1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

RGH-świeżak-Pomoc.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GremlinSTS, Grudzień 30, 2013.

  1. GremlinSTS

    GremlinSTS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    Witam, mam konsole xbox 360 slim, przerobka rgh, potrzebuje osoby ktora by mi wszystko wytlumaczyla o tej przerobce. Nie wiem co to FSD jakies dasche czipy itp .

    trzeba mi to wytlumaczyc po chlopsku:p

    jezeli pomylilem dzialy to przepraszam

    dzieki za pomoc!

    Nazwa tematu nie opisuje problemu,nast. razem polecą pkt. - poprawiłem - #Jabar
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  4. GremlinSTS

    GremlinSTS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    o dzieki za szybką odpowiedź! np nie wiem co zrobić żeby np Gre wlaczyc w opcji "gry xbox" . Męczę się i wchodze do folderu "Menadżer plików" , na filmikach widzialem że ta przerobka calkiem inaczej wygląda niż moja, ludzie maja jakaś bibliotekę gier :D i także nie wiem jak niektóre gry przerabiać i gdzie wklejać jak przerobić gre CD1 CD2 i w ogóle ;D

    jeżeli jakiś Forumowicz będzie chciał pomoc to będzie elegancko

    Jeszcze raz dzięki za odpowiedź
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  6. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    917
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Wszystko pisze w poradniku:)

    Wysłane z mojego ST26i
     
  7. GremlinSTS

    GremlinSTS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    na tym punkcie 3.2 w poradniku

    jak ma sie wejsc w folderu z grami i kliknac na padzie "Y" to mu sie wlacza opcja refresh atwork itp a mi wlasnie jak klikam "Y" na padzie to nic sie nie wyswietla ;/ na "gry xbox arcade" albo "programy" to jak klikne "Y" na padzie to mi sie okienko z opjcami wlacza :(


    sory jak przeszkadzam
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  9. GremlinSTS

    GremlinSTS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    niestety link u mnie nie działa :D
     
  10. GremlinSTS

    GremlinSTS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    `a mogl bys mi napisac ktory folder mam usunac?
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Folder w którym masz FSD. Może się nazywać np. Freestyle, FSD, F3Rev775. Podaj listę folderów na dysku twardym albo zgraj na PC plik launch.ini z dysku konsoli i w ścieżce Default będziesz miał napisaną ścieżkę np. Hdd:\Gry\default.xex.
     
    1 osoba to lubi.
  12. GremlinSTS

    GremlinSTS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    oklej a co do tej sciezki default to Cie nie rozumiem, przepraszam ;D
     
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Po zgraniu pliku launch.ini na PC otwórz go w notatniku i znajdź coś takiego:
    Wklej ten rozpakowany folder F3Rev775 na dysk konsoli a następnie w Default wpisz ścieżkę czyli:
    Potem wrzuć ten plik launch.ini na konsolę, podmień ze starym i daj restart.
    Powinien się odpalić czysty FSD.
    Oczywiście stary folder z FSD masz usunąć, ścieżkę do niego będziesz miał w Default.
     
    1 osoba to lubi.
  14. GremlinSTS

    GremlinSTS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    dziala! tylko mam pytanie, jak wlaczam teraz xboxa to wchodze na swoj profil w moje gry i wlaczam xexmenu i odpalam fsd z xexmenu . da sie zrobic zeby odrazu sam sie wlaczal? dzieki Pixel jeszcze raz! dzieki Tobie zacząłem to kumać! :D
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przecież opisałem ci wyżej właśnie jak zrobić, aby FSD odpalał ze startu :)
    Ścieżka Default ustawiona do pliku default.xex (Plik w folderze F3Rev775) i wszystko hula.
     
    1 osoba to lubi.
  16. GremlinSTS

    GremlinSTS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    sciezka default czyli mam zaznaczyc tam gdzie sciezki gier plik default z folderu FSD?
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak masz ten folder F3Rev775. Ten co wrzuciłeś na Hdd. To w tym folderze masz plik default.xex z którego odpalasz FSD.
    Otwórz plik launch.ini, który masz na dysku konsoli (zgraj go na PC)
    i znajdź coś takiego:
    wpisz takie coś:
    Zapisz i wrzuć ten plik na dysk konsoli. Po starcie powinno wszystko działać.

    Jeżeli twój folder nazywa się inaczej niż F3Rev775 np. FSD to musisz ustawić tak:
     
    1 osoba to lubi.
  18. GremlinSTS

    GremlinSTS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    ; example entry
    ; Default = Hdd:\FreeStyle\default.xex
    [Paths]
    BUT_A = Hdd:\Freestyle\Default.xex
    BUT_B = Hdd:\dash_launch_v3.07\Installer\default.xex
    BUT_X = Hdd:\XeXMenu_v1.1-XEX\default.xex
    BUT_Y = Sfc:\dash.xex


    w default pierwszym a but_A tez mam zmienic na Default = Hdd:\FSD\default.xex. ? bo plik nazwalem FSD i czy stare launch ini ktore jest na dysku moge usunac? i dopiero wkleic z dysku tego nowego?
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie w tym default...
    BUT_A możesz usunąć, zostaw puste.
    Stare launch.ini usuń, nowe wrzuć.
     
    1 osoba to lubi.
  20. GremlinSTS

    GremlinSTS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sanok
    dobra nie wychodzi mi cos:D bede wlaczal przez xex FSD i tyle, i tak sie ciesze ze mam juz biblioteke gier! dzieki jeszcze raz Pixel!
     
  21. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Podaj mi twoją nazwę folderu z FSD i wyślij mi na PW twój launch.ini, wyślę ci gotowca, wrzucisz na dysk i będziesz miał start FSD od razu.
     
    1 osoba to lubi.

Poleć forum