, 2012.

  1. heam

    heam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam mam problem ze swoim slim trinity z rgh 1.0 czip glitch to matrix. zastanawiam się czy jest prawidłowo zamontowany (czip) bo wykonałem aktualizacje freeboota do 16202 i dalej jest ten sam problem. wykluczam też router bo testowałem na drugim ale do rzeczy... kiedy uruchamiam konsole nie ważne czy to freestyledash czy oryginalny konsola nie łączy się poprawnie (kontrolka jest pomarańczowa oznacza to ograniczenie połaczenia lub połączenie 10mbit) takie cyrki że jest wpięty kabel lan a domyślne jest wifi połączone bo twierdzi że nie ma kabla... jak zaczynam coś czarować z kablem i serwerem plików bo przecież jest wifi (rzekomo) ustanawiam połączenie ftp uzyskuje dostęp do dysku wrzucam coś na skopiowanie to zaczyna kopiować i urywała połączenie albo timeouty wali. I tu moje własne domysły niepoparte wiedzą szwankuje czip, złe miejsce przylepienia na płycie? karta sieciowa traci moc przerobową ?:tranquillity: bo jest to tak że trafia się że działa prawidłowo... ki diabeł mądre głowy kolegów w temacie? przebaczcie ten słowotok. witam wszystkich
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    czip nie ma z tym nic wspólnego...a ty czasem nie próbujesz podłączyć się kablem jak już wifi jest połączone ?
     
  4. heam

    heam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    otóż chętnie wybrałbym jedna opcję byleby działała poprawnie. wifi nie hula bez wpiętego do konsoli kabla(na wifi ma przydzielone ip ale urywa po chwili) a jego odłączenie powoduje że konsola rozłącza wifi bo (twierdzi że) ma połączenie po kablu to tak z grubsza zawijas ładny bo guglowanie nic mnie nie nauczyło (może źle pytania stawiałem ). nie zawsze na takiej zasadzie bo czasem po kablu przydzieli ip i ma (w poprzednim poście) przydzielone oganiczone połaczenie (ale brak przydzielonego ip) . ano i kable tylko dwa testowałem oba wydają się być krosowane (w jednym nie widać ułożenia kabli). Sprawa analogiczna pod xellem przydzielone jakieś fikuśne ip (mieści się w puli ipków mojego routera) ale połączenia brak bo próbowałem zrzucić nand przez przeglądarke według chyba nawet twego tutka mista Eslord. dzięki za zainteresowanie kolego.
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Połączenie Xbox -> Router ma być poprzez kabel niekrosowany. Próbowałeś w konsoli wbić IP na sztywno ?
     
  6. heam

    heam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zastosuje rady nawet zaraz z tym że ip już ustawiałem na sztywno sam wydedukowałem wcześniej nic nie dało. nie wiem czy kabel prosty gdzieś mam a zaciskarki brak żeby na szybko zmontować prosty kabel. Eliminacja dobra droga ale niejasna sprawa czemu to wifi szwankuje i tym dziwniejsze że na krosowanym kablu dogadywał się z routerem do tej pory ba czemu zdarza mu się połaczyć raz na rok poprawnie na obecnej konfiguracji i mogę wtedy cały hdd 1tb upychać od nowa bez zająknięcia.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    jak ci lecą kable w tej skrętce jak dzyndzel jest u dołu ?

    bia-pom/pom bia-ziel/ nieb / bia-nieb / ziel / bia-bro / bro ?
     
  8. heam

    heam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    minikutaśnik aka dzyndzel (blokada wtyczki znaczy?) od strony styków od lewej (tak chyba piny się liczy) zgadza się z twoim schematem( odwrotna strona taka sama czyli prosty ?). Mówię o "nowym kablu" wygrzebanym z czeluści szafy. wpięcie wtyczki lan (tylko w konsoli) powoduje połączenie wifi... gdzie przed chwilą twierdził że pomimo braku kabla jest połączenie przewodowe. ip na sztywno , kabel prosty i ... ograniczone połaczenie. router posiada konsole na liście przypiętych urządzeń. serwer ftp zalicza timeouty znaczy się brak połączenia w kółko to samo.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    no to nie jest krosowany. kabel jest okey. Podłącz pod ten kabel laptopa i sprawdź czy będzie net itp..wyeliminujemy problem z routerem.
     
  10. heam

    heam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie edytuję poprzedniego postu żeby zachować sens rozmowy dla bratwy. kabel oka stary jak swiat macbook prawidłowo działa na nim. Jak było ograniczone połaczenie to po tym jak zacząłem przepinać w inne gniazda kabel to zniknęło, po tym jak zniknęło, ustanowił połączenie wifi (konsola nadal spięta z routerem kablem) konsola widzi komputer na liście urządzeń(tak samo router widzi konsole) połączenia ftp niet brak i niema. odpinam kabel i wifi znika na rzecz połączenia przewodowego gdzie tu sens? uszkodzenie karty sieciowej ? EDIT Cóż doszedłem do jakiegoś rozwiązania sam, bawiłem się dashlunchem i po wrzuceniu fsd 3 rozwiązało "problem" dlaczego cudzysłów ano dlatego że nadal połącznie ftp się zrywa jak konsola nie jest połączona kablem, nie wiem dlaczego ale kabel pozwala na stabilne połączenie wifi sic! Wniosek nasuwa się taki prawda leży po środku problem jest chyba sprzętowo(karta lan)-programowy... Nie zamykaj tematu moderatoro bo jest rozwiązany częściowo, postaram się w najbliższym czasie wyrwać chip i namieszać w konsoli w celu sprawdzenia czy to jednak nie chip matrix jest problemem. napisałem to coby ktoś miał w przyszłości łatwiej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum